Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης
πιεση
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ
νοσοκομειο
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος
πυροσβεστικη φωτια

Τζάνειο: «Την άφησα καλά και μου τη σακάτεψαν» – Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που υπεβλήθη από λάθος σε μετάγγιση αίματος

Διασωληνωμένη, σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τζάνειο η ασθενής στην οποία χορηγήθηκε εκ λάθους μία μονάδα αίματος που προοριζόταν για άλλον ασθενή.
Ο γιος της 62χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως μεταξύ άλλων, το νοσοκομείο καθυστέρησε τόσο να τον ενημερώσει για το τραγικό περιστατικό, αλλά και να του δώσει τον ιατρικό φάκελο της μητέρας του.

«Πήγε στο σούπερ μάρκετ, την πιάνει μια αδιαθεσία, λιποθύμησε. Της ανέβηκε η πίεση πάρα πολύ. Την πήγα στο νοσοκομείο στο Τζάνειο. Είχε ένα μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι, της έκαναν εισαγωγή και ανέβηκε στην κλινική στον 5ο όροφο. Ο γιατρός μου λέει “είναι μικρό το αιμάτωμα, όλα καλά, το προλαβαίνουμε”. Απέναντι καθόταν μία κοπέλα που έκανε μετάγγιση αίματος. Ποιος έδωσε την εντολή για την μετάγγιση αίματος δεν ξέρω. Μπέρδεψε τα κρεβάτια και έκανε μετάγγιση στη μητέρα μου. Η μητέρα μου άρχισε να έχει κρυάδες, έκανε εμετούς και τέτοια και παθαίνει και άλλο εγκεφαλικό» ανέφερε.

«Το καταλαβαίνουν οι γιατροί, μαζεύονται γύρω στα 10 άτομα κατά τις 03:30 τα ξημερώματα, την βάζουν μέσα στη ΜΕΘ. Εμένα με ενημέρωσαν γύρω στις 05:50 το πρωί να έρθω στο νοσοκομείο και δεν μου έλεγαν στην αρχή τι είχε συμβεί. Μου έλεγαν “περίμενε να έρθει ο διευθυντής”. Η μητέρα μου έκανε χειρουργείο στο κεφάλι για να βγάλουν το αιμάτωμα όσο μπορούν. Είναι στη ΜΕΘ αυτή τη στιγμή, της πείραξε τα νεφρά. Το παραδέχτηκαν βέβαια όλοι, ζητούσαν χίλια συγγνώμη, μου έλεγαν ότι θα περάσει ΕΔΕ, θα ενημερωθεί η εισαγγελία. Έχω κάνει καταγγελία εγώ έτσι και αλλιώς στο ΑΤ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ζητούσα τα χαρτιά με τα ονόματα του νοσηλευτή και ο διοικητής του νοσοκομείου μου τα άργησε 4-5 ώρες επίτηδες για να μην περάσουν αυτόφωρο. Πάλι σήμερα πήγα να ζητήσω τον φάκελο της μητέρας μου και ο διευθυντής μου έλεγε ότι μόνο με εισαγγελέα μπορώ να τα πάρω. Εν τέλει μπορώ να πάρω τον φάκελο επειδή είμαι πρώτου βαθμού συγγενής και επειδή η μητέρα μου δεν είναι σε κατάσταση να πάρει τον φάκελο. Τον πήρα τώρα τηλέφωνο και ξαφνικά μου τα αλλάζει όλα και μου λέει “ναι έλα το πρωί να σου δώσουμε τον φάκελο”».

«Μιλούσε η μητέρα μου πριν γίνει η μετάγγιση και περπατούσε και όλα. Μετά τη μετάγγιση αίματος άρχισαν οι κρυάδες, έκανες σπασμούς, εμετούς. Έπεσε σε κώμα και η μητέρα μου αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμα. Μέχρι και ο διευθυντής του νοσοκομείου μου είπε ότι 30 χρόνια δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό το πράγμα, τέτοιο λάθος. Το λάθος, μου λέει, είναι τραγικό. Για καλό την πήγα και έγινε χειρότερα. Μας ενημέρωσαν ότι έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας. Δεν μας έχει καλέσει κανένας. Εγώ θέλω να ζήσει η μητέρα μου. Η αριστερή της μεριά έχει μείνει παράλυτη αυτή τη στιγμή. Είναι σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάστασή της. Υπάρχει πιθανότητα να μείνει και φυτό. Πάμε στα νοσοκομεία για να κάνουν καλά τους ανθρώπους και φοβόμαστε μη φύγουν οι άνθρωποί μας. Εγώ τη μητέρα μου την άφησα καλά και μου την σακάτεψαν», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *