• Latest

Θ. Καρυπίδης: Τα έργα που υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί στην ΠΕ Φλώρινας ξεπερνούν τα 185 εκ. € την τρέχουσα προγραμματική περίοδο

4 Ιουνίου 2018
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Θ. Καρυπίδης: Τα έργα που υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί στην ΠΕ Φλώρινας ξεπερνούν τα 185 εκ. € την τρέχουσα προγραμματική περίοδο

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2018
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας η 4η Ενημερωτική Ημερίδα για την πορεία και τον προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία.

«Ο προϋπολογισμός των έργων και των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί στην Περιφερειακή Ενότητα ξεπερνά το ποσό των 185 εκ. €. Δώσαμε μαζί με τους τοπικούς φορείς και την κεντρική διοίκηση συνεχείς αγώνες για να εντοπίσουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες και να προετοιμάσουμε με σιγουριά τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Φλώρινας, που καλείται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ενδοχώρα των Βαλκανίων.

Χρειάζεται όμως να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο με στοχευμένες δράσεις και πολιτικές ουσίας που θα δημιουργήσουν πραγματικές και σταθερές θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και να δώσουμε δουλειά στο κάθε άνεργο της Περιφέρειας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στις σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

https://youtu.be/T_Lc-Jl3yf0?t=12

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο της αναβάθμισης των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Φλώρινα, στο τμήμα Βεύης – Αρμενοχωρίου τον κάθετου άξονα της Εγνατίας, στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Δυτική Μακεδονία (του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου – TAP). Στη συνέχεια αναφέρθηκε:

  • Στην πρόσφατη απόφαση για την καθιέρωση του Ειδικού τιμολογίου ρεύματος που αφορά τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή για τα 133.000 νοικοκυριά. «Στον επόμενο λογαριασμό οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα πληρώσουν 30% φθηνότερο το ηλεκτρικό ρεύμα, και ακολουθεί η μείωση των λογαριασμών ρεύματος για τις επιχειρήσεις 50%».
  • στο Ταμείο Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με 10 εκατ. €, 5 εκατ. € από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και 5 εκατ. € από το κρατικούς πόρους «… για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στα μικροέργα, να μπορεί να έχει εγγυήσεις για να πάρει μικροδάνεια».
  • Στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΔΕΗ όταν θα υπάρξει ιδιώτης επενδυτής (διασφάλιση του αγαθού της εργασίας, τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων, της απόδοσης των εδαφών από τις εξορυκτικές εργασίες της ΔΕΗ και την αύξηση του τέλους ανάπτυξης του τοπικού πόρου από 1,2% του κύκλου εργασιών στο 1,4% της λιγνιτικής παραγωγής).
  • Στη σημαντική συμμετοχή της Περιφέρειας στην πρωτοβουλία «Coal Platform» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκαιρη προετοιμασία της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία μεγάλη επιτυχία της διασφάλισης για πρώτη φορά του σημαντικού ποσού από το Χρηματιστήριο Ρύπων.  «Η Δυτική Μακεδονία θα παίρνει από το Χρηματιστήριο Ρύπων 20 εκ. € κάθε χρόνο. Ότι προτείνουμε με στρατηγική και τεκμηρίωση βρίσκει την πλήρη ανταπόκριση της Κυβέρνησης και της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της ΑΝ.ΦΛΩ, του Δήμου Αμυνταίου και της ΠΕ Φλώρινας, της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και του προγραμματισμού δράσεων και των ευκαιριών χρηματοδότησης νέων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος ΕΣΠΑ κ. Σταύρος Γιαννακίδης, ενώ παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ηλίας Κάτανας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κώττας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νος Γέρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Καρακασίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής  κ. Ρούσης Αλεξανδρής, ο εντεταλμένος σύμβουλος ΠΑΑ κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, η εντεταλμένη σύμβουλος  Πολιτικής Προστασίας, Mετεγκαταστάσεων – Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ΔΕΗ κα. Μ. Καρυπίδου, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας Νικ. Δούμτσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παν. Πασχαλίδης και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων. Περισσότερα από 95 άτομα από 24 φορείς και υπηρεσίες και πολίτες της ΠΕ Φλώρινας παρακολούθησαν την ημερίδα.

Από την πλευρά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των αναπτυξιακών έργων και αναφέρθηκαν αναλυτικά στις προτάσεις για τα νέα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή τους. Ιδιαίτερα τόνισαν τη σημασία της αλληλοενημέρωσης και του εντοπισμού των προβλημάτων και των νέων αναγκών και της προώθησης της επίλυσής τους με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις – ερωτήσεις των συμμετεχόντων και τις απαντήσεις από τους εισηγητές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος για το συλλαλητήριο στη Σιάτιστα για τη Μακεδονία! Βίντεο..

Next Post

Ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού εξοικείωσης διοργανωτών ταξιδίων από τη Γερμανία (7-11/6/2018)

Next Post

Ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού εξοικείωσης διοργανωτών ταξιδίων από τη Γερμανία (7-11/6/2018)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr