• Latest
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Υπογράφηκε η ΚΥΑ – Ανέβηκαν στην κατηγορία Α’ οι πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για το “επίδομα απομακρυσμένων, παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών”»

20 Μαΐου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημοσίευση τέταρτου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

9 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτή Πρόσκληση στους Δημότες και Φορείς για την Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

9 Σεπτεμβρίου 2025
Ενημερωτική κοινή σύσκεψη του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο σχετικά με τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων.  

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επισκευή και συντήρηση του δρόμου από την Τ.Κ. Χρυσαυγής έως την Τ.Κ Τρικόρφου

9 Σεπτεμβρίου 2025
Ενημερωτική κοινή σύσκεψη του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο σχετικά με τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων.  

Ενημερωτική κοινή σύσκεψη του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο σχετικά με τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων.  

9 Σεπτεμβρίου 2025
Άγιος Δημήτριος

Έναρξη λειτουργίας παιδικής χορωδίας Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

9 Σεπτεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου στη Βουλή άμεσα μετά την απαγόρευση εισόδου κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην “Πτολεμαΐδα V” της ΔΕΗ.

9 Σεπτεμβρίου 2025
σχολειο ΑΓΙΑΣΜΟ

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Αγιασμών Σχολικών Μονάδων Δήμου Βοΐου Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025.

9 Σεπτεμβρίου 2025
Συμμετοχή Επιχειρήσεων – μελών του επιμελητηρίου Κοζάνης στην 89η ΔΕΘ

Συμμετοχή Επιχειρήσεων – μελών του επιμελητηρίου Κοζάνης στην 89η ΔΕΘ

9 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι μεγάλες ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία» – Δήλωση για τα κενά στα σχολεία

9 Σεπτεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος στο Δήμο Βοΐου

9 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Κάλεσμα Εθελοντών/τριών από το Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

9 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

Συνελήφθη διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – Φέρεται να ζητούσε «φακελάκι» έως και 5.000 ευρώ από ασθενείς

9 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Υπογράφηκε η ΚΥΑ – Ανέβηκαν στην κατηγορία Α’ οι πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για το “επίδομα απομακρυσμένων, παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών”»

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
0
SHARES
37
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ακόμα μία επίμονη διεκδίκηση του Πάρι Κουκουλόπουλου απέδωσε καρπούς. Τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών υπέγραψαν νέα Κοινή Υπουργική  Απόφαση (Κ.Υ.Α.) με την οποία οι πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας ανεβαίνουν στην Α’ κατηγορία προβληματικών περιοχών, δηλαδή με απλά λόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας θα λαμβάνουν πλέον και αυτοί το “επίδομα απομακρυσμένων, παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών” που τόσο άδικα στερούνταν μέχρι σήμερα.

Ως γνωστόν, έως τώρα έχαναν το επίδομα, εξαιτίας του παραλογισμού ότι στην ισχύουσα Κ.Υ.Α., με την οποία έχουν καθοριστεί οι προβληματικές περιοχές της Χώρας, ο νομός Κοζάνης περιλαμβάνεται στην Α’ Κατηγορία, εκτός των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που ρητά είναι στην Κατηγορία Β’.

Σήμερα, λοιπόν, η Κυβέρνηση υπέγραψε τροποποίηση αυτής της Κ.Υ.Α., εντάσσοντας και τις πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας στην Α’ κατηγορία, δηλαδή στους δικαιούχους του “επιδόματος “απομακρυσμένων, παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών”.

Πρόκειται για αίσια έκβαση του αγώνα που ο Π. Κουκουλόπουλος δίνει από την 1η μέρα που εξελέγη Βουλευτής Κοζάνης, με βάση διεκδίκησης την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης. Οι συστηματικές προσπάθειές του κορυφώθηκαν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με την Κυβέρνηση για την αριθμ. 355/13.1.2025 Επίκαιρη Ερώτηση για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στη Δυτική Μακεδονία, στην επιχειρηματολογία της οποίας είχε άμεσα συνδέσει και αυτήν την κατάφωρη αδικία εις βάρος των υπαλλήλων στις πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι την είδηση πως οι πόλεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ανεβαίνουν στην Α’ κατηγορία είχε αποτυπώσει η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Π. Χαραλαμπογιάννη, στην αριθμ. πρωτ. 15897/24.3.3025 έγγραφη απάντησή της επί της αριθμ. 1314/26.2.2025 Αναφοράς που είχε καταθέσει ο Π. Κουκουλόπουλος. Έκτοτε, μετά την έγγραφη θετική απάντηση, ο Βουλευτής Κοζάνης συνέχισε την προσπάθεια, που πράγματι αποδείχθηκε επιτυχής με την τελική υπογραφή της νέας Κ.Υ.Α. σήμερα. Μετά την υπογραφή, αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (σε Φ.Ε.Κ.) και ξεκινά άμεσα να ισχύει, διαδικασία που είναι απλώς τυπική (ζήτημα ωρών ή το πολύ ελάχιστων ημερών).

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που είχε παρουσιάσει ο Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής στις 10.4.2025 κατά την τεκμηρίωση της -απόλυτα κοστολογημένης και ρεαλιστικής- πρότασης του ΠΑΣΟΚ για 13ο μισθό, η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση σε αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων, κάτω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Για τον Βουλευτή Κοζάνης η αποκατάσταση της μισθολογικής αξιοπρέπειας στο Δημόσιο Τομέα, ως προϋπόθεση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού Κράτους στην εξυπηρέτηση των πολιτών,  αποτελεί προτεραιότητα, ιδίως στη Δυτική Μακεδονία με εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δίκαιη άνοδος των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας στην Α’ κατηγορία. Η προσπάθεια δεν σταματά βεβαίως εδώ, αλλά συνεχίζεται ακόμα πιο διεκδικητικά προς όφελος τόσο του ανθρώπινου δυναμικού που -υπό αντίξοες συνθήκες– υπηρετεί στη Δυτική Μακεδονία, όσο και όλων των συμπολιτών μας που καθημερινά εξυπηρετούνται από τις κρατικές και αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες του τόπου μας.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

14η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας στη Σιάτιστα

Next Post

Διάκριση μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο μαθητικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας και Ολυμπιακό Ιδεώδες»

Next Post
Συγχαρητήριες ευχές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσοτυλίου

Διάκριση μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο μαθητικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας και Ολυμπιακό Ιδεώδες»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοσίευση τέταρτου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.
  • Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτή Πρόσκληση στους Δημότες και Φορείς για την Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επισκευή και συντήρηση του δρόμου από την Τ.Κ. Χρυσαυγής έως την Τ.Κ Τρικόρφου
  • Ενημερωτική κοινή σύσκεψη του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο σχετικά με τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων.  
  • Έναρξη λειτουργίας παιδικής χορωδίας Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr