• Latest
ηλιακος θερμοσιφωνας

Επιδότηση σε όλους όσους έκαναν αίτηση για θερμοσίφωνες και αντλίες

8 Μαΐου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η Μετεγκατάσταση των Αναργύρων σε Ομηρία -Νομοθετημένη Υποχρέωση ή Θεσμική Εκτροπή; Θεατής στην κοινωνική αδικία ο Περιφερειάρχης

5 Φεβρουαρίου 2026
Άγιος Δημήτριος

Ο Εορτασμός του Αγίου Παρθενίου στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας

5 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη περιμένει τον από …μηχανής θεό !

Μαλούτας: Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη περιμένει τον από …μηχανής θεό !

5 Φεβρουαρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 6-8 Φεβρουαρίου 2026

5 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 09 Φεβρουαρίου 2026

5 Φεβρουαρίου 2026
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων

Γρεβενά: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Είχε αρπάξει 33.500 ευρώ

5 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αμανατίδης απαντάει σε Κασαπίδη για την Έλλειψη συντονισμού για τον αποχιονισμό

5 Φεβρουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 08-02-2026

5 Φεβρουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης 16,1εκ.€  για το έργο Κήπος – Ρύμνιο. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης 16,1εκ.€ για το έργο Κήπος – Ρύμνιο. Βίντεο

5 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη αλλοδαπής, στη Φλώρινα, για δωροδοκία

5 Φεβρουαρίου 2026
Νεάπολη:  Το «Παλιό Τζαμί», επίσημα στα «χέρια» του Δήμου Βοΐου. Έπεσαν οι υπογραφές

Νεάπολη: Το «Παλιό Τζαμί», επίσημα στα «χέρια» του Δήμου Βοΐου. Έπεσαν οι υπογραφές

5 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα κατά το μήνα Ιανουάριο του 2026 στη Δυτική Μακεδονία

5 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση σε όλους όσους έκαναν αίτηση για θερμοσίφωνες και αντλίες

sierafm by sierafm
8 Μαΐου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ηλιακος θερμοσιφωνας
0
SHARES
48
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Να λάβουν επιδότηση και τα 192.226 νοικοκυριά που αιτήθηκαν τόσο την αντικατάσταση του ηλεκτρικού τους θερμοσίφωνα με ηλιακό όσο και την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, το ΥΠΕΝ σε αυτή τη φάση βρίσκεται στην αναζήτηση έξτρα πόρων, πέραν των 223,2 εκατ. ευρώ που έχει διασφαλίσει για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», προκειμένου να επιτύχει την ένταξη όλων όσοι συμμετείχαν. Στο πλαίσιο αυτό, το πιο πιθανό σενάριο είναι το κονδύλι να βρεθεί και μάλιστα άμεσα, για να μπορέσουν οι πολίτες να προχωρήσουν στην εξαργύρωση των vouchers.

Ανακατανομή

Το έξτρα κονδύλι εκτιμάται ότι θα βρεθεί, καθώς θα γίνει ανακατανομή πόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης από έργα που είτε δεν προκηρύχθηκαν ακόμα είτε στην πράξη «κόλλησαν» και δεν μπήκαν έγκαιρα σε τροχιά υλοποίησης (έγιναν προσφυγές κ.τ.λ.).

Αν όλα εξελιχθούν όπως δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα ακολουθήσει η έκδοση των vouchers, μέσω των οποίων όλα τα νοικοκυριά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, σε συνεννόηση με τα συνεργαζόμενα καταστήματα, θα προχωρήσουν στην προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και ηλιακών θερμοσιφώνων.

Εκτιμάται ότι από το σύνολο των αιτήσεων (192.226) θα γίνονταν δεκτές οι 108.090. Άρα, με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, θα μπορέσουν να επωφεληθούν επιπλέον 84.136 νοικοκυριά. Ειδικότερα, για την αλλαγή θερμοσίφωνα θα γίνονταν δεκτές 90.090 αιτήσεις (από 121.400), άρα θα ενταχθούν επιπλέον 31.310, ενώ για την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας θα δίνονταν έγκριση σε 18.000 αιτήσεις, ενώ με τον νέο προϋπολογισμό θα ενταχθούν επιπλέον 52.826 νοικοκυριά (σύνολο αιτήσεων 70.826).

Απολογισμός

Τι έγινε, όμως, αναλυτικά, όσο το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» ήταν σε εξέλιξη; Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Τ.», συνολικά στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 192.226 αιτήσεις. Από αυτές, οι 121.400 αφορούσαν την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό και οι 70.826 αφορούσαν την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας.

Όσον αφορά την επιδότηση που θα λάβουν οι πολίτες για τις αντλίες θερμότητας, η μέγιστη αξία επιταγής που θα προκύψει ανέρχεται στις 6.000 ευρώ και αντίστοιχα η μέγιστη αξία επιταγής για τους θερμοσίφωνες σε ευάλωτα νοικοκυριά είναι στα 1.020 ευρώ και για μη ευάλωτα στα 700 ευρώ. Να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 121.400 πολίτες που έκαναν αίτηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες, το 30% είναι ευάλωτα νοικοκυριά.

Μέσω του προγράμματος επιχορηγούνται η αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας σε ποσοστό 50%-60%, με το ακριβές ποσοστό να διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, η αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας σε ποσοστό 50% και η εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.) σε ποσοστό 50%-60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων).

Εισοδηματικά κριτήρια

Κάτω από 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ατομικό και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος εμπίπτει στην 1η εισοδηματική κατηγορία. Η έκπτωση θα είναι 60% στην περίπτωση του θερμοσίφωνα.

Από 5.000 και πάνω ατομικό εισόδημα και αντίστοιχα οικογενειακό εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος εμπίπτει στη 2η εισοδηματική κατηγορία. Η έκπτωση θα ανέλθει σε 50%.

Διευκρινίζεται πως στην περίπτωση της αντλίας θερμότητας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση είναι 50% για όλους τους δικαιούχους (όσο αφορά την αγορά του εξοπλισμού). 

Μπλόκο

Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι (φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν αίτηση) οι οποίοι είχαν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά το έτος αναφοράς (2023) ως κάτοικοι εξωτερικού.

Ο ωφελούμενος δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί, ενταχθεί και αιτηθεί χρηματοδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα ή/και συστήματος αντλίας θερμότητας από άλλο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα εθνικών ή κοινοτικών πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και αρχικά θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δόθηκαν δύο παρατάσεις: η πρώτη ενός μήνα και μία ακόμα πέντε ημερών, ρίχνοντας και επίσημα την αυλαία στις 5 Μαΐου.

Πηγή

Tags: ΑΙΤΗΣΕΙΣΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Previous Post

Δέκα συλλήψεις στη Δυτική Μακεδονία για ναρκωτικά

Next Post

Προσωπικός Αριθμός: Βήμα – βήμα η έκδοσή του

Next Post
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Προσωπικός Αριθμός: Βήμα - βήμα η έκδοσή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζεμπιλιάδου: Η Μετεγκατάσταση των Αναργύρων σε Ομηρία -Νομοθετημένη Υποχρέωση ή Θεσμική Εκτροπή; Θεατής στην κοινωνική αδικία ο Περιφερειάρχης
  • Ο Εορτασμός του Αγίου Παρθενίου στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας
  • Μαλούτας: Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη περιμένει τον από …μηχανής θεό !
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 6-8 Φεβρουαρίου 2026
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 09 Φεβρουαρίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr