• Latest
Διασώστες του ΕΚΑΒ ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της

Τραγωδία στις Πρέσπες: «Προσπάθησα να επαναφέρω στη ζωή τον γιο μου αλλά μάταια» – Απαρηγόρητος ο πατέρας του 16χρονου

31 Δεκεμβρίου 2024
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος:  «Με Κυβέρνηση ΝΔ, η δημοσιονομική σταθερότητα κατάντησε “πάρτι πριβέ” για λίγους»

21 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στη Λούβρη

Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στη Λούβρη

21 Οκτωβρίου 2025
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023: Κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης σε πολίτες, φορείς και συλλόγους

Δήμος Κοζάνης: Ερωτηματολόγιο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

21 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στο Δίλοφο

Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στο Δίλοφο

21 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Ανάκληση Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Βοΐου

21 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο καταστροφέας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Μητσοτάκης έρχεται υποκριτικά, καθυστερημένα και δειλά να δηλώσει ότι έσφαλε»

21 Οκτωβρίου 2025

Δήμος Γρεβενών: Ανάρτηση 1ου Προσωρινού Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1,2% έτους 2024

21 Οκτωβρίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Ανεξάρτητος ο Γιώργος Μαγιάγκας. Παραιτείται από Αντιδήμαρχος

21 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 28χρονου με αρχαία και ναρκωτικά

Κοζάνη: Σύλληψη 28χρονου με αρχαία και ναρκωτικά

21 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Β΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Δήμος Βοΐου: Β΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

21 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου

21 Οκτωβρίου 2025
ΣΤΑΦΥΛΙΑ

«Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών»

21 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις Πρέσπες: «Προσπάθησα να επαναφέρω στη ζωή τον γιο μου αλλά μάταια» – Απαρηγόρητος ο πατέρας του 16χρονου

sierafm by sierafm
31 Δεκεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Διασώστες του ΕΚΑΒ ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της
0
SHARES
48
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για τις τραγικές στιγμές που έζησε προσπαθώντας μαζί με τους γιατρούς να επαναφέρει στη ζωή τον γιο του μιλάει στο protohema.gr ο πατέρας του 16χρονου Κωνσταντίνου, ενός εκ των θυμάτων του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στις Πρέσπες.

«Ίσως και να τον προλάβαινα τον γιο μου και να ήταν εδώ μαζί μας. Ξεκίνησα να πάω να πάρω το άλλο μου παιδί, τον αδελφό του από το έθιμο με τις φωτιές και για λίγα λεπτά δεν τον πρόλαβα (σ.σ. τον 16χρονο), είχε φύγει με το αμάξι του φίλου του. Θα τον έπαιρνα με το αμάξι μας και θα ζούσε το παιδί μου αλλά δεν πρόλαβα. Στο δρόμο ενημερώνομαι για το τραγικό συμβάν κι όταν έφτασα, τον είχαν έξω από το αμάξι και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Τους πλησίασα κι άρχισα κι εγώ να κάνω το ίδιο για να επαναφέρω το γιο μου αλλά μάταια. Ήταν ήδη αργά… Θέλω να ξέρετε πως κι ο Κωνσταντίνος μου κι ο Σταύρος ήταν αγαπημένα παιδιά, φιλότιμα με καλές καρδιές κι έφυγαν μαζί από τη ζωή…».

Υπενθυμίζεται ότι από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στην περιοχή Μηλιώνα Πρεσπών, εκτός από τον 16χρονο Κωνσταντίνο σκοτώθηκε και ένας 18χρονος, ενώ μάχη για τη ζωή του δίνει  ένας 17χρονος.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας του 18χρονου θύματος ήταν ο οδηγός του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Πρεσπών και ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος. Μετέφερε τον γιο του χωρίς να μπορεί να τον βοηθήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, στο σημείο του τροχαίου κλήθηκαν δύο ασθενοφόρα από τον σταθμό του ΕΚΑΒ στη Φλώρινα, αλλά λόγω του επείγοντος ζητήθηκε η συνδρομή και του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Πρεσπών. Ο οδηγός του οχήματος από το ΚΥ ήταν πατέρας ενός εκ των θυμάτων.

«Είμαστε συντετριμμένοι»

Ο θείος του 18χρονου Σταύρου μίλησε στο protothema.gr καταρρακωμένος από τον τραγικό θάνατο του ανιψιού του αλλά και του 16χρονου φίλου του.

«Είμαστε συντετριμμένοι, οι οικογένειές μας, δυο χωριά έχασαν τα παιδιά τους και τραγική φιγούρα ο αδελφός που είναι οδηγός στο ΕΚΑΒ και κλήθηκε χθες το βράδυ να πάει στο θανατηφόρο τροχαίο χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για το παιδί του. Όταν έφτασε στο σημείο, αναγνώρισε το αμάξι του παιδιού του, ο οποίος ήταν και ο οδηγός και κατέρρευσε ο άνθρωπος. Κι ο Σταύρος μας κι ο Κωνσταντίνος ήταν από μικρά παιδιά φίλοι. Μακάρι να τα καταφέρει ο τρίτος φίλος της παρέας. Δεν έχω λόγια, είμαστε σε άσχημη κατάσταση»

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα (30/12) στην περιοχή Μηλιώνα Πρεσπών, στην επαρχιακή οδό Αγίου Γερμανού – Μηλιώνας όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νέοι εξετράπη για άγνωστο λόγο της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε συστοιχία δένδρων. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο οδηγός 18 ετών και ο 16χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 17χρονος συνοδηγός.

Αυτό που εξετάζεται πλέον από της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό. Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως από την πρώτη εικόνα φαίνεται πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα, κάτι που υποδεικνύεται και από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Επίσης εξετάζεται αν το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η τραγωδία. Ωστόσο ακόμα ασφαλές συμπέρασμα δεν έχει εξαχθεί.

Τραγωδία στις Πρέσπες: «Προσπάθησα να επαναφέρω στη ζωή τον γιο μου αλλά μάταια» - Απαρηγόρητος ο πατέρας του 16χρονου
Τραγωδία στις Πρέσπες: «Προσπάθησα να επαναφέρω στη ζωή τον γιο μου αλλά μάταια» - Απαρηγόρητος ο πατέρας του 16χρονου
Τραγωδία στις Πρέσπες: «Προσπάθησα να επαναφέρω στη ζωή τον γιο μου αλλά μάταια» - Απαρηγόρητος ο πατέρας του 16χρονου
Τραγωδία στις Πρέσπες: «Προσπάθησα να επαναφέρω στη ζωή τον γιο μου αλλά μάταια» - Απαρηγόρητος ο πατέρας του 16χρονου

 

Πήγαν στις Πρέσπες για να παρακολουθήσουν ένα έθιμο

Οι τρεις νεαροί ήταν κάτοικοι Φλώρινας και βρέθηκαν στις Πρέσπες και ειδικότερα στην περιοχή Άγιος Γερμανος λόγω ενός εθίμου των ημερών κατά το οποίο οι κάτοικοι ανάβουν το βράδυ φωτιές σε διάφορες περιοχές. Η παρέα, λοιπόν, βρίσκονταν εκεί προκειμένου να συμμετάσχουν στο έθιμο με το άναμμα της φωτιάς και στον γυρισμό έγινε η τραγωδία.

Από τις Αρχές έχει παραγγελθεί αιμοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Πηγή protothema.gr

Tags: ΓΙΟΣΝΕΚΡΟΣΠΑΤΕΡΑΣΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Previous Post

Δυτική Μακεδονία: Η Αστυνομία προφέρει σε Ιδρύματα και φορείς

Next Post

Τουρισμός για όλους 2025: Αιτήσεις και κλήρωση για επίδομα διακοπών από 200 έως 600 ευρώ

Next Post
Τουρισμός για όλους

Τουρισμός για όλους 2025: Αιτήσεις και κλήρωση για επίδομα διακοπών από 200 έως 600 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος:  «Με Κυβέρνηση ΝΔ, η δημοσιονομική σταθερότητα κατάντησε “πάρτι πριβέ” για λίγους»
  • Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στη Λούβρη
  • Δήμος Κοζάνης: Ερωτηματολόγιο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
  • Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στο Δίλοφο
  • Δήμος Βοΐου: Ανάκληση Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr