• Latest
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Εν κρυπτώ, με “κλειστά χαρτιά”, η Κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς, χωρίς εμάς»

20 Μαΐου 2025
Τα καζίνο της Γροιλανδίας και τα σχέδια του Τραμπ

Πρόταση Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου -Δεν τον εμπιστεύεται το Ιράν και θέλει Βανς στις διαπραγματεύσεις

25 Μαρτίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στη γέφυρα Σερβίων – Κραυγή αγωνίας για την επιβίωση του κλάδου 

25 Μαρτίου 2026
Γαλατινή; Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση για την ομάδα ποδοσφαίρου

Α.Ε. Γαλατινής: Καταδίκη της Βίας και προσήλωση στο Αθλητικό ιδεώδες

25 Μαρτίου 2026
2η θέση ηια τη Νικολέτα Σιάμπαλια στο Τριεθνές Κύπελλο

2η θέση ηια τη Νικολέτα Σιάμπαλια στο Τριεθνές Κύπελλο

24 Μαρτίου 2026
Εντυπωσιακή η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Εντυπωσιακή η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

24 Μαρτίου 2026
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

24 Μαρτίου 2026
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

Γιώργος Χριστοφορίδης: Με πρόχειρες ατάκες ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να καλύψει ένα κακοστημένο σύστημα διαμεσολάβησης !

24 Μαρτίου 2026
φυσικο αεριο

Το φυσικό αέριο έφτασε στα Γρεβενά

24 Μαρτίου 2026
Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

24 Μαρτίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

10 η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γυμναστήριο Revolution Fit

24 Μαρτίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για την 25η Μαρτίου

24 Μαρτίου 2026
Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει και παίζει δυνατά σε πέντε νέες πόλεις  

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

24 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Εν κρυπτώ, με “κλειστά χαρτιά”, η Κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς, χωρίς εμάς»

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν διέψευσε και δεν απέκλεισε το παραμικρό από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Κοζάνη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Ν. Τσάφος, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την Επίκαιρη Ερώτηση ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12928126.pdf ) του Πάρι Κουκουλόπουλου.

O Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. «Επιβεβαιώνετε τα δημοσιεύματα; Υπάρχει κάποια μελέτη; Υπάρχει σχέδιο και τι περιλαμβάνει; Έχετε επιλέξει μέθοδο καύσης και ποια; Έχετε εξασφαλίσει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτήν τη μέθοδο; Έχετε συζητήσει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη χωροθέτηση των εργοστασίων καύσης που στα δημοσιεύματα ονοματίζονται συγκεκριμένα;», ρώτησε εμφατικά.

Στηλίτευσε, επίσης, την έλλειψη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας πως «είναι απορίας άξιο, γιατί κάνετε διαχείριση εν κρυπτώ. Δεν πρόκειται για θέμα μεθοδολογίας, αλλά για μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας. Είναι δυνατόν να απουσιάζει από αυτήν τη συζήτηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν η αρχαιότερη αρμοδιότητά της είναι η διαχείριση απορριμμάτων;».

Ο Υφυπουργός αναγόρευσε μεν την καύση απορριμμάτων σε βασικό στόχο της Κυβέρνησης, επιχείρησε όμως να κρατήσει το σχέδιο σαν επτασφράγιστο μυστικό, αναφέροντας επί λέξει: «Βασικός στόχος που έχουμε ως Κυβέρνηση είναι, ακόμα σήμερα στη Χώρα μας θάβουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των απορριμμάτων, και είναι μια υποχρέωση που έχουμε να μεταβούμε σιγά σιγά, ή μάλλον όχι σιγά σιγά, γρήγορα στην κυκλική οικονομία και στην αξιοποίηση για να παράγουμε ενέργεια αυτών των υπολειμμάτων τα οποία δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και τα οποία σήμερα θα πήγαιναν για ταφή. (…) Στο τέλος μένουν κάποια υπολείμματα τα οποία η λογική τους κατάληξη θα πρέπει να είναι η ενεργειακή χρήση και όχι η ταφή. Σ’ αυτήν την πορεία πορευόμαστε. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο της αδειοδότησης για συγκεκριμένες μονάδες και για συγκεκριμένους επενδυτές, αυτή τη στιγμή μιλάμε πιο πολύ στο επίπεδο του γενικού σχεδιασμού (…)».

«Τι συζητούσατε με Αναδόχους τέτοιων έργων, όταν μάλιστα ένας από αυτούς, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε στις 3 Απριλίου στην Κοζάνη, παρουσία του Πρωθυπουργού, ότι -υπό προϋποθέσεις- θα κατασκευάσει εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, ορίζοντας και την ισχύ του (προφανώς γνωρίζει αρκετά ο κ. Στάσσης) χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Τι γυρεύει η ΔΕΗ στη διαχείριση απορριμμάτων; Από που απορρέει το δικαίωμα της ΔΕΗ να φέρει στη Δυτική Μακεδονία τα απορρίμματα από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Κέρκυρα για να τα αξιοποιήσει ενεργειακά; Με ποιον έχει διαβουλευτεί;», ανταπάντησε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Κοζάνης καυτηρίασε την οικονομική διάσταση του σχεδίου, την οποία έχει αναδείξει δημοσίευμα επικαλούμενο διαφάνειες της “μυστικής” συνάντησης στο Υπουργείο με εργολάβους και τη ΔΕΗ. «Οι Δήμοι θα πληρώνουν τους Αναδόχους παραδίδοντας τα σκουπίδια στα εργοστάσια των Αναδόχων. Oι πολίτες θα πληρώνουν το ρεύμα που οι Ανάδοχοι θα παράγουν. Μένει να φανεί τι θα πληρώνει και το Κράτος στους Αναδόχους, αφού είναι γνωστό ότι αυτές οι μονάδες αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει ΑΠΕ κατά ένα μέρος, με μια μορφή ευνοϊκής μεταχείρισης. Αυτή η οικονομική διάσταση καθιστά κραυγαλέα αρνητική την απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πέρας της δευτερολογίας του, ο Π. Κουκουλόπουλος, έχοντας αναδείξει τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις του θέματος, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας ότι «η περιφέρειά μας στη διαχείριση απορριμμάτων είναι πολλά χρόνια μπροστά από την υπόλοιπη Χώρα, με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, έναν πρωτοπόρο φορέα που δημιουργήσαμε, και αποτελεί μακράν το πιο επιτυχημένο υπόδειγμα πανελλαδικά, με “κλειδί” επιτυχίας το γεγονός ότι όλες τις αποφάσεις λαμβάνονται από τους Δήμους, καθώς αυτοί στέλνουν τον τελικό λογαριασμό στους πολίτες. “Η μέρα με τη νύχτα”, δηλαδή, εν συγκρίσει με τον δρόμο που εσείς ακολουθείτε στα κρυφά».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.  «Αυτή τη στιγμή μιλάμε απλά για το σχεδιασμό. Θα έρθει η στιγμή του οικονομικού μοντέλου. Θα έρθει η στιγμή της επιλογής του Αναδόχου. Θα έρθει η στιγμή της συζήτησης για νούμερα, ποιος αγοράζει από ποιον, ποιος πουλάει, πως αποζημιώνεται. Όλα αυτά θα έρθουν πιο μετά, στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος», δήλωσε συγκεκριμένα. Έφθασε, τέλος, σε σημείο να υποστηρίξει πως η καύση απορριμμάτων δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες διαχείρισης απορριμμάτων, αναφέροντας ότι «φυσικά δεν υπάρχει καμία αντίφαση με τον τοπικό φορέα διαχείρισης αποβλήτων, γιατί εδώ μιλάμε όχι για διαχείριση αποβλήτων, μιλάμε για την καύση μετά από τη διαχείριση των αποβλήτων. Άρα όλα αυτά θα έρθουν στο σωστό χρόνο».

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video της συζήτησης: https://youtu.be/bQt-UiYEQfk

Previous Post

ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Next Post

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας σκότωσε, διαμέλισε και μαγείρεψε 60χρονο – Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Next Post
Δικαστήριο δικη

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας σκότωσε, διαμέλισε και μαγείρεψε 60χρονο – Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόταση Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου -Δεν τον εμπιστεύεται το Ιράν και θέλει Βανς στις διαπραγματεύσεις
  • Κοζάνη: Παράσταση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στη γέφυρα Σερβίων – Κραυγή αγωνίας για την επιβίωση του κλάδου 
  • Α.Ε. Γαλατινής: Καταδίκη της Βίας και προσήλωση στο Αθλητικό ιδεώδες
  • 2η θέση ηια τη Νικολέτα Σιάμπαλια στο Τριεθνές Κύπελλο
  • Εντυπωσιακή η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr