Λαϊκή Συσπείρωση
Πολυτίμη Φαρμάκη
150.000€ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
43α Λασσάνεια: Το 3ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Σκ’ρκας
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Eορδαία: 6η Ορεινή Ιππική συνάντηση Βλάστης
Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης
Εκδήλωση της ΚΕΕΕ στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου 2024
Γγ

Παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη – «Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να δημιουργήσουν πυρόσφαιρα»

Παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, που ερευνά την υπόθεση των Τεμπών, το πόρισμα Καρώνη του ΕΜΠ.

Πρόκειται για το πολυσέλιδο πόρισμα του καθηγητή του εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρη Καρώνη, το οποίο στο ερώτημα πώς δημιουργήθηκε η πυρόσφαιρα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, απαντά πως μπορεί να δημιουργηθεί από τα έλαια σιλικόνης.

Στις 132 σελίδες του πορίσματος ο κ. Καρώνης απαντά σε σειρά ερωτημάτων που του έχει τεθεί με την παραγγελία του ανακριτή και επικαλείται τα στοιχεία που προέκυψαν από τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, τις αυτοψίες και λήψη υλικών από το χώρο του δυστυχήματος.

Ο καθηγητής καταλήγει πως το έλαιο σιλικόνης υπό συνθήκες ηλεκτρικού τόξου, όπως συνέβη και στο εν λόγω δυστύχημα, μπορεί να δημιουργήσει πυρόσφαιρα, ενώ σε θερμοκρασίες άνω των 330 βαθμών κελσίου αναφλέγεται, ενώ επικαλούμενος τα βίντεο που προσκομίστηκαν από την εταιρεία ΙΝΤΕΡΣΤΑΡ, αναφέρει πως δεν προκύπτει ότι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία ύποπτο φορτίο.

Ολόκληρο το πόρισμα εδώ

Να σημειωθεί ότι πραγματογνωμοσύνες με ανάλογο συμπέρασμα έστω και με άλλη μεθοδολογία υπάρχουν στη δικογραφία από τεχνικούς συμβούλους συγγενών θυμάτων αλλά και την Πυροσβεστική, όπως και αντίθετες.

Η ανάρτηση του δικηγόρου της οικογένειας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Σε ανάρτησή του ο δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και της οικογένειας Πλακιά, Λεωνίδας Κουμπούρας, υποστηρίζει ότι «οι δικαστικοί πραγματογνώμονες των οποίων το έργο ορισμένοι επιτήδειοι θέλησαν να προκαταβάλουν αποκλείουν αφενός τα ζητήματα εκτόνωσης αερίου στο κόκπιτ και γενικά στην εμπορική αμαξοστοιχία (άρα ουδέν παράνομο φορτίο υπήρξε) και αφετέρου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η διάρρηξη των μετασχηματιστών με τα έλαια σιλικόνης υπό συνθήκες ηλεκτρικού τόξου να δημιούργησαν το φαινόμενο της πυροσφαιρας!».

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *