• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

9 Σεπτεμβρίου 2024
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ

7 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός – Παραβίασε  περιοριστικούς όρους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

7 Αυγούστου 2025
Στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αίτημα Παράτασης για την καύση σκουπιδιών

7 Αυγούστου 2025
Αιθέρια open – Ευχαριστήρια επιστολή

Αιθέρια open – Ευχαριστήρια επιστολή

7 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 08 Αυγούστου

7 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

7 Αυγούστου 2025
Το ευχαριστήριο της μικρής Αθηνάς στο Δήμαρχο Βοΐου για τις κούνιες

Το ευχαριστήριο της μικρής Αθηνάς στο Δήμαρχο Βοΐου για τις κούνιες

7 Αυγούστου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: «DIONYSOS LIVE» 

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: «DIONYSOS LIVE» 

7 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Γρεβενά: Πήγε σε βενζινάδικο κι έκλεψε το ψυγείο!

7 Αυγούστου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη δασκάλας απεργού στην Καστοριά

7 Αυγούστου 2025
Βόιο: Είχε ναρκωτικά και μετέφερε παράνομα αλλοδαπή

Βόιο: Είχε ναρκωτικά και μετέφερε παράνομα αλλοδαπή

7 Αυγούστου 2025
ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Χρήστος Κολοβός: Οι προσχηματικές, δήθεν «διαβουλεύσεις», πληγώνουν τη δημοκρατία και τη Δυτική Μακεδονία

7 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

sierafm by sierafm
9 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του «Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» Αμυνταίου στην ΠΕ Φλώρινας

Στον Δήμο Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας λειτουργεί το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην Κέντρο Αποθεραπείας-Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης-ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου), το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Β. Ελλάδα, δυναμικότητας 100 κλινών κλειστής νοσηλείας και παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών ανοιχτής περίθαλψης.

Οργανικά και διοικητικά υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, με το οποίο βρίσκεται σε άμεση επιστημονική, νοσηλευτική, εκπαιδευτική και λειτουργική σύνδεση καθώς επίσης βρίσκεται σε άμεση επιστημονική και εκπαιδευτική διασύνδεση με όλα τα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της χώρας, καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης. Παρά τη δυνατότητα των υποδομών του ΚΕΦΙΑΠ να παρέχει ταυτόχρονη νοσηλεία σε 100 ασθενείς, εδώ και χρόνια, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του, δεχόταν έως 25-30 ασθενείς. Σήμερα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με αποτέλεσμα εδώ και βδομάδες να μη νοσηλεύει ούτε έναν ασθενή και πλέον να μη δέχεται νέους ασθενείς, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους παθήσεις, τόσο νέα περιστατικά όσο και χρόνια πάσχοντες που περιθάλπτονταν μακροχρόνια από το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, αναγκάζονται να μεταφερθούν σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης πολλά χιλιόμετρα μακριά, με αβάσταχτο οικονομικό βάρος, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Δηλαδή για άλλη μια φορά, παρά τη σκληρή φορολογία και τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, που οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλει από την τσέπη τους για υγειονομική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων συρρικνώνονται διαρκώς οι υπηρεσίες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι ασθενείς ή το συγγενικό τους περιβάλλον αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη με την ελπίδα να θεραπευτεί ο άνθρωπός τους.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ανησυχία, τόσο στους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ όσο και στους ασθενείς, από τις διαρροές για πλήρη παράδοση του σε διάφορα επιχειρηματικά σχέδια, αλλά και δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Υγείας για την παράδοση της λειτουργίας του Κέντρου στην Α.Ε.Μ.Υ.  Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.) που θα αποτελέσει το «όχημα» για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των Υπηρεσιών.

Αυτή τη στιγμή εργάζονται συνολικά 55 εργαζόμενοι και μόλις δύο (2) φυσίατροι, καθώς και ένας (1) παθολόγος με μπλοκάκι. Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, πολιτική που ακολούθησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή, είναι η πολιτική της Ε.Ε. που στηρίζουν  όλα τα αστικά κόμματα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

– Στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου να ξεκινήσουν εδώ και τώρα εισαγωγές των ασθενών, εξασφαλίζοντας άμεσα την απρόσκοπτη λειτουργία του,  να στελεχωθεί πλήρως με όλο το απαραίτητο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όσων παιδιών και ενηλίκων χρήζουν Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι.

– Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για παράδοση της λειτουργίας στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και σε κανενός είδους ιδιώτη και να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  για όλες τις ανάγκες του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, και γενικότερα του Γ.Ν. Φλώρινας όπου υπάγεται οργανικά και διοικητικά, ώστε να προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες αποκατάστασης σε ανθρώπους με αναπηρίες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Ο Βουλευτής

Στολτίδης Λεωνίδας

Tags: KKE
Previous Post

«Συμφωνητικό Συνεργασίας του ΤΕΕ/ΤΔΜ με το ΕΚΕΤΑ και λοιπούς φορείς στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»»

Next Post

Σιάτιστα: Ενημέρωση για την αθλητική βία στους εκπαιδευτικούς Αθμιας Εκπαίδευσης

Next Post
Σιάτιστα: Ενημέρωση για την αθλητική βία  στους εκπαιδευτικούς Αθμιας Εκπαίδευσης

Σιάτιστα: Ενημέρωση για την αθλητική βία στους εκπαιδευτικούς Αθμιας Εκπαίδευσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ
  • Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός – Παραβίασε  περιοριστικούς όρους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αίτημα Παράτασης για την καύση σκουπιδιών
  • Αιθέρια open – Ευχαριστήρια επιστολή
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 08 Αυγούστου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr