• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα

26 Ιουνίου 2024
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Με Χορό και Τραγούδι, κάθε Τόπος Ζει και Ακούγεται». Μια βραδιά πολιτισμού, παράδοσης και συγκίνησης στα Γρεβενά

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Με Χορό και Τραγούδι, κάθε Τόπος Ζει και Ακούγεται». Μια βραδιά πολιτισμού, παράδοσης και συγκίνησης στα Γρεβενά

24 Ιουνίου 2025
εργατικο κεντρο

Στηρίζουμε το Μποδοσάκειο και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 25/6

24 Ιουνίου 2025
Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος Λιβαδερού

Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος Λιβαδερού

24 Ιουνίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το έργο των Σ.Δ.Ε.»

24 Ιουνίου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Πρόγραμμα Προστασίας Δασών ΑΝΤΙΝΕΡΟ

24 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Ο Χρήστος Κυρατσούς αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ηγετικά μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας στο τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Λάζαρος Γκερεχτές: Ο Χρήστος Κυρατσούς αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ηγετικά μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας στο τομέα της Δημόσιας Υγείας.

24 Ιουνίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Μπενφίκα – Μπάγερν: Δεν χαρίζονται οι Βαυαροί

24 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση φορέων και πολιτών στην Πτολεμαΐδα

24 Ιουνίου 2025
Αντάμωμα στο Δαφνερό

Αντάμωμα στο Δαφνερό

24 Ιουνίου 2025
2o Αντάμωμα στο Παλαιόκαστρο

2o Αντάμωμα στο Παλαιόκαστρο

24 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τροχαίο ατύχημα με ΙΧ έξω από το Βελβεντό-Δυο νεαροί στο νοσοκομείο

24 Ιουνίου 2025
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ από το συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για την ενίσχυση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

24 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα

sierafm by sierafm
26 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ
0
SHARES
120
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Ωστόσο η ΔΥΠΑ επεξεργάζεται τα στοιχεία και τις ενστάσεις και δεν αποκλείει τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό 2024 να βγουν και σήμερα αργά το βράδυ.

Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Για δεύτερη φορά, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα «τρέξει» ένα μήνα νωρίτερα, από 1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024.

Η επιταγή (voucher) είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν τις επιταγές μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) της ΔΥΠΑ.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή τους και ζητούν την έκδοση ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού» της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εκτός της κατηγορίας πολυτέκνων.

Η ΔΥΠΑ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού». Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Κάθε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία:
α) για τη διαμονή σε τουριστικό κατάλυμα και
β) για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση σε και από αυτό (μετάβαση – επιστροφή)

και ανταλλάσσεται από τους δικαιούχους και τους ωφελούμενους του προγράμματος με σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαμονής, στην πρώτη περίπτωση, από τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, και υπηρεσιών ακτοπλοϊκής μετακίνησης, στη δεύτερη, από τους παρόχους ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των Μητρώων Παρόχων της ΔΥΠΑ.

Με βάση την υπηρεσία για την οποία ανταλλάσσεται σύμφωνα με τα παραπάνω, η ίδια Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού διακρίνεται σε δύο επιμέρους Επιταγές, στην «Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα» και στην «Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης».

Οι Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού- Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα των δικαιούχων και των ωφελουμένων τους μπορούν να ενεργοποιηθούν σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικό πάροχο, υπό την προϋπόθεση ότι:
✓ οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών,
✓ οι ωφελούμενοι είναι σύζυγοι των δικαιούχων,
✓ οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών που συνοδεύονται από τον άλλο γονέα/σύζυγο
(ωφελούμενο ή μη), και διαθέτουν νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων .

Στις περιπτώσεις αυτές η σύμβαση μπορεί να υπογράφεται από τον δικαιούχο ή από τα ωφελούμενα τέκνα άνω των 18 ετών ή τον ωφελούμενο σύζυγο ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη) που συνοδεύει τα ανήλικα ωφελούμενα τέκνα. Η εξουσιοδότηση επισυνάπτεται ηλεκτρονικά μαζί με τη σύμβαση, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας ενεργοποίησης των επιταγών, όπως αυτή περιγράφεται στην παραπάνω παράγραφο.
Δεν μπορεί να γίνει ενεργοποίηση της επιταγής για συνοδούς χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν, ούτε για παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους/τις δικαιούχους ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη).

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού έτους 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30.06.2024, ημερομηνία λήξης του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των επιταγών τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι 30.06.2024, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν έως 30.06.2024.

Η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος, ωστόσο, για την επιστροφή, αν η τελευταία διανυκτέρευση συμπίπτει με την καταληκτική ημερομηνία της 30.06.2024, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την 01.07.2024.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των δύο επομένων περιόδων. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα ΑμεΑ ή δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

Πηγή dikaiologitika.gr

Tags: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΚοινωνικός Τουρισμός
Previous Post

Τα έξι εμπόδια για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Next Post

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων

Next Post
σπιτια αυθαιρετα

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Με Χορό και Τραγούδι, κάθε Τόπος Ζει και Ακούγεται». Μια βραδιά πολιτισμού, παράδοσης και συγκίνησης στα Γρεβενά
  • Στηρίζουμε το Μποδοσάκειο και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 25/6
  • Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος Λιβαδερού
  • Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το έργο των Σ.Δ.Ε.»
  • ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Πρόγραμμα Προστασίας Δασών ΑΝΤΙΝΕΡΟ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr