• Latest
ΟΠΕΚΑ

Δεν ισχύουν από 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Πότε θα εφαρμοστούν

7 Ιανουαρίου 2025
Τα καζίνο της Γροιλανδίας και τα σχέδια του Τραμπ

Πρόταση Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου -Δεν τον εμπιστεύεται το Ιράν και θέλει Βανς στις διαπραγματεύσεις

25 Μαρτίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στη γέφυρα Σερβίων – Κραυγή αγωνίας για την επιβίωση του κλάδου 

25 Μαρτίου 2026
Γαλατινή; Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση για την ομάδα ποδοσφαίρου

Α.Ε. Γαλατινής: Καταδίκη της Βίας και προσήλωση στο Αθλητικό ιδεώδες

25 Μαρτίου 2026
2η θέση ηια τη Νικολέτα Σιάμπαλια στο Τριεθνές Κύπελλο

2η θέση ηια τη Νικολέτα Σιάμπαλια στο Τριεθνές Κύπελλο

24 Μαρτίου 2026
Εντυπωσιακή η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Εντυπωσιακή η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

24 Μαρτίου 2026
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

24 Μαρτίου 2026
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

Γιώργος Χριστοφορίδης: Με πρόχειρες ατάκες ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να καλύψει ένα κακοστημένο σύστημα διαμεσολάβησης !

24 Μαρτίου 2026
φυσικο αεριο

Το φυσικό αέριο έφτασε στα Γρεβενά

24 Μαρτίου 2026
Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

24 Μαρτίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

10 η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γυμναστήριο Revolution Fit

24 Μαρτίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για την 25η Μαρτίου

24 Μαρτίου 2026
Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει και παίζει δυνατά σε πέντε νέες πόλεις  

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

24 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δεν ισχύουν από 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Πότε θα εφαρμοστούν

sierafm by sierafm
7 Ιανουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΠΕΚΑ
0
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Οι αυξήσεις στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα ισχύσουν εφόσον πρώτα ψηφιστούν οι σχετικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews αυτό θα γίνει εντός πρώτου τριμήνου 2025 και η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Επομένως οι αυξήσεις στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ δεν ισχύουν από 1.1.2025 αυτόματα καθώς χρειάζεται να γίνει νόμος του κράτους.

Παράλληλα θα καθιερώνονται νέα κριτήρια για τη λήψη των επιδομάτων στέγασης, παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως καταθέσεις, ακίνητη και κινητή περιουσία.
Ειδικότερα:

1. ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ:

Ενοποιείται η δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος παιδιού σε μία, και έτσι αυξάνεται το επίδομα παιδιού της τρίτης εισοδηματικής κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά τέκνο σε 45 ανά τέκνο και 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

Έτσι οι πιο ευνοημένοι είναι οι δικαιούχοι που εντάσσονται στη δεύτερη και την τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος παιδιού, εφόσον βέβαια θα πληρούν τα περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας και καταθέσεων που θα θεσμοθετηθούν.

Σύμφωνα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, για μια οικογένεια με δυο παιδιά η ακίνητη περιουσία δεν θα υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ και το αυτοκίνητο τα 1.600 κυβικά.

• Όσοι ήταν στην τρίτη εισοδηματική κατηγορία και έπαιρναν επίδομα 28 ευρώ τον μήνα για ένα παιδί τώρα θα παίρνουν 45 ευρώ.
• Όσοι είχαν δύο παιδιά και έπαιρναν 56 ευρώ τον μήνα, τώρα θα παίρνουν 90 ευρώ.
• Όσοι είχαν τρία παιδιά και έπαιρναν 112 ευρώ τον μήνα, τώρα θα παίρνουν 180 ευρώ,
• ενώ με τέσσερα παιδιά και εισόδημα της τρίτης κλίμακας, από τα 168 ευρώ που παίρνουν σήμερα, θα λαμβάνουν 270 ευρώ.
Το επίδομα παιδιού παρέχεται σε περισσότερες από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω 1,5 εκατ. παιδιά, ενώ η ετήσια δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 1.050.000.000 ευρώ.
Καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

2.ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:

Με τη νέα χρονιά το ΕΕΕ αυξάνεται περαιτέρω κατά 16% από 216 ευρώ και 54 ευρώ, σε 250 ευρώ και 75 ευρώ για κάθε παιδί και αυξάνονται αναλόγως τα εισοδηματικά όρια, αλλά με στοχευμένα κριτήρια ακίνητης, κινητής περιουσίας και καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ήδη το Δεκέμβριο του 2023 αύξηση του ΕΕΕ από 200 σε 216 ευρώ (αύξηση 8%). Την οικονομική ενίσχυση λαμβάνουν περίπου 500.000 δικαιούχοι.

Στο ΕΕΕ υπάρχουν και σήμερα περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα εφαρμοστούν και στα άλλα επιδόματα. Σήμερα λοιπόν το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.832 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

3. ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ :

Το επίδομα στέγασης αυξάνεται από τα 70 ευρώ, σε 125 ευρώ και 75 ευρώ, αναλόγως της εισοδηματικής κλίμακας, πλέον αύξησης 30% για κάθε τέκνο, αλλά με στοχευμένα κριτήρια ακίνητης περιουσίας και καταθέσεων, ενώ εισάγεται και κριτήριο κινητής περιουσίας.

Το επίδομα στέγασης δίδεται σε περίπου 260.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο για την κύρια κατοικία τους και ο δικαιούχος πρέπει να πληροί εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία.

Σήμερα επίδομα λαμβάνουν όσοι το συνολικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Στο εισοδηματικό όριο για την επιδότηση ενοικίου δεν προσμετρώνται τα ποσά του Επιδόματος Παιδιού, τα μη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόματα και το επίδομα αναδοχής.

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια που ήδη ισχύουν, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως των 180.000 ευρώ.

Τα όρια καταθέσεων για κάθε τύπου νοικοκυριού είναι τα ακόλουθα (συμπεριλαμβάνονται καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα κτλ), δεν μπορούν να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενα κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΟΠΕΚΑ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Διάρκεια ισχύος των αδειών χρήσης ύδατος

Next Post

deiktesota.gov.gr: Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας -Απόφαση Λιβάνιου (ΦΕΚ)

Next Post
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

deiktesota.gov.gr: Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας -Απόφαση Λιβάνιου (ΦΕΚ)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόταση Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου -Δεν τον εμπιστεύεται το Ιράν και θέλει Βανς στις διαπραγματεύσεις
  • Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στη γέφυρα Σερβίων – Κραυγή αγωνίας για την επιβίωση του κλάδου 
  • Α.Ε. Γαλατινής: Καταδίκη της Βίας και προσήλωση στο Αθλητικό ιδεώδες
  • 2η θέση ηια τη Νικολέτα Σιάμπαλια στο Τριεθνές Κύπελλο
  • Εντυπωσιακή η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr