• Latest
χρημα

Στα τέλη Ιουνίου η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2018

4 Μαΐου 2018
Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

29 Αυγούστου 2026
χαπια φαρμακα

Απόφαση ορόσημο: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

29 Αυγούστου 2026
πισινα

Τρία παιδιά αισθάνθηκαν δυσφορία από χλώριο πισίνας παιδότοπου – Συνελήφθη η υπεύθυνη

29 Αυγούστου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο- Συνελήφθη 28χρονη

29 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Κλήρωσε» το Τουρισμός Για Όλους 2026: Δείτε τα αποτελέσματα

29 Αυγούστου 2026
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Λειτουργία Dry στο κλιματιστικό: Πώς προσφέρει δροσιά καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα

29 Αυγούστου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Μυστήριο για τον τρόπο που έχασε την ζωή της η 18χρονη στους καταρράκτες Δερματά – Είχε πάει για φωτογραφίες

29 Αυγούστου 2026
Οχιά φιδι

Οχιά δάγκωσε αδέλφια 14 ετών και 18 μηνών, στην αυλή του σπιτιού τους

29 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: 35.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν

29 Αυγούστου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Με συνέργειες και πολλή δουλειά το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης γίνεται πραγματικότητα

28 Αυγούστου 2026
κκε κουτσουμπας

ΚΚΕ: Επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη: μακριά από τις ανάγκες του λαού, «κοντά» στα κέρδη των επενδυτών

28 Αυγούστου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την Υφυπουργό Τουρισμού Άννα Καραμανλή

Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την Υφυπουργό Τουρισμού Άννα Καραμανλή

28 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στα τέλη Ιουνίου η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2018

sierafm by sierafm
4 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
2
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα τέλη Ιουνίου, θα καταβληθεί η Β΄ δόση έτους 2018 του επιδόματος παιδιού.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε προς τους δικαιούχους του νέου επιδόματος παιδιού ότι η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25-27 Ιουνίου και, μάλιστα, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017, σύμφωνα με την εφετινή φορολογική δήλωση.

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής κατά έναν μήνα κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί στους δικαιούχους επαρκής χρόνος υποβολής της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) για τα εισοδήματα του 2017 και, ακολούθως, της απαραίτητης νέας αίτησης Α21 για το 2018, δεδομένου ότι, λόγω της πρόσφατης εκκίνησης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, είναι ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός, αλλά και ο ρυθμός αύξησης του όγκου των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, θα έχει ολοκληρωθεί τεχνικά η νέα πλατφόρμα για την αίτηση Α21, που θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, δεδομένου ότι θα τους απαλλάσσει από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία και προσκόμιση δικαιολογητικών, αλλά και θα ενσωματώνει ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης στα τέλη Ιουλίου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25-27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2018 έως και την 20ή Ιουλίου.

Στις Β΄ και Γ΄ δόσεις θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους του νέου επιδόματος παιδιού, οι τυχόν αναγκαίοι συμψηφισμοί, καθώς και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών, που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) συνεργάζονται στενά και εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να τελειοποιηθεί η νέα, εκσυγχρονισμένη και πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία, που, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα επισπεύδει σημαντικά το χρόνο καταβολής του επιδόματος, αφού θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, με ασφάλεια και σε άμεσο χρόνο, όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, πριν από την πληρωμή της Β΄ δόσης 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

«Η νέα αίτηση Α21 θα είναι προσιτή σε όλους και θα ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία των πολιτών. Με την παλαιά διαδικασία, απαιτούνταν το λιγότερο ένας μήνας από τη στιγμή της αίτησης μέχρι την καταβολή της παροχής, ώστε να ελεγχθούν με ανθρώπινο χέρι όλα τα απαραίτητα δεδομένα, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις απαιτούνταν η προσκόμιση σειράς δικαιολογητικών, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των δικαιούχων. Με τη νέα διαδικασία, αυτό θα γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά για τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΟΠΕΚΑ, πέρυσι μέχρι τα τέλη Ιουλίου, είχαν πληρωθεί από τον ΟΓΑ σε οικογενειακά επιδόματα 291 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις.

Εφέτος, έχουν ήδη πληρωθεί με την Α΄ δόση 161 εκατ. ευρώ, ενώ και με τις επόμενες δύο δόσεις εκτιμάται πως η συνολική δαπάνη, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα προσεγγίσει τα 450 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει αύξηση για το πρώτο εξάμηνο της τάξης του 50%. Tις επόμενες ημέρες, θα ενημερωθούν με λεπτομερείς οδηγίες οι δικαιούχοι για την απρόσκοπτη συμπλήρωση της νέας πλατφόρμας Α21.

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Previous Post

Κοζάνη: Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 5 Μάη

Next Post

Σημανδράκος: Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τον κλάδο της γούνας με συγκεκριμένα μέτρα

Next Post

Σημανδράκος: Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τον κλάδο της γούνας με συγκεκριμένα μέτρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό
  • Απόφαση ορόσημο: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας
  • Τρία παιδιά αισθάνθηκαν δυσφορία από χλώριο πισίνας παιδότοπου – Συνελήφθη η υπεύθυνη
  • Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο- Συνελήφθη 28χρονη
  • «Κλήρωσε» το Τουρισμός Για Όλους 2026: Δείτε τα αποτελέσματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr