• Latest
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Έχασαν 2,5 εκ € απ’ το Ταμείο για τους άπορους και άλλα 2,6 εκ € οι δικαιούχοι τα περιμένουν 2,5 χρόνια!

4 Ιουνίου 2018
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Χαροπαλεύει από λεπτοσπείρωση!

24 Ιουλίου 2026
Γαλατινή: 24η Πανελλήνιας  Λαμπαδηδρομίας

Γαλατινή: 24η Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας

24 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Θερινό Σχολείο Εράτυρας, Τρίτη 28 Ιουλίου εως Τετάρτη  19 Αυγούστου

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Θερινό Σχολείο Εράτυρας, Τρίτη 28 Ιουλίου εως Τετάρτη  19 Αυγούστου

24 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Νεκρή με τραύματα από μαχαίρι εντοπίστηκε νεαρή γυναίκα

24 Ιουλίου 2026
Σκάφος με τουρίστες, έπεσε σε βράχια και βυθίστηκε

Σκάφος με τουρίστες, έπεσε σε βράχια και βυθίστηκε

24 Ιουλίου 2026
Πρόγραμμα 55+ της ΔΥΠΑ: Όταν η αντικειμενικότητα ξεχνά την δικαιοσύνη

Διοικήτρια ΔΥΠΑ για «55+»: Αρχές Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για 8.000 προσλήψεις

24 Ιουλίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις 1.000 ανέργων με μισθό μέχρι 1.250 ευρώ

24 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας – Σε αυξημένη ετοιμότητα το νοσοκομείο

Καστοριά: Συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας – Σε αυξημένη ετοιμότητα το νοσοκομείο

24 Ιουλίου 2026
Ζευγάρι ξανακάθισε στα θρανία και μπήκε στην ίδια σχολή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ζευγάρι ξανακάθισε στα θρανία και μπήκε στην ίδια σχολή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

24 Ιουλίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Αλλαγές στην τηλεφωνία – Θα δημοσιεύονται χρόνοι βλαβών, αναμονής και εξυπηρέτησης

24 Ιουλίου 2026
καιρος

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι – Σε red code 11 περιοχές

24 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

Fiesta Voio Day 1. Βίντεο και φωτογραφίες

23 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Έχασαν 2,5 εκ € απ’ το Ταμείο για τους άπορους και άλλα 2,6 εκ € οι δικαιούχοι τα περιμένουν 2,5 χρόνια!

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
1
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας δίνουν ακόμα και απ’ το υστέρημα τους για να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη καθώς διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, η Περιφερειακή αρχή έχασε το 2017 το ποσό των  2,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων (για τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης), προφανώς λόγω της γνωστής ανικανότητας της.

Η απώλεια αυτών των χρημάτων οφείλεται στο γεγονός πως ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να διαθέσουν μέχρι σήμερα ένα ανάλογο ποσό (2,6 εκατ. ευρώ) που αφορούσε το 2016, σε δικαιούχους του ευρωπαϊκού Ταμείου για τους απόρους.

Τι ακριβώς συνέβη;  

Το Δεκέμβριο του 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε πρόγραμμα (τελειώνει Δεκέμβριο του 2022) για την Ελλάδα   που αφορά στην  επισιτιστική βοήθεια για τους άπορους, το γνωστό Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 17,5 εκ € για 7 χρόνια, με ετήσιο προϋπολογισμό τα 2.500.000 ευρώ.

Για το έτος 2016 αν και έπρεπε με ευθύνη της Περιφέρειας να δοθεί βοήθεια σε άπορους και πολίτες στα όρια της φτώχειας, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συνολικού ύψους 2.638.756,52 €, δε δόθηκε τίποτα στους δικαιούχους μέχρι σήμερα.

Η μόνη απορρόφηση κονδυλίων που έγινε από την Περιφέρεια από το πρόγραμμα αυτό είναι για τις απευθείας αναθέσεις μελετών ύψους 258.000 € (!)

Μελέτες που έκανε η Περιφερειακή Αρχή για να υλοποιήσει το Πρόγραμμα.

Αν, εκτός από μελέτες, έκαναν σωστά τη βασική δουλειά τους και είχαν διαθέσει, όπως όφειλαν με βάση τα όσα προβλέπει το Πρόγραμμα, το ποσό των 2,6 εκ € που προβλεπόταν για το 2016, δεν θα χανόταν τα 2,5 εκατ. ευρώ που αφορούσαν την επισιτιστική βοήθεια του 2017!

Και φυσικά δεν θα χανόταν η ευκαιρία και από τους παραγωγούς μας και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας να διαθέσουν λαχανικά, φρούτα, όσπρια, κρέας, λάδι και είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5,1 εκ € για τα έτη 2016 και 2017 ενώ θα έτρεχαν ήδη και τα 3,8 εκ € για τα έτη 2018- 2019 που τώρα και αυτά κινδυνεύουν να χαθούν.

Ολιγωρία, ανικανότητα, άγνοια του πώς λειτουργούν τα προγράμματα;

Η ουσία είναι πως συμπολίτες μας με πραγματική ανάγκη περιμένουν 2,5 χρόνια τώρα και δυστυχώς δεν θα πάρουν τίποτα, ως βοήθεια, για το 2017 που χάθηκε οριστικά.

Έλλειψη ευαισθησίας, υπευθυνότητας, σοβαρότητας; Σίγουρα, καθώς κάτι τέτοιο αποδεικνύεται απ’ τις πράξεις τους.

Για μια ακόμα φορά καλοί στα λόγια, ανίκανοι στις πράξεις.

Φυσικά για το τεράστιο αυτό θέμα υπάρχουν πολιτικές και ηθικές ευθύνες.

Αρμόδιος του προγράμματος την επίμαχη περίοδο ήταν ο τότε Αντιπεριφρειάρχης Υγείας και σημερινός εντεταλμένος σύμβουλος για το ΕΣΠΑ κ. Σταύρος Γιαννακίδης. Συνυπεύθυνος, ως πολιτικός του προϊστάμενος, ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Δεν περιμένουμε ότι θα αναλάβουν τις πολιτικές και ουσιαστικές ευθύνες τους, καθώς μέχρι σήμερα απέδειξαν πάμπολλες φορές πως συνηθίζουν να κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλο τους και να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Ούτε περιμένουμε να αναγνωρίσουν τις ηθικές ευθύνες τους απέναντι σ’ όλους εκείνους που περίμεναν τα απαραίτητα για τη διαβίωση τους.

Θέλει τόλμη και ειλικρίνεια να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια και να του εξηγήσεις γιατί έπαιξες με την ανάγκη του και ενώ υπήρχε τρόπος να τον βοηθήσεις αδιαφόρησες.

Απαιτούμε όμως να εξηγήσουν στους χιλιάδες πολίτες που δίνουν ακόμα και απ’ το υστέρημα τους για να λειτουργούν οι τόσες δομές και τα δίκτυα βοήθειας (εκκλησιών, συλλόγων, φορέων κ.α.) και να βοηθούνται οι συνάνθρωποι μας, γιατί αποδείχτηκαν ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων, ειδικά σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Όσο για το ότι είναι υπεύθυνοι για την απώλεια και άλλων πόρων, που προστίθενται στους πολλούς που έχασαν μέχρι τώρα, να είναι σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα τους καταλογιστεί και φυσικά θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Υ.Γ. Για το θέμα ο συνδυασμός μας κατέθεσε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επερώτηση).

Previous Post

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Φλώρινας

Next Post

Πώς να βοηθήσετε το παιδί την περίοδο των εξετάσεων

Next Post
εξετασεις σχολειο

Πώς να βοηθήσετε το παιδί την περίοδο των εξετάσεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Χαροπαλεύει από λεπτοσπείρωση!
  • Γαλατινή: 24η Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Θερινό Σχολείο Εράτυρας, Τρίτη 28 Ιουλίου εως Τετάρτη  19 Αυγούστου
  • Νεκρή με τραύματα από μαχαίρι εντοπίστηκε νεαρή γυναίκα
  • Σκάφος με τουρίστες, έπεσε σε βράχια και βυθίστηκε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr