• Latest
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Τροπολογία Π. Κουκουλόπουλου για κατάργηση της μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των  υπαλλήλων

9 Απριλίου 2025
μητροπολιτης αντωνιος

Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

16 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

16 Δεκεμβρίου 2025
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

16 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

16 Δεκεμβρίου 2025
Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

16 Δεκεμβρίου 2025
Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

16 Δεκεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

42χρονος πνίγηκε προσπαθώντας να καταπιεί ναρκωτικά για να αποφύγει έλεγχο

16 Δεκεμβρίου 2025
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Της πήραν τις πινακίδες, αλλά δεν πτοήθηκε – Έβαλε ψεύτικες!

16 Δεκεμβρίου 2025
χρημα

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Υπολογίστε το με ένα κλικ – Πόσα σας αναλογούν φέτος

16 Δεκεμβρίου 2025
κρυο καιρος θερμομετρο

Meteo: Παγετός σήμερα το πρωί -Οι οκτώ περιοχές που ξύπνησαν με -5

16 Δεκεμβρίου 2025
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

55χρονη βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της

16 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροπολογία Π. Κουκουλόπουλου για κατάργηση της μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των  υπαλλήλων

sierafm by sierafm
9 Απριλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
0
SHARES
20
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλήθος Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα από την 1η Ιουνίου και μετά, εξαιτίας του άδικου συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με τις αυξήσεις από μισθολογικές ωριμάνσεις, δίνει Τροπολογία την οποία επεξεργάστηκε και κατέθεσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, με συνυπογραφή τεσσάρων συναρμόδιων Βουλευτών.

Με τη νομοθετική παρέμβαση του Βουλευτή Κοζάνης & Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προτείνεται να αντικατασταθεί το σχετικό άρθρο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση, το οποίο όχι μόνο δεν επιλύει το ζήτημα “στη ρίζα του”, αλλά μονιμοποιεί παράλογες μισθολογικές στρεβλώσεις και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις κατά τη δημόσια διαβούλευσή του.

Η Τροπολογία κατατέθηκε εμπρόθεσμα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών που εισάγεται σήμερα Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής και πλέον η αποδοχή της ή μη είναι στο χέρι της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας:

Θέμα: Κατάργηση μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των  υπαλλήλων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιλύεται οριστικά, στη “ρίζα” του και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουνίου 2024, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα εδώ και μήνες, βλέποντας την προσωπική διαφορά που λάμβαναν να μειώνεται και τις αυξήσεις μισθολογικών ωριμάνσεων να “εξανεμίζονται”, εξαιτίας άρνησης της Κυβέρνησης να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση που η ίδια θέσπισε στο άρθρο 28 του ν. 4940/2022, ήτοι να μην παρατείνει πέραν της 31ης Μαΐου 2024 την αναστολή μείωσης της προσωπικής διαφοράς.

Ειδικότερα, στο άρθρο 27 «Διασφάλιση αποδοχών» του ν. 4354/2015 (Φ.Ε.Κ. Α’ 176) ορίστηκε ότι σε περίπτωση που από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου προέκυπτε  βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν ο υπάλληλος στις 31.12.2015, η διαφορά διατηρείτο ως προσωπική και προσδιορίστηκαν οι σχετικές παράμετροι. Στο τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 1 του συγκεκριμένου άρθρου προβλέφθηκε πως «η νέα αυτή προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου πλην της χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης εξέλιξης».

Εν συνεχεία, στο άρθρο 28 «Αναστολή μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων» του ν. 4940/2022 (Φ.Ε.Κ. Α’ 112), το οποίο μόνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισε, ορθά ορίστηκε ότι «αναστέλλεται από 1ης.6.2022 και μέχρι τις 31.5.2024, η εφαρμογή του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176). Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να αναπροσαρμόζεται η καταληκτική ημερομηνία αναστολής». Όπως τονιζόταν στην Αιτιολογική Έκθεση, «η προσωπική διαφορά θεσμοθετήθηκε ως μια προστατευτική μεταβατική διάταξη για τη διασφάλιση των αποδοχών των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 7 και της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015. Ωστόσο, λόγω της διατήρησης της προσωπικής διαφοράς, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων δεν αντανακλάται στις καταβαλλόμενες αποδοχές. Για τον λόγο αυτό, με την αξιολογούμενη ρύθμιση, για τους υπάλληλους οι οποίοι διατήρησαν ως προσωπική τη διαφορά μεταξύ των αποδοχών που δικαιούνταν στις 31.12.2015 και του βασικού μισθού ή των τακτικών μηνιαίων αποδοχών που προέκυψαν σε εφαρμογή του ν. 4354/2015, αναστέλλεται ο συμψηφισμός, από 1.6.2022 έως 31.5.2024, της προσωπικής διαφοράς από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών τους, προκειμένου να μην αποτελεί ο ως άνω συμψηφισμός επιβαρυντικό παράγοντα κατά τη μισθολογική τους εξέλιξη».

Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης του β’ εδαφίου του άρθρου 28 του ν. 4940/2022, ώστε η αναστολή μείωσης της προσωπικής διαφοράς να συνεχιστεί μετά την 31η  Μαΐου 2024. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε την αριθμ. 7205/2024 Ερώτηση, διεκδικώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση. Η “απάντηση” ήταν γενικόλογη πως «το εν λόγω ζήτημα τελεί υπό εξέταση» και μέχρι σήμερα, τόσους μήνες μετά το πέρας της αναστολής, η Υπουργική Απόφαση ακόμα “αγνοείται”.

Συνέπεια αυτής της κυβερνητικής επιλογής να μην παραταθεί η αναστολή, είναι ότι οι υπάλληλοι (που υπάγονταν στο πεδίο εφαρμογής της) από την 1η Ιουνίου 2024 έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση λόγω συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με τις αυξήσεις από μισθολογικές ωριμάνσεις. Η απώλεια αποδοχών προκαλεί στην πράξη παράλογες μισθολογικές στρεβλώσεις με υπάλληλους ίδιων προσόντων και υπηρεσιακών προϋποθέσεων, αλλά διαφορετικών μισθολογικών “ταχυτήτων”. Καθίσταται, επίσης, έτι περαιτέρω ανεπίτρεπτη εις βάρος τους, λαμβάνοντας υπόψη την οξύτατη πολύπλευρη εκτόξευση του κόστους ζωής σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Εν κατακλείδι, δεδομένων των ανωτέρω, η αποδοχή και ψήφιση του προτεινόμενου άρθρου αναδεικνύεται απολύτως επείγουσα και απαραίτητη, προκειμένου να θεραπευτούν οι άδικες μισθολογικές ανισότητες που υφίστανται οι εν λόγω υπάλληλοι, να αρθεί η ανασφάλεια που βιώνουν για το εάν, πότε και υπό ποιους όρους θα επιλυθεί το πρόβλημα και να μπει οριστικά τέλος στη μείωση της προσωπικής διαφοράς τους.

ΑΡΘΡΟ

Κατάργηση μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων

1) Το άρθρο 206 «Συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς με την αύξηση του βασικού μισθού» του σχεδίου νόμου «Ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις» αντικαθίσταται ως εξής:

« Άρθρο 206

Κατάργηση μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων

1) Το τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 (Φ.Ε.Κ. Α’ 176) καταργείται.

2) Το άρθρο 28 του ν. 4940/2022 (Φ.Ε.Κ. Α’ 112) καταργείται.

3) Η ισχύς των ανωτέρω παραγράφων 1 και 2 ξεκινά από την 1η Ιουνίου 2024.

4) Ποσά οφειλόμενα σε υπαλλήλους βάσει της αναδρομικής εφαρμογής του παρόντος άρθρου από την 1η Ιουνίου 2024 μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλονται στους δικαιούχους με την αμέσως επόμενη μισθοδοσία. ».

2) Η παράγραφος 1 του άρθρου 232 «Μεταβατικές διατάξεις Μέρους Ι΄» του σχεδίου νόμου «Ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις» καταργείται και οι παράγραφοι 2 και 3 αναριθμούνται σε παραγράφους 1 και 2 αντιστοίχως.

3) Η περίπτωση α’ του άρθρου 233 «Καταργούμενες διατάξεις Μέρους Ι’» του σχεδίου νόμου «Ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις» αντικαθίσταται ως εξής:

« α) Κάθε γενική ή ειδική διάταξη, κατά το μέρος που αντίκειται στο άρθρο 206 ή ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα που διέπονται από αυτό. ».

Previous Post

Ο 2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «KASTRA MOUNTAIN TRAIL» πλησιάζει! 

Next Post

Ξεκινούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Next Post
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Ξεκινούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο
  • Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης
  •  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης
  • Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr