• Latest
Βέττα

Καλλιόπη Βέττα: Λεόντειος η σύμβαση για το διάδοχο σχήμα της τηλεθέρμανσης, χωρίς στήριξη οι Δήμοι για την κατασκευή, την βιωσιμότητα και το τελικό κόστος στους χρήστες – Συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση στην Π.Ε.Δ.

15 Μαΐου 2024
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ

Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

11 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών

11 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»

11 Φεβρουαρίου 2026

Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA

11 Φεβρουαρίου 2026
19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

11 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Στους 3.800 οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης με ανεξόφλητες οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ

11 Φεβρουαρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εγγραφές παιδιών στο Κέντρο Νέων

11 Φεβρουαρίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών

11 Φεβρουαρίου 2026
Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικό Απολυτήριο: Πώς θα γίνεται εισαγωγή στα Πανεπιστήμια -Μείωση μαθημάτων & ύλης

11 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Ιόνια Οδός: Τρεις μήνες κλειστή προς Αντίρριο λόγω της κατολίσθησης

11 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: Λεόντειος η σύμβαση για το διάδοχο σχήμα της τηλεθέρμανσης, χωρίς στήριξη οι Δήμοι για την κατασκευή, την βιωσιμότητα και το τελικό κόστος στους χρήστες – Συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση στην Π.Ε.Δ.

sierafm by sierafm
15 Μαΐου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βέττα
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας με επισπεύδοντες τους Δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου κκ. Κοκκαλιάρη, Πλακεντά και Λιάση, έτερους θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα με την κατατεθειμένη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας μεταξύ Δ.Ε.Η. και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Δυτικής Μακεδονίας, για το διάδοχο σχήμα, μετά την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων.

Στην σύμβαση υπάρχουν -όπως προέκυψε από την συζήτηση- πολλά ερωτηματικά, κενά, ασάφειες και μεταχρονολογημένες διατάξεις που δεν εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία και το προσιτό κόστος για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην Πτολεμαΐδα V, όταν στον σχεδιασμό ήταν η μονάδα βάσης που θα εξασφάλιζε ανταγωνιστική τιμή τηλεθέρμανσης. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν προβλέπεται καμία εγγύηση τιμής ή ρήτρα χαμηλότερου κόστους γεγονός που, αν διατηρηθεί, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε τεράστιες αυξήσεις στους χρήστες.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Δ.Ε.Η. για τα πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται ως ίδια συμμετοχή των Δήμων, την ώρα που για ποικίλους λόγους (κοινωνική μέριμνα με χαμηλά τιμολόγια, ρήτρα απολιγνιτοποίησης και CO2, χρήση θερμολέβητων κλπ.), οι οφειλές τους είναι δυσθεώρητες. Τέλος, παράπλευρα ερωτήματα τίθενται για τις εξελίξεις έπειτα από το προγραμματισμένο κλείσιμο του Αγίου Δημητρίου στις 31.12.25, όπως επίσης για το ενδεχόμενο έγερσης αξιώσεων από την Ε.Ε. προς τους Δήμους για ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν υλοποιήσει, ενώ εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη απορία η άρνηση της κυβέρνησης και της Δ.Ε.Η να δώσει τις ίδιες τιμές που παρέχει στους βιομηχανικούς χρήστες και για τις τρεις τηλεθερμάνσεις.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της τηλεθέρμανσης καθώς η σύμβαση συσκοτίζει και προβληματίζει, αντί να δίνει λύσεις και να προωθεί τα συμφέροντα των πολιτών.

Η Δ.Ε.Η., όπως τόνισε, μαζί με την κυβέρνηση βλέπουν την τηλεθέρμανση ως μια αμιγώς εμπορική πρακτική με σκοπό το κέρδος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον κοινωνικό της χαρακτήρα και την ανταποδοτική της διάσταση, σε μια περιοχή με χαμηλότατες θερμοκρασίες που, επιπλέον, έχει προσφέρει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Όπως τόνισε, η λειτουργία, το κόστος και η χρηματοδότηση του διάδοχου σχήματος βρίσκεται στον αέρα, η τιμή της τηλεθέρμανσης – αν αφεθεί στις διακυμάνσεις της αγοράς- θα εκτοξευτεί, η Πτολεμαΐδα V είναι «αόρατη», ενώ ο Αγ. Δημήτριος έχει προγραμματιστεί να κλείσει απαρέγκλιτα το 2025, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός η πρόσφατη νομοθέτηση για την τηλεθέρμανση όπου δεν ενσωματώθηκαν τα εύλογα αιτήματα των Δήμων, η συνάντηση του Ιανουαρίου στο Υ.Π.ΕΝ. όπου αναφέρθηκε ότι η τηλεθέρμανση δεν είναι εξασφαλισμένο αγαθό, και η θέση της κυβέρνησης δια στόματος της αρμόδιας Υφυπουργού – σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης της κ. Βέττα για το θέμα- ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας είναι ευνοημένοι σε σχέση με τους συμπολίτες τους.

Οι πολίτες της περιοχής αξίζουν σαφείς δεσμεύσεις, οριστικά χρονοδιαγράμματα, παροχή υποδομών και δικτύων και, πάνω απ΄ όλα, εγγυήσεις ότι η τηλεθέρμανση, ένα ζωτικό αγαθό, θα είναι αδιάλειπτη και προσιτή για όλους.

Tags: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Previous Post

Άνοια: Πέντε μικρά σημάδια που προμηνύουν έναν μεγάλο κίνδυνο

Next Post

ΑΣ Βελβεντό-ΓΣ Σιάτιστας 73-70

Next Post
γυμναστικος

ΑΣ Βελβεντό-ΓΣ Σιάτιστας 73-70

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων
  • Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών
  • Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»
  • Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA
  • 19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr