• Latest
«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης

Νίκος Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

2 Ιουλίου 2024
Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

31 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

31 Δεκεμβρίου 2025

Μπουμπουσιάρια (καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026. ‘Εκθεση φωτογραφίας ‘boubousaria reworks’ 29/12/2025-2/1/2026

31 Δεκεμβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σερβίων

31 Δεκεμβρίου 2025
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης με τον «Άγιο Βασίλη» στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης με τον «Άγιο Βασίλη» στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

31 Δεκεμβρίου 2025
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων από τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και αποδοχής δωρεάς οικοπέδου στην πόλη της Κοζάνης

31 Δεκεμβρίου 2025
Ο Μπούνος κόβει την Βασιλόπιτα το Σάββατο

Ο Μπούνος κόβει την Βασιλόπιτα το Σάββατο

31 Δεκεμβρίου 2025
Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική Σιάτιστας.  Βίντεο

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική Σιάτιστας. Βίντεο

31 Δεκεμβρίου 2025
Νεαροί έκαναν ακροβατικά on air στο μπλόκο των αγροτών στη Σιάτιστα

Νεαροί έκαναν ακροβατικά on air στο μπλόκο των αγροτών στη Σιάτιστα

31 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του Κοσμά Πουγαρίδη

31 Δεκεμβρίου 2025
Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

Τεράστιες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας. Δείτε τις νέες τιμές

31 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους.  Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους. Βίντεο και φωτογραφίες

31 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των τεσσάρων δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στις ηπειρωτικές περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Κατατέθηκαν, συνολικά, 136 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικής υποβεβλημένης δημόσιας δαπάνης σχεδόν 393 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο κατά 40%.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασαν το 118% της συνολικής διαθέσιμης δαπάνης, αγγίζοντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, οι αντίστοιχες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν κατά 42% το σύνολο της διαθέσιμης δαπάνης, πλησιάζοντας τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας υπερκάλυψαν τις διαθέσιμες δημόσιες δαπάνες κατά 330%, ξεπερνώντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι αντίστοιχες υποβεβλημένες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν τα 42 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις δημόσιες δαπάνες κατά 216%.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επιχειρεί την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων με βασικούς άξονες την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνολικά έξι μεγάλες επιχειρήσεις, τρεις νέες και τρεις υφιστάμενες, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027, υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 73 εκ. ευρώ για τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, διοχετεύοντας στην οικονομία και στην κοινωνία των περιοχών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κάθε διαθέσιμο ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση, και, φυσικά, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, αποδεικνύεται στην πράξη πως ανάλογες δράσεις, προωθούν την Πράσινη και την Ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλοντας στη συνολική κοινωνική συνοχή και στην ευημερία της νέας εποχής.

Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων, και μάλιστα σε αυτά τα ποσοστά, σηματοδοτεί την κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών και μεσαίων, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας. Συνεχίζουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματός μας με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, τόνισε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αναδεικνύεται έμπρακτα πλέον σε μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Με το πέρας της υποβολής των αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων, καταδεικνύεται το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάπτυξη των περιοχών ενεργειακής μετάβασης. Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων κατά 40% αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Με αυτές τις δράσεις, συμβάλλουμε στην οικονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας ότι οι περιοχές δίκαιης μετάβασης μπορούν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους πολίτες. Ενδεικτικά, τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία άνω των 2500 θέσεων εργασίας, με τις 1800 να αφορούν στη Δ. Μακεδονία και τις 700 στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε αυτές τις περιοχές παραμένει ακλόνητη, καθώς αποτελούν κρίσιμο μοχλό για την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας».

Tags: ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
Previous Post

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 5-7 Ιουλίου 2024

Next Post

Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Next Post
Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία
  • Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου
  • Μπουμπουσιάρια (καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026. ‘Εκθεση φωτογραφίας ‘boubousaria reworks’ 29/12/2025-2/1/2026
  • Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σερβίων
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης με τον «Άγιο Βασίλη» στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr