• Latest
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Επιδοτήσεις ρεύματος για επιχειρήσεις: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται

27 Απριλίου 2025
Στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις Δράσεις «Επιχειρηματική Εκκίνηση» και «Επιχειρηματική Ανάκαμψη» του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 – Πάνω από 300% η υπερκάλυψη της δημόσιας δαπάνης και στις δύο Δράσεις

20 Αυγούστου 2025
Μουσική Βραδιά στη Σιάτιστα και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Σισάνι

Μουσική Βραδιά στη Σιάτιστα και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Σισάνι

20 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Έβαλε στο μάτι τα γεωργικά εργαλεία του γείτονα!!

20 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

20 Αυγούστου 2025
Βόιο: Μια κραυγή για αναγέννηση. Η ελπίδα επιστροφής στο Βόιο. Συνέδριο για την ανάπτυξή του

Βόιο: Μια κραυγή για αναγέννηση. Η ελπίδα επιστροφής στο Βόιο. Συνέδριο για την ανάπτυξή του

20 Αυγούστου 2025
μανιταρια

Γρεβενά: 19η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

20 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: Έκλεβαν μοτοσικλέτα. Την βρήκαν στα Τρίκαλα

20 Αυγούστου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

Διακοπή νερού στο Δρέπανο

20 Αυγούστου 2025
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο πολιτιστικών δρώμενων Γρεβενά «Αστικό Τοπίο» 1905-2025

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο πολιτιστικών δρώμενων Γρεβενά «Αστικό Τοπίο» 1905-2025

20 Αυγούστου 2025
Παραδοσιακή Δημοτική βραδιά στο πάρκο Αγίου Νικάνορος Εράτυρας

Παραδοσιακή Δημοτική βραδιά στο πάρκο Αγίου Νικάνορος Εράτυρας

19 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήρια από το Οικονομικό Επιμελητήριο για την Όλγα Νώτη

19 Αυγούστου 2025
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου έρχεται στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σε μια αυτοσχεδιαστική μουσική βραδιά

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου έρχεται στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης σε μια αυτοσχεδιαστική μουσική βραδιά

19 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδοτήσεις ρεύματος για επιχειρήσεις: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται

sierafm by sierafm
27 Απριλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος
0
SHARES
45
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα (25/4) το ύψος των επιδοτήσεων στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος επιχειρήσεων για την περίοδο από 1 Δεκεμβρίου 2024 έως και 28 Φεβρουαρίου 2025, προκειμένου να καλυφθεί η μεσοσταθμική αύξηση της τιμής ρεύματος για αυτούς τους μήνες.

Το πλαίσιο ενίσχυσης αφορά επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει 3 ομάδες επιχειρήσεων, των οποίων τα ποσοστά επιδοτούμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζονται βάσει του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

  •  Η 1η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από €0 έως €500.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
  • Η 2η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από €500.000,01 έως €1.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 80% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
  •  Η 3η ομάδα αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από €1.000.000,01 έως €10.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 60% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ 10.71, 10.72 και 96.10 (αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια) θα επωφεληθούν από επιδοτήσεις 0,04 €/kWh, οι οποίες και εφαρμόζονται στο 100% της κατανάλωσης ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους.

Επισημαίνεται ότι από τη λίστα δικαιούχων εξαιρούνται επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή. Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 32 χιλιάδες, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 3 εκ. ευρώ, τα οποία και θα διατεθούν στον συνολικό προϋπολογισμό του πλαισίου ενίσχυσης.

Επιδότηση ρεύματος: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του μέτρου είναι περισσότερα από 1 εκατ. νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και για τα οποία συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Έχουν κύκλο εργασιών με βάση την εκκαθάριση εισοδήματος οικονομικού έτους 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) έως 10 εκατ. ευρώ
  • Είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (πράσινου ή κίτρινου χρώματος σύμφωνα με τη χρωματική επισήμανσή τους).
  • Είχαν έστω και για 1 ημέρα κατά την διάρκεια της περιόδου ενίσχυσης ενεργή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εμπορικής ή βιομηχανικής χρήσης, όπως έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του αρμόδιου Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).
  • Συνιστούν νομική οντότητα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση) ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.
  • Έχουν γνωστοποιήσει τόσο στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) όσο και στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.
  • Θα πρέπει είτε να έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς είτε να μη διατηρούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που απορρέουν από τον διακανονισμό ποσών που αφορούν σε διαπιστωμένες ρευματοκλοπές για οποιαδήποτε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένη με το ΑΦΜ τους, για περίοδο κατανάλωσης της προηγούμενης πενταετίας, ήτοι από 01.01.2020 και εφεξής.

Επιπλέον, για να λάβει ο δικαιούχος το πλήρες ποσό της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να μην υπερβαίνει το ποσό των €300.000 σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών (κανόνας Deminimis).

Ποια περίοδο αφορά η επιδότηση;

Η περίοδος χορήγησης των επιδοτήσεων επιχειρήσεων αφορά καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από 1η Δεκεμβρίου 2024 έως και 28η Φεβρουαρίου 2025.

Το σχήμα επιδότησης των επιχειρήσεων έρχεται σε συνέχεια των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Δικαιούχοι: Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης που δικαιούνται

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,02 €/kWh (ή 20 €/ΜWh), όσο δηλαδή ήταν περίπου η μεσοσταθμική αύξηση που παρατηρήθηκε την περίοδο Δεκεμβρίου 2024-Φεβρουαρίου 2025 σε σχέση με τη μεσοσταθμική τιμή των υπόλοιπων μηνών του 2024.

Επιδότηση: Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου, ανακοίνωσε «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως αντίβαρο στη μεσοσταθμική αύξηση της τιμής ρεύματος που βίωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώνεται το πλέγμα προστασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις από το καλοκαίρι του 2024 μέχρι και σήμερα. Η Κυβέρνηση ενισχύει εμπράκτως τους πρωταγωνιστές της οικονομίας».

«Η πολιτική στήριξης διαμορφώθηκε μέσα στα επιτρεπτά όρια που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με ξεκάθαρους όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι επιχειρήσεις που είχαν προβεί σε διαπιστωμένες ρευματοκλοπές για πρώτη φορά εξαιρούνται. Καθίσταται απολύτως σαφές ότι όποιος δεν συμμετέχει στις συλλογικές υποχρεώσεις, δεν θα μπορεί να απολαμβάνει τα συλλογικά προνόμια. Είναι ζήτημα πρωτίστως ηθικό και στην κατεύθυνση αυτή, της πάταξης της ρευματοκλοπής, δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις», συμπληρώνει.

Πηγή

Tags: επιδοτησειςΕπιδότηση ρεύματοςεπιχειρήσεις
Previous Post

X Blade: Καθαρισμός και συντήρηση εξωτερικών χώρων

Next Post

Π. Κουκουλόπουλος: «Το κόστος ζωής εξαϋλώνει κάθε αποσπασματικό επιδοματικό μέτρο»

Next Post
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Το κόστος ζωής εξαϋλώνει κάθε αποσπασματικό επιδοματικό μέτρο»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις Δράσεις «Επιχειρηματική Εκκίνηση» και «Επιχειρηματική Ανάκαμψη» του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 – Πάνω από 300% η υπερκάλυψη της δημόσιας δαπάνης και στις δύο Δράσεις
  • Μουσική Βραδιά στη Σιάτιστα και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Σισάνι
  • Φλώρινα: Έβαλε στο μάτι τα γεωργικά εργαλεία του γείτονα!!
  • Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού
  • Βόιο: Μια κραυγή για αναγέννηση. Η ελπίδα επιστροφής στο Βόιο. Συνέδριο για την ανάπτυξή του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr