• Latest
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ

ΔΥΠΑ: Τρία νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα μέχρι 625 ευρώ

11 Απριλίου 2024
Μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους διεκδικούν οι φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία

Μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους διεκδικούν οι φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων στις 23, 24, 25 & 26 Απριλίου 2026

31 Μαρτίου 2026
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech 2026

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech 2026

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η εμβληματική έκθεση «Βάσω Κατράκη: Χαρακτική»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η εμβληματική έκθεση «Βάσω Κατράκη: Χαρακτική»

31 Μαρτίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Αναβολή προγραμματισμένων διερευνητικών εργασιών επί της Γέφυρας Σερβίων

31 Μαρτίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Τροχαίο με νεκρό αρκουδάκι έξω από το Δροσερό

31 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για το έργο «Στατική Ενίσχυση – Στερέωση του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σπάρτο Κοζάνης»

31 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Δυτική Μακεδονία και η στήριξη των κτηνοτρόφων, πρέπει να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά

31 Μαρτίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Τα νέα στοιχεία για την ευλογιά αιγοπροβάτων. 15 νέα κρούσματα, 88 συλλήψεις

31 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εργασιών επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου στη Γαλατινή

31 Μαρτίου 2026
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας

31 Μαρτίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Υπερήφανοι για Καραγιαννάκη και Χαλκιά

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Υπερήφανοι για Καραγιαννάκη και Χαλκιά

31 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Τρία νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα μέχρι 625 ευρώ

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
0
SHARES
155
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 15:00 μ.μ., θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή σε τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Θεσσαλονίκης και Λάρισας της ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα:

1.    «Βασική Εκπαίδευση Βιομηχανικού Εργάτη» συνολικής διάρκειας 230 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες σε εργασίες μηχανουργείου για να μπορούν να κατασκευάζουν – επισκευάζουν διάφορα είδη εξαρτημάτων και να εκτελούν οποιαδήποτε μηχανουργική εργασία ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και θα καταρτιστούν 18 άνεργοι 18-50 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Ωραιοκάστρου της ΔΥΠΑ.

2.    «Τεχνίτης Ξύλινων Κατασκευών» συνολικής διάρκειας 180 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις που αφορούν τις ξύλινες κατασκευές, όπως ανάγνωση σχεδίου, τεχνολογία υλικών, μηχανική κατεργασία ξύλου και προϊόντων του, στατικότητα κατασκευών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία ξύλου. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και θα καταρτιστούν 18 άνεργοι 18-50 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με συναφή επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Ωραιοκάστρου της ΔΥΠΑ.

3.    «Κοπτική – Ραπτική» συνολικής διάρκειας 250 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση και δημιουργία πατρόν λευκών ειδών, να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανών ραφών, να περιγράφουν τις αρχές συσκευασίας και να καθορίζουν τις διαδικασίες παραγωγής. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) ενώ θα καταρτιστούν 15 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητα.

Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Μπεττίνα» – Είδη Πλεκτικής ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθόλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Θεσσαλονίκης ([email protected], Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο, ΤΚ 57013, 2310699769) και στο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας ([email protected], Ερμογένους 10, ΤΚ 41447, Λάρισα, 2410564690, 2410564532).

Έπειτα από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στα προγράμματα, καθώς και οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης των προσφερόμενων θεματικών ενοτήτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΔΥΠΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Previous Post

Πόσους καφέδες κάνει να πίνουμε την ημέρα

Next Post

«Καλάθι του Πάσχα»: Πότε θα εφαρμοσθεί – Τι θα περιλαμβάνει

Next Post
Σούπερ μάρκετ, super market

«Καλάθι του Πάσχα»: Πότε θα εφαρμοσθεί – Τι θα περιλαμβάνει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μηνιαία φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών χαμηλού κόστους διεκδικούν οι φοιτητές στη Δυτική Μακεδονία
  • Δήμος Κοζάνης: ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων στις 23, 24, 25 & 26 Απριλίου 2026
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech 2026
  • Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 η εμβληματική έκθεση «Βάσω Κατράκη: Χαρακτική»
  • Αναβολή προγραμματισμένων διερευνητικών εργασιών επί της Γέφυρας Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr