• Latest
ηλιακος θερμοσιφωνας

Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων – Τι επιχορηγείται

13 Ιανουαρίου 2025
Νοσοκομείο Παπανικολάου

Σοκ με 17χρονη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

25 Ιουνίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση για τον «Σχεδιασμό επέκτασης στο δίκτυο Μονοπάτια Ειρήνης»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση για τον «Σχεδιασμό επέκτασης στο δίκτυο Μονοπάτια Ειρήνης»

25 Ιουνίου 2025
Υπογραφή σύμβασης για το Θολόλακα

Υπογραφή σύμβασης για το Θολόλακα

25 Ιουνίου 2025
Σιατιστα: Εντυπωσιακές εικόνες στην κεντρική εκδήλωση του 3ου Φολκλορικού Φεστιβάλ

Δήμος Βοΐου: Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ του Δήμου Βοΐου

25 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Καλλιόπη Βέττα: «Καμία υποχώρηση στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία με ποιοτικές, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους πολίτες»

25 Ιουνίου 2025
Το Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ του Δήμου Κοζάνης (Βίντεο)

Το Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ του Δήμου Κοζάνης (Βίντεο)

25 Ιουνίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δέκα οικισμοί πυρήνες στο Άνω Βόιο. Φωτογραφίες

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δέκα οικισμοί πυρήνες στο Άνω Βόιο. Φωτογραφίες

25 Ιουνίου 2025
Απολογισμός 1ης μέρας στο τουρνουά Μπάσκετ Σιάτιστας

Απολογισμός 1ης μέρας στο τουρνουά Μπάσκετ Σιάτιστας

25 Ιουνίου 2025
Αγώνας δρόμου το Σάββατο 5 Ιουλίου στα Σέρβια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Αγώνας δρόμου το Σάββατο 5 Ιουλίου στα Σέρβια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

25 Ιουνίου 2025
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη: Μεγάλη συναυλία το Σάββατο 28 Ιούνη από τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Ρεβάνς, αφιερωμένη στον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο

25 Ιουνίου 2025
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησαν καινοτόμες δράσεις ενημέρωσης, για την αποφυγή χρήσης ειδών πυροτεχνίας

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησαν καινοτόμες δράσεις ενημέρωσης, για την αποφυγή χρήσης ειδών πυροτεχνίας

25 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Α’ Φάσης της Επικαιροποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δ. Γρεβενών

25 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων – Τι επιχορηγείται

sierafm by sierafm
13 Ιανουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ηλιακος θερμοσιφωνας
0
SHARES
55
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», στην πλατφόρμα https://allazosistimathermansis-thermosifona.gov.gr , ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στην πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2025», (https://exoikonomo2025.gov.gr) που άνοιξε την περασμένη Τετάρτη έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 20.400 αιτήσεις

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά και επιχορηγεί:

Την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό 50% ή 60%. Το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Την αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.

Την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων και αν πρόκειται για θερμοσίφωνα ή αντλία θερμότητας).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη). Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά. Λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και την 31η.3.2025, μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος (https://allazosistimathermansis-thermosifona.gov.gr).

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους άλλου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με μη εξαργυρωμένα voucher. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2131513753 και 2131513745 (καθημερινές, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.).

Τι περιέχει το πρόγραμμα

Πέραν της ενίσχυσης των νοικοκυριών για την εγκατάσταση νέων ηλιακών θερμαντήρων νερού ή/και συστημάτων αντλίας θερμότητας σύγχρονης τεχνολογίας, παρέχεται και η δυνατότητα αντικατάστασης ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμαντήρων παλαιάς τεχνολογίας.

Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα.

Αξίζει να επισημανθεί πως από τα 223,2 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του, δεσμεύονται 44,6 εκατ. ευρώ για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

Στους βασικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα συγκαταλέγονται: η αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας των νοικοκυριών και η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Τι επιχορηγείται

Μέσω του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» επιχορηγείται:

  • Η αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό από 50% ή 60%, με το ακριβές ποσοστό να διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Η αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.
  • Η εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων).

Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2025: Πώς θα κάνετε την αίτηση

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης από τους ενδιαφερόμενους υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος (πατήστε ΕΔΩ).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο (λειτουργικό από 8.1.2025): 2131513753 (καθημερινές, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.).

Πώς θα αγοράσετε τον εξοπλισμό από το πρόγραμμα

Αφού επιλεχθεί προμηθευτής, ο ωφελούμενος εκχωρεί σε αυτόν την επιταγή που θα αξιοποιηθεί για την επιδότηση αγοράς του νέου εξοπλισμού. Ο δε προμηθευτής προχωρά στη διαδικασία προσωρινής δέσμευσης της επιταγής αυτής προς όφελός του στην ψηφιακή πλατφόρμα του Προγράμματος. Η δεσμευμένη επιταγή παραμένει σε αυτή την κατάσταση για χρονικό διάστημα 30 ημερών (ημερολογιακών), εντός του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης.

Η δέσμευση διασφαλίζει ότι στο διάστημα αυτό ο ωφελούμενος δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ίδια επιταγή για να προβεί σε αγορά από άλλον προμηθευτή. Ο ωφελούμενος διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει αποδέσμευση της επιταγής του (πριν παρέλθουν οι τριάντα ημέρες) αν θελήσει να αλλάξει προμηθευτή.

Μετά τη δέσμευση της επιταγής, ο ωφελούμενος και προμηθευτής μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία αγοραπωλησίας. Εφόσον η πώληση δεν πραγματοποιηθεί εντός του μέγιστου χρονικού διαστήματος δέσμευσης, η επιταγή αποδεσμεύεται αυτόματα και είναι πάλι διαθέσιμη στον δικαιούχο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Tags: Αλλάζω Θερμοσίφωναηλιακος θερμοσιφωνας
Previous Post

Συγχαρητήρια από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου Βοΐου, Δημήτρη Ζαγκουντίνο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Next Post

Επανεκλογή του κ. Τσαπατσάρη Προέδρου του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. 2024 – 2027

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Επανεκλογή του κ. Τσαπατσάρη Προέδρου του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. 2024 - 2027

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σοκ με 17χρονη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η σύμβαση για τον «Σχεδιασμό επέκτασης στο δίκτυο Μονοπάτια Ειρήνης»
  • Υπογραφή σύμβασης για το Θολόλακα
  • Δήμος Βοΐου: Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ του Δήμου Βοΐου
  • Καλλιόπη Βέττα: «Καμία υποχώρηση στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία με ποιοτικές, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για τους πολίτες»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr