• Latest
Κόμβος Βατερού: τι συνέβη την Κυριακή 15/6/2025; γράφει ο Χρήστος Κολοβός

Κόμβος Βατερού: τι συνέβη την Κυριακή 15/6/2025; γράφει ο Χρήστος Κολοβός

23 Ιουνίου 2025
κρυο καιρος θερμομετρο

Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα: Πού έδειξε θερμοκρασία -8,6 °C

30 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Καταδικάστηκαν δύο 13χρονες που ζητούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητή τους – Τον παρενοχλούσαν στα social media

30 Δεκεμβρίου 2025
χρημα

Έρχεται νέα προπληρωμένη κάρτα – Οι δικαιούχοι

30 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης για αγρότες: Η διεκδίκηση δε μπορεί να είναι ταυτόχρονα δίκαιη και παράνομη. Οι τραμπουκισμοί είναι καταδικαστέοι!

30 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Οι τελευταίες συνεδριάσεις για το 2025.Τι συζητήθηκε. Βίντεο

29 Δεκεμβρίου 2025

Συλλυπητήρια του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ ΔΕΗ

29 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Γιώργος Διαμαντόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου Γιώργου Διαμαντόπουλου

29 Δεκεμβρίου 2025
ΑΠΟΓΡΑΦΗ και ανάρτηση δικαιολογητικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο Ο.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.

Οι πολίτες των Γρεβενών αναδεικνύουν την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης

29 Δεκεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι για τη  «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

29 Δεκεμβρίου 2025
Παλαιοντολογικό κέντρο…. η θέση μου του Γιώργου Νούτσου

Αγρότες και κυβέρνηση. Γρίφος αντιπαράθεσης με απουσία διαλόγου.. του Γιώργου Νούτσου*

29 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Γιώργος Διαμαντόπουλος

Εράτυρα: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Γιώργος Διαμαντόπουλος

29 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Τους έπιασαν με 28 κιλά ναρκωτικά. Βίντεο

Καστοριά: Τους έπιασαν με 28 κιλά ναρκωτικά. Βίντεο

29 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόμβος Βατερού: τι συνέβη την Κυριακή 15/6/2025; γράφει ο Χρήστος Κολοβός

sierafm by sierafm
23 Ιουνίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κόμβος Βατερού: τι συνέβη την Κυριακή 15/6/2025; γράφει ο Χρήστος Κολοβός
0
SHARES
386
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι η 4η φορά που αναγκάζομαι να γράψω για το συγκεκριμένο κόμβο, τον οποίο κατασκεύασε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ακριβώς το μεσημέρι της Κυριακής 15/6/2025, με πλήρη ηλιοφάνεια, συνέβη το απολύτως αναμενόμενο και απολύτως προδιαγεγραμμένο ατύχημα: κάποιο ΙΧ, που ερχόταν από Δυτικά προς Βατερό, έπεσε πάνω σε άλλο ΙΧ, που κινούνταν μέσα στον κόμβο.

Η κίνηση στους κυκλικούς κόμβους βασίζεται στην ιδέα πως το κάθε όχημα θα διανύει αντίστοιχο τόξο του κύκλου, προκειμένου να υπάρχει επαρκής απόσταση ανάμεσά τους. Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο κόμβο, λόγω της εξαρχής αγνόησης της ύπαρξης κοινοτικής οδού ανάμεσα στο γήπεδο και στο πρατήριο καυσίμων, η εσφαλμένη χωροθέτηση δεν εξασφαλίζει ισορροπημένα τόξα κίνησης των οχημάτων: τα οχήματα που έρχονται από δυτικά έχουν μπροστά τους μικρό μήκος μέσα στον κύκλο. Το σημείο σύγκλισης κίτρινου και κόκκινου βέλους στην εικόνα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κι απαιτείται ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή απ’ όλους.

Κάποιοι θα πουν πως υπάρχει σήμανση και παραβίαση προτεραιότητας. Το πρόβλημα εδώ είναι πως αφενός η σχεδίαση και η κατασκευή της εισόδου στον κόμβο από δυτικά είναι προβληματικά κι αφετέρου οι κολόνες φωτισμού κρύβουν κάποιες απ’ τις πινακίδες. Επιπλέον στην Κοζάνη υπάρχουν πολλοί κυκλικοί κόμβοι χωρίς συνέπεια στη σήμανση: αλλού υπάρχουν πινακίδες στοπ, αλλού ανάποδα τρίγωνα παραχώρησης προτεραιότητας κι αλλού απολύτως τίποτα. Είναι μια ευτυχία να οδηγείς στην Κοζάνη, αποκτάς εμπειρίες που θα χρησιμεύσουν αν πας π.χ. στο Παλέρμο της Σικελίας, στο Κάιρο ή ίσως στο Νέο Δελχί.

Το απολύτως χειρότερο είναι πως πληροφορήθηκα ότι η Περιφέρεια ετοιμάζεται να κάνει νέο κυκλικό κόμβο στον αυχένα ανάμεσα Βατερό και Κοζάνη, κοντά στο ναό Αγίου Χαραλάμπους, κι από εκεί να δώσει σύνδεση προς τη ΖΕΠ και το Πανεπιστήμιο. Η συγκεκριμένη θέση είναι παντελώς ακατάλληλη και επικίνδυνη, καθώς το σημείο πιάνει εύκολα ομίχλη. Μετά το τραγικό περιστατικό με τους δυο νεκρούς στα διόδια Πολυμύλου, καλό είναι η Περιφέρεια να το ξανασκεφτεί, καθώς θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα, από όσα υποτίθεται πως θα λύσει. Πληροφορήθηκα πως από το Βατερό υπάρχει εναλλακτική πρόταση, επομένως είναι χρήσιμο αυτοί που σχεδιάζουν στα γραφεία να μιλήσουν μ’ αυτούς που κυκλοφορούν στο δρόμο. Μέχρι τότε, ας βάλουν καμιά πινακίδα που να λέει πώς πας απ’ το δρόμο του Αργίλου και τη ΖΕΠ στο Πανεπιστήμιο, καθώς ακόμα έχουμε πινακίδες που να στέλνουν για το Πανεπιστήμιο στο πάρκο του Αη-Δημήτρη!

Και δεν τελειώσαμε: όταν θα κλείσουν τη μεγάλη γέφυρα Σερβίων για μακρόχρονη επισκευή, μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας από γέφυρα Ρυμνίου-Αιανή θα διοχετευθεί στο δρόμο Κοζάνης-Βατερού, όπως έγινε και την προηγούμενη φορά που έκλεισε η γέφυρα Σερβίων. Οι κλίσεις του συγκεκριμένου δρόμου είναι πολύ δύσκολες για φορτωμένα φορτηγά, τα οποία κινούνται με ταχύτητα 10-20 χλμ/ώρα και από πίσω μαζεύονται κάθε φορά πάνω από 15-20 ΙΧ. Οι συνθήκες συμφόρησης της κυκλοφορίας είναι απολύτως ευνοϊκές για την πρόκληση ατυχημάτων, καθώς στη συνέχεια αναγκαστικά γίνονται συνεχή προσπεράσματα.

Το πρόβλημα αυτό δεν θα υπήρχε αν είχε κατασκευαστεί ο περιφερειακός δακτύλιος της Κοζάνης, που έχει καταντήσει χειρότερα κι απ’ το γιοφύρι της Άρτας. Το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων είναι σίγουρα σοβαρός λόγος ώστε τα κονδύλια της δήθεν «δίκαιης» μετάβασης να πάνε κατά προτεραιότητα στην κατασκευή του δακτύλιου. Δυστυχώς τα βλέπουμε να πηγαίνουν σε φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ, τα οποία ήδη δεν χρειάζονται για τη χώρα μας.

 

 

 

 

 

Tags: ΒΑΤΕΡΟΚΟΜΒΟΣΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
Previous Post

Την Κυριακή 29 Ιουνίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Next Post

Χρήστος Ελευθερίου: Συγχαρητήρια Στέλλα!

Next Post
Χρήστος Ελευθερίου: Συγχαρητήρια Στέλλα!

Χρήστος Ελευθερίου: Συγχαρητήρια Στέλλα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα: Πού έδειξε θερμοκρασία -8,6 °C
  • Καταδικάστηκαν δύο 13χρονες που ζητούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητή τους – Τον παρενοχλούσαν στα social media
  • Έρχεται νέα προπληρωμένη κάρτα – Οι δικαιούχοι
  • Στάθης Κωνσταντινίδης για αγρότες: Η διεκδίκηση δε μπορεί να είναι ταυτόχρονα δίκαιη και παράνομη. Οι τραμπουκισμοί είναι καταδικαστέοι!
  • Δήμος Βοΐου: Οι τελευταίες συνεδριάσεις για το 2025.Τι συζητήθηκε. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr