• Latest
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Αναπροσαρμογή Τιμολογίων Τηλεθέρμανσης, Ύδρευσης & Αποχέτευσης. Οι νέες τιμές

22 Ιανουαρίου 2025
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Νέα απάτη με πρόσχημα το επίδομα των 400 ευρώ – Πώς πήγαν να παγιδέψουν 85χρονη με paysafe

5 Νοεμβρίου 2026
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Φοβόταν να ανοίξει το κλιματιστικό για 10 χρόνια – Τελικά πλήρωνε το ρεύμα του γείτονα

5 Νοεμβρίου 2026
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Επίθεση έξι ανηλίκων σε 16χρονο – Τον ξυλοκόπησαν και του άρπαξαν το κινητό

5 Νοεμβρίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Καθηγητής συνελήφθη μετά από την καταγγελία πως χαστούκισε 16χρονη μαθήτρια

5 Νοεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Έμεινε από βενζίνη, ζήτησε βοήθεια από το «100» αλλά κατέληξε πίσω από τα κάγκελα

5 Νοεμβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Όχι άλλες αόριστες υποσχέσεις για την Δυτική Μακεδονία – Να διευκρινιστούν άμεσα οι λεπτομέρειες και τα ενδεχόμενα οφέλη από το Data Center στον Άγιο Δημήτριο»

5 Νοεμβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πέντε ανήλικοι έκλεψαν μηχανές, καταστήματα και εκκλησία μέσα σε δύο μήνες

5 Νοεμβρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Επανεκκίνηση της κοινωνίας, με ριζική επίλυση του ιδιωτικού χρέους

5 Νοεμβρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Τηλεθέρμανση Κοζάνης: Οι πολίτες στο κρύο, οι λογαριασμοί στα ύψη – ποιος πληρώνει την απολιγνιτοποίηση;

5 Νοεμβρίου 2026
Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Σιάτιστας

4 Νοεμβρίου 2026
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!

4 Νοεμβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ

4 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΑΚ: Αναπροσαρμογή Τιμολογίων Τηλεθέρμανσης, Ύδρευσης & Αποχέτευσης. Οι νέες τιμές

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2025
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
0
SHARES
48
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Α) Τιμολόγια Τηλεθέρμανσης

Η τηλεθέρμανση Κοζάνης λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1993 μέχρι και σήμερα διασφαλίζοντας σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Μέχρι και τα μέσα του 2021 είχε καταβληθεί από την επιχείρηση κάθε δυνατή προσπάθεια απορρόφησης των οικονομικών επιβαρύνσεων που επέφερε το εξωτερικό περιβάλλον. Η τότε τιμή πώλησης της μονάδας θερμικής ενέργειας της Τηλεθέρμανσης είχε παραμείνει στα 43,5 € (πλέον ΦΠΑ), αμετάβλητη για περισσότερα από δώδεκα χρόνια, από τις 16.10.2008 έως και τον Δεκέμβριο του 2021. Από τότε έως και σήμερα, η τιμή πώλησης της θερμικής ενέργειας αναπροσαρμόσθηκε ελάχιστα διαμορφούμενη στα 52,64 € / MWhTh.

Oι μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και κυρίως του κόστους παραγωγής θερμικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της ραγδαίας αύξησης του κόστους δικαιωμάτων εκπομπών CO2 καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση αναπροσαρμογή της τιμής πώλησης ώστε αυτή να διασφαλίσει την ανάκτηση του λειτουργικού κόστους. Στόχος της οικονομικής πολιτικής της επιχείρησης είναι η διατήρηση της βιωσιμότητας της για να εξακολουθήσει η επιχείρηση να υφίσταται και να συνεχίσει να προσφέρει στους καταναλωτές της το αγαθό της τηλεθέρμανσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως κάνει μέχρι τώρα.

Η αναπροσαρμογή της τιμής της θερμικής ενέργειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του κόστους προμήθειας της θερμικής ενέργειας η οποία μεταβλήθηκε από τα 7,79 € / MWhth το 2023 στα 32 € / MWhτh από την 1η Οκτωβρίου 2024.

Το 2023 η θερμική ενέργεια συμμετείχε σε ποσοστό 23% στο συνολικό ενεργειακό κόστος της Τηλεθέρμανσης και κατά 15,39% στο κόστος του τελικού προϊόντος. Αντίστοιχα, το 2024 το ποσοστό συμμετοχής στο ενεργειακό κόστος αυξήθηκε στο 47% ενώ η συμμετοχή στο κόστος του τελικού προϊόντος διαμορφώθηκε στο 30,41 %. Για το 2025 τα ποσοστά αυτά αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση και να διαμορφωθούν στο 76% επί του συνόλου συμπεριλαμβανομένου του κόστους δικαιωμάτων εκπομπών CO2 για το ενεργειακό κόστος και σε ποσοστό συμμετοχής 53,88% του κόστους του τελικού προϊόντος.

Για τους προαναφερόμενους λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης με την με αριθμό 448/2024 απόφαση του, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, προχώρησε στην αναπροσαρμογή της τιμής πώλησης της θερμικής μονάδας της τηλεθέρμανσης προς τον τελικό καταναλωτή ως ακολούθως:

• Διαμόρφωση της νέας τιμής πώλησης της μονάδας Θερμικής ενέργειας στα 71,00 € / MWhTh πλέον ΦΠΑ 6%, δηλαδή στα 75,26 € / MWhth, με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2024, χρόνος από τον οποίο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η αναθεωρημένη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ Α.Ε. Η αύξηση στην τιμή πώλησης της θερμικής μονάδας της τηλεθέρμανσης από τα 52,64 € στα 71,00 € / MWhTh πλέον ΦΠΑ 6%, αποφασίστηκε έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η ανταποδοτική λειτουργία της.

• Διατήρηση αμετάβλητου του τέλους σύνδεσης μικτών m2 στα 3,50€/m2, καθώς και της χρέωσης σύνδεσης του εναλλάκτη.

Παραμένει φθηνότερη κατά 54,22% του πετρελαίου.

Παρά το γεγονός της σημαντικής αύξησης στην τιμή πώλησης της θερμικής ενέργειας με την χρήση Τηλεθέρμανσης, η τελευταία εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική για τους καταναλωτές. Με βάση τη νέα τιμολόγηση η τηλεθέρμανση είναι φθηνότερη κατά:

• 54,22% από την χρήση του Πετρελαίου θέρμανσης,

• 15,54% από το φυσικό αέριο για την περίπτωση που αυτό ήταν διαθέσιμο.

Το μέσο κόστος θέρμανσης με τηλεθέρμανση για ένα διαμέρισμα 110 τ.μ. θα ανέλθει από τα 665 €/έτος (στοιχεία έτους 2024) στα 895 €/έτος.

Β) Τιμολόγια Ύδρευσης – Αποχέτευσης

Το Δ.Σ. με την 447/2024 απόφαση του, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αποφάσισε για τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης τα εξής:

1. Διατηρούνται τα τιμολόγια Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, για το 2025, στα επίπεδα που αυτά είχαν διαμορφωθεί με την υπ’ αριθμό 445/2023 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης. Επίσης, δεν μεταβάλλονται τα ισχύοντα ποσά των εγγυήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Τηλεθέρμανσης.

2. Διατηρούνται οι κλίμακες κατανάλωσης, τόσο στα Τοπικά Διαμερίσματα, όσο και στην πόλη της Κοζάνης.

3. Εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση συνέπειας 10%, για την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης. Η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

4. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι παροχές του Κοινωνικού Τιμολογίου Ύδρευσης (Κ.Τ.Υ.) παραμένουν ίδιοι με αυτούς που ίσχυαν το 2022.

5. Την αναπροσαρμογή του πρόστιμου παράνομης υδροληψίας από 300,00€ έως 5.000,00€ σε όσους καταναλωτές επιβεβαιωθεί ότι έχουν παράνομες συνδέσεις υδροληψίας χωρίς σχετική σύμβαση προμήθειας και εγκατεστημένο υδρόμετρο ή προβαίνουν σε μη προβλεπόμενη χρήση του νερού (π.χ. άρδευση με πόσιμο νερό).

6. Τα ισχύοντα τιμολόγια λοιπών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης παραμένουν ως έχουν, εκτός από το Τέλος επανασύνδεσης ύδρευσης που αυξάνεται σε 40,00 ευρώ/ σύνδεση από 33,00 ευρώ και το Τέλος επανασύνδεσης τηλεθέρμανσης που αυξάνεται σε 60,00 ευρώ/ σύνδεση από 48,00 ευρώ.

7. Εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση 1,00€ στο πάγιο Ύδρευσης-Αποχέτευσης, πλέον Φ.Π.Α. (σήμερα 24%) και η έκπτωση 1,00€ στην αξία τηλεθέρμανση, πλέον Φ.Π.Α. (σήμερα 24%), από τους λογαριασμούς που εκδίδονται από τους καταναλωτές μέσω της εφαρμογής e-services της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης.

8. Ειδικά για τους οικισμούς Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου του Δήμου Κοζάνης, προβλέπεται έκπτωση στην τιμή μονάδας από 1-180m3 νερού/έτος κατά 95% και την διαμόρφωση της τιμής σε 0,035€/m3 για την κατανάλωση του έτους 2025 σε σχέση με την κατανάλωση του 2024. Διευκρινίζεται ότι οι πάγιες χρεώσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Τι αλλάζει στον διακανονισμό οφειλών.

Το Δ.Σ. με την 427/2024 ομόφωνη απόφαση του προκειμένου να διευκολύνει όσους ενοικιαστές επιθυμούν τη ρύθμιση των οφειλών τους, προχώρησε στην τροποποίηση της παραγράφου 8 της απόφασης 80/2015, η οποία προέβλεπε πως

– «η αίτηση ρύθμισης πρέπει να συνυπογράφεται και από τον ιδιοκτήτη εφόσον χρήστης είναι τρίτο πρόσωπο»,

και πλέον προβλέπει πως

– «Αν η ρύθμιση – διακανονισμός υπογράφεται από τον ενοικιαστή – καταναλωτή, η υπηρεσία έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον συν οφειλέτη ιδιοκτήτη.»

Υ.Γ. Οι πλήρεις αποφάσεις που αφορούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ είναι αναρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την ενημερωτική ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ https://www.deyakozanis.gr

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ΔΕΥΑΚΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Previous Post

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Μελέτη για τις Επιπτώσεις της ανάπτυξης των Α.Π.Ε. – Προτάσεις για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Νέες Προοπτικές Σύμπραξης Πανεπιστημίου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Next Post
Νέες Προοπτικές Σύμπραξης Πανεπιστημίου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Νέες Προοπτικές Σύμπραξης Πανεπιστημίου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέα απάτη με πρόσχημα το επίδομα των 400 ευρώ – Πώς πήγαν να παγιδέψουν 85χρονη με paysafe
  • Φοβόταν να ανοίξει το κλιματιστικό για 10 χρόνια – Τελικά πλήρωνε το ρεύμα του γείτονα
  • Επίθεση έξι ανηλίκων σε 16χρονο – Τον ξυλοκόπησαν και του άρπαξαν το κινητό
  • Καθηγητής συνελήφθη μετά από την καταγγελία πως χαστούκισε 16χρονη μαθήτρια
  • Έμεινε από βενζίνη, ζήτησε βοήθεια από το «100» αλλά κατέληξε πίσω από τα κάγκελα

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr