• Latest
Ψάρεμα

Ψαράδες με καλάμι… τέλος στις παραλίες: Αντιδράσεις για το χαράτσι που μπαίνει πλαγίως

12 Μαΐου 2024
Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

27 Απριλίου 2026

Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  

27 Απριλίου 2026
ειδικοι φρουροι

Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

27 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)

27 Απριλίου 2026
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Παπασταύρου

27 Απριλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Κατάθεση ερώτησης για εργασιακούς συμβούλους Δυτικής Μακεδονίας

27 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Ροδοχώρι

Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Ροδοχώρι

27 Απριλίου 2026
Συμμετοχή του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας στο MedForum 2026 στο Ιφράν, Μαρόκο (21–23 Απριλίου 2026)

Συμμετοχή του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας στο MedForum 2026 στο Ιφράν, Μαρόκο (21–23 Απριλίου 2026)

27 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στην Νεάπολη

Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στην Νεάπολη

27 Απριλίου 2026
Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Βόιο στο Μικρόκαστρο

Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Βόιο στο Μικρόκαστρο

27 Απριλίου 2026
Αντί για Ορυκτό Αέριο ένα πρόγραμμα «Απόλλων» με ενέργεια από Α.Π.Ε. για τις Τηλεθερμάνσεις

Λευτέρης Ιωαννίδης: Να διεκδικηθεί μεγαλύτερο ποσοστό από τα ετήσια έσοδα δικαιωμάτων CO₂ για την Δυτική Μακεδονία για το 2026.

27 Απριλίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαραίτητη η συνέχιση αξιοποίησης της πολυετούς τεχνογνωσίας των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ στη Δυτική Μακεδονία»

27 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ψαράδες με καλάμι… τέλος στις παραλίες: Αντιδράσεις για το χαράτσι που μπαίνει πλαγίως

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ψάρεμα
0
SHARES
117
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους ερασιτέχνες ψαράδες η νέα απόφαση που βάζει φρένο στο… χόμπι τους και τους εξαναγκάζει σε έκδοση άδειας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η έκδοση της εν λόγω άδειας δεν θα είναι δωρεάν αλλά θα κοστίζει έως και 15 ευρώ. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Ναυτιλίας βάζει ένα χαράτσι σε όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες για κάτι που από καταβολής του ελληνικού κράτους ήταν δωρεάν.

«Είμαι ερασιτέχνης ψαράς όπου το καλοκαίρι στην άδεια μου θα πάω να ψαρέψω δυο με τρεις φορές, με καλάμι στην παραλία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώνω αυτό το ποσό, ουσιαστικά για να κάνω ένα χόμπι, αλλά σπάνια. Απ όσο γνωρίζω αυτοί που κάνουν ερασιτεχνικό ψάρεμα με βάρκα, έχουν άδεια αλιείας, δηλαδή πληρώνουν παράβολο. Τώρα αυτό θα μεταφερθεί και σε εμάς που μπορεί να πάμε για τρεις ώρες. Σαφώς και υπάρχουν ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι ψαρεύουν συστηματικά με πολύ ακριβό αλιευτικό εξοπλισμό και πάρα πολλές ώρες. Αυτοί το καταλαβαίνω να πληρώσουν το παράβολο. Δεν μπορεί όμως το μέτρο να είναι οριζόντιο. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν κριτήρια», δηλώνει ο κ. Νίκος στο Dnews.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας, Τάσος Χάλαρης, μετά την συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας κ. Στρατάκο, θα συστηθεί Μητρώο Άδειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης ο οποίος και αυτός ψαρεύει από χόμπι, σημειώνει ότι υπάρχουν ψαράδες που ασχολούνται ημιεπαγγελματικά οπότε είναι λογικό να πληρώσουν κάποιο παράβολο.

«Υπάρχουν άτομα που βγάζουν χρήματα από την ερασιτεχνική αλιεία καθώς έχουν ακριβό εξοπλισμό, στήνουν πολλά καλάμια είτε στο λιμάνι, είτε στην παραλία με αποτέλεσμα αφενός εμείς που πάμε για το χόμπι μας να μην έχουμε που να κάτσουμε και αφετέρου βγάζουν χρήματα παράνομα απο τα ψάρια που πουλούν. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλάκια, καλαμάρια, χταπόδια όπου τα αλιεύουν με παράνομους τρόπους (χρήση γαλαζόπετρας), όπως και η αλίευση οστρακοειδών. Ας κοιτάξουν να κάνουν ελέγχους για όλα αυτά και μετά να βάλουν παράβολα».

Το Μητρώο Άδειας θα αφορά σε όλους τους ερασιτέχνες αλιείς. Το κόστος θα είναι γύρω στα 10-15 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ενώ συζητείται να δοθεί η δυνατότητα τμηματικά για άδεια μικρότερης χρονικής διάρκειας άρα και μικρότερου κόστους. Το μητρώο θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα. Μία ακόμα αλλαγή είναι η ιχνηλασιμότητα. Αυτό το βήμα βρίσκεται σε στάδιο διεργασίας, ωστόσο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Oι ερασιτέχνες αλιείς που ψαρεύουν συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να καταχωριστούν σε ηλεκτρονικό σύστημα και να καταγράφουν τα αλιεύματά τους, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την πρόληψη της υπεραλίευσης στην Ε.Ε.

«Κατά την άποψη μου είναι αδύνατον να εφαρμοστεί αυτό στην πράξη, δηλαδή ο έλεγχος, γιατί θα πρέπει να στείλουν σε όλους τους ψαρότοπους τους αρμόδιους για τους ελέγχους. Αν υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος θα την πληρώσει κάποιος ηλικιωμένος που δεν θα γνωρίζει τις αλλαγές, ή το πως να καταχωρεί στο ηλεκτρονικό σύστημα τα αλιεύματα του», υποστηρίζει στο Dnews, ο κ. Γιάννης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΧΑΡΑΤΣΙΨΑΡΕΜΑ
Previous Post

Eurovision 2024: Με τη βοήθεια του κοινού στην 11η θέση το ΖΑΡΙ της Μαρίνας Σάττι – Νικήτρια η Ελβετία

Next Post

Δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του νεκρού βρέφους – Το στοιχείο «κλειδί»

Next Post
παιδι

Δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του νεκρού βρέφους - Το στοιχείο «κλειδί»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»
  • Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  
  • Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.
  • Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)
  • Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Παπασταύρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr