• Latest
Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αναβαθμίζουμε το Γραφείο Προμηθειών σε Τμήμα για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου»

 Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης είναι η πρώτη που συστάθηκε στη χώρα, εξασφαλίζοντας ενεργειακή αυτονομία υπέρ των δημοτών

9 Οκτωβρίου 2024
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης είναι η πρώτη που συστάθηκε στη χώρα, εξασφαλίζοντας ενεργειακή αυτονομία υπέρ των δημοτών

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αναβαθμίζουμε το Γραφείο Προμηθειών σε Τμήμα για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου»
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Και τη σώσαμε και την υλοποιούμε!», τονίζει ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

Πραγματικός «πρωταγωνιστής» στην πράσινη καθαρή ενέργεια με κοινωνικό πρόσημο, αναδεικνύεται πανελλαδικά ο Δήμος Κοζάνης μετά και την ένταξη του εμβληματικού έργου της Ενεργειακής Κοινότητας στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027”, την οποία υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης είναι η πρώτη που ιδρύεται σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελώντας παράλληλα και το πρώτο έργο ΔΑΜ (Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης), που αρχίζει να υλοποιείται.

Ειδικότερα, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.764.158,91€ με τη συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 5.411.327,13€, αφορά στη δημιουργία 7 φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 7MW, με σκοπό την παραγωγή πράσινης ενέργειας και την συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου κόστους ενέργειας μέσω διενέργειας εικονικού συμψηφισμού (virtual net-metering), προκειμένου ο Δήμος Κοζάνης να μπορεί να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Η δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας, θα συμβάλλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια του Δήμου Κοζάνης (Δημοτικά & Σχολικά Κτίρια, Δημοτικός Φωτισμός, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αντλιοστάσια & Γεωτρήσεις), εξοικονομώντας κρίσιμους και αναγκαίους χρηματικούς πόρους για την υλοποίηση περαιτέρω έργων και δράσεων υπέρ των δημοτών.

Πέραν όμως του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την υλοποίηση του εν λόγω σημαντικού και κρίσιμου έργου, πολλαπλά είναι τα οφέλη και για το περιβάλλον, καθώς η ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό ισοζύγιο, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και στη συνεπαγόμενη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την κλιματική ουδετερότητα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης υπογραμμίζει τα εξής:

«Οι προσπάθειες μας για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, οι οποίες θα συμβάλλουν σε έναν Δήμο Κοζάνης ενεργειακά αυτόνομο και αυτάρκη, πραγματοποιούνται κάθε μέρα που περνά, όπως είχαμε προεκλογικά δεσμευθεί έναντι των πολιτών.

Η πολυπόθητη ένταξη της Ενεργειακής μας Κοινότητας στο ΕΣΠΑ, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την ενεργειακή στήριξη σχολικών κτιρίων, αθλητικών δομών, γεωτρήσεων και αντλιοστασίων, όπου σε συνδυασμό με τη ριζική αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου οδοφωτισμού με σύγχρονη τεχνολογία LED, θα οδηγήσει στην πλήρη κάλυψη των αναγκών μας σε ηλεκτρικό ρεύμα από εμάς για εμάς, κάνοντας έτσι πράξη την ενεργειακή ουδετερότητα.

Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια και δυσκολίες που δυστυχώς υπήρχαν στο θέμα της Ενεργειακής Κοινότητας, βάζοντας σε κίνδυνο την όλη υλοποίηση του έργου αλλά και τα 650.000 ευρώ, που είχαν ήδη δαπανηθεί στο παρελθόν από τον Δήμο Κοζάνης για τον σκοπό αυτό.

Η Δημοτική μας Αρχή, μέσα σε 9 μόλις μήνες, πέτυχε την επείγουσα παράταση των όρων σύνδεσης αλλά και την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που απαιτούνταν, ώστε σήμερα να μιλάμε για τη σπουδαία αυτή εξέλιξη, την εξασφάλιση δηλαδή της αναγκαίας χρηματοδότησης ώστε να είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά, που ιδρύει τη δική του Ενεργειακή Κοινότητα, προάγοντας την ενεργειακή δημοκρατία.

Μην ξεχνάμε επίσης και το γεγονός ότι η υποβολή της πρότασης για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έγινε στα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, επιτυγχάνοντας τη γρήγορη ωρίμανση των διαδικασιών καθώς και την κατάκτηση της ιδίας συμμετοχής του 20%.

Συνοψίζοντας, με σχέδιο, πρόγραμμα και πολλή δουλειά καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλούς Δήμους της χώρας μας, ιδρύοντας πρώτοι, όπως είπαμε, τη δική μας Ενεργειακή Κοινότητα.

Παράλληλα, καταφέραμε και κλείσαμε τις επικίνδυνες ανεπάρκειες που υπήρχαν, σώζοντας στην κυριολεξία το έργο, από τα αζήτητα.

Και το σώσαμε και το υλοποιούμε!», τονίζει χαρακτηριστικά στο τέλος ο κ. Κοκκαλιάρης, ευχαριστώντας θερμά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης, Νέων Τεχνολογιών, Προγραμματισμού και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αλεξανδρίδη καθώς και όλη την ομάδα του, για αυτή την μεγάλη επιτυχία του Δήμου Κοζάνης.

 

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Previous Post

Ιερέας κατηγορείται ότι κακοποιούσε για χρόνια την σύζυγο – Σοκ από το ημερολόγιο βασανιστηρίων της πρεσβυτέρας

Next Post

Ευχαριστήριο του Αποστόλη Καραχάλιου προς την διοίκηση του ΦΣ Κοζάνη

Next Post
ΦΣ Κοζάνη: Ο Αποστόλης Καραχάλιος αναλαμβάνει Τεχνικός Διευθυντής

Ευχαριστήριο του Αποστόλη Καραχάλιου προς την διοίκηση του ΦΣ Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr