• Latest
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Περί ψέματος: “Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.”

11 Ιουνίου 2018
Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

31 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

31 Δεκεμβρίου 2025

Μπουμπουσιάρια (καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026. ‘Εκθεση φωτογραφίας ‘boubousaria reworks’ 29/12/2025-2/1/2026

31 Δεκεμβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σερβίων

31 Δεκεμβρίου 2025
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης με τον «Άγιο Βασίλη» στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης με τον «Άγιο Βασίλη» στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

31 Δεκεμβρίου 2025
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων από τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και αποδοχής δωρεάς οικοπέδου στην πόλη της Κοζάνης

31 Δεκεμβρίου 2025
Ο Μπούνος κόβει την Βασιλόπιτα το Σάββατο

Ο Μπούνος κόβει την Βασιλόπιτα το Σάββατο

31 Δεκεμβρίου 2025
Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική Σιάτιστας.  Βίντεο

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική Σιάτιστας. Βίντεο

31 Δεκεμβρίου 2025
Νεαροί έκαναν ακροβατικά on air στο μπλόκο των αγροτών στη Σιάτιστα

Νεαροί έκαναν ακροβατικά on air στο μπλόκο των αγροτών στη Σιάτιστα

31 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του Κοσμά Πουγαρίδη

31 Δεκεμβρίου 2025
Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

Τεράστιες αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας. Δείτε τις νέες τιμές

31 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους.  Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους. Βίντεο και φωτογραφίες

31 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί ψέματος: “Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.”

sierafm by sierafm
11 Ιουνίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
2
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο νυν και ένας πρώην  αντιπεριφερειάρχες, προσπάθησαν την προηγούμενη Πέμπτη  επί μία ολόκληρη ώρα να πουν τι; Πώς ο συνδυασμός μας, που κατέθεσε ερώτηση για τα χρήματα που χάθηκαν απ’ το Ταμείο για τη Φτώχεια (ΤΕΒΑ), λέει ψέματα, αν και παραδέχτηκαν πως τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στους δικαιούχους που τα περιμένουν από το 2016!

Τελικά ισχύει πάντα αυτό που λέει ο λαός μας “μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”.

Γιατί πρέπει να θυμίσουμε πως και για τις άλλες αποκαλύψεις μας μέχρι τώρα (βλέπε δωρεές, κερνάμε Ελλάδα, απώλεια εκατομμυρίων ΕΣΠΑ, παράνομες απευθείας αναθέσεις κ.τ.λ. κ.τ.λ.) τα ίδια μας έλεγαν. Ότι λέγαμε ψέματα εμείς και έπειτα αυτοί, οι… ειλικρινείς και… αξιόπιστοι, δεν ήξεραν πώς να τα μαζέψουν.

Λοιπόν, κύριοι περιφερειάρχη, πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχες, για να τελειώνουμε. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα για την επιβίωση τους. Μπορείτε να τους τα εξασφαλίσετε, επιτέλους;

Επί της ουσίας  της συνέντευξης τύπου.

Αντίθετα με τα όσα είπαν στην συνέντευξη τύπου οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ στην Χώρα και στην Περιφέρεια πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat στις 16/10/2017, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6 % του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), με μόλις δύο χώρες σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα. (Βουλγαρία, Ρουμανία).

Παρά τα δραματικά ποσοστά του ελληνικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει το φαινόμενο της Φτώχειας,, η αξιοποίηση των πόρων από το ΤΕΒΑ, παρουσιάζει μηδενικό αποτέλεσμα για το 2015, καθώς είχε εγκριθεί μόλις το 0,8 % των δαπανών του προγράμματος (19η θέση μεταξύ 21 χωρών) και καταβλήθηκε σε δικαιούχους που υλοποιούν δράσεις μόλις το 0,7 % του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ η επισιτιστική συνδρομή (τα τρόφιμα δηλαδή) δεν είχε φθάσει στους τελικούς αποδέκτες.

Ειδικότερα εντός της πρώτης διετίας, δεν φαίνεται να έχει δοθεί επισιτιστική συνδρομή σε τελικούς αποδέκτες στο πλαίσιο του προγράμματος στην Ελλάδα. (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, σελ. 18) . Πηγή: European Commission (2015), The Fund for European Aid to the Most Deprived (FEAD): Breaking the vicious circle of poverty and deprivation.)

Για σύγκριση, στη Γαλλία όπου οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, τα ποσοστά απορρόφησης τα πρώτα δυο έτη ανέρχονταν στο 24,2 % όσον αφορά τις εγκεκριμένες δαπάνες και σε 18,0 % όσον αφορά τις δαπάνες που καταβλήθηκαν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος 4,2 εκατ. άτομα έλαβαν τρόφιμα στην Γαλλία τη περίοδο 2014-15

Στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία δυστυχώς μέχρι σήμερα, Ιούνιο του 2018, δεν πήγε τίποτε στους ανθρώπους που υποφέρουν από Φτώχεια.

Εγκαλέσαμε την Περιφερειακή Αρχή για την τεράστια καθυστέρηση  διάθεσης τροφίμων αξίας 2.6 εκ € που αφορούσαν το 2016 και δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Παραδέχθηκαν δημόσια ότι όντως τα τρόφιμα δεν έφτασαν ακόμη στους δικαιούχους.

Ως δικαιολογία ψέλλισαν χωρίς να ντραπούν ότι αυτό το κατάφερε μόνο μία Περιφέρεια η Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Βέβαια δεν είπαν την αλήθεια γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση πχ διαβάζουμε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι διαγωνισμοί για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, και συνολικά αξιοποιήθηκαν κονδύλια περίπου 13 εκ € για τη διετία 2015-2016. Με τα χρήματα αυτά από τις έξι κοινωνικές συμπράξεις της Κεντρικής Μακεδονίας διανεμήθηκαν περίπου 3.500 τόνοι βοήθειας προς τους 61.000 ωφελούμενους (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)

Άρα που διαφωνούν με αυτό που τους κατηγορήσαμε; Πόσο ανακουφίζει τους άπορους και φτωχούς συνανθρώπους μας να λες  ότι και οι άλλες Περιφέρειες καθυστέρησαν;

Δεν θα ήταν φυσικό  και αυτονόητο η Δυτική Μακεδονία  που έχει την πρωτιά στην ανεργία και άρα και στην φτώχεια να πρωτοστατεί σε ένα πρόγραμμα ανακούφισης της;

Ως προς την οριστική απώλεια  2,5 εκ € για τρόφιμα που αφορούν στο έτος  2017

Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Παραδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει κατανομή πόρων για το 2017. Ότι από την κατανομή πόρων του 2015-2016 (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) το υπουργείο κατανέμει απευθείας χρήματα για το 2018-2019 (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά). Αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζονται ότι απώλεια πόρων δεν υπάρχει (!) Περίεργη προσέγγιση. Αν δεν υπήρχε απώλεια πόρων τώρα θα έπρεπε να είναι σε εξέλιξη διανομή τροφίμων 5,1 εκ € (2,6 εκ € για το 2016 και 2,5 εκ € για το 2017) αφού σύμφωνα με τους ίδιους η Περιφέρεια δικαιούται 2,5 εκ € τον χρόνο (βλ Δελτίο Τύπου Περιφέρειας: Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 17,5 εκ € για 7 χρόνια και ετήσιο  προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ. Σταύρος Γιαννακίδης: «17,5 εκ € για την αντιμετώπιση της φτώχειας έρχονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του ΤΕΒΑ http://www.pdm.gov.gr/tag/antiperiferiarchis-ygias-pronias-ke-kinonikis-synochis).

Κάτι  τέτοιο δεν είναι σε εξέλιξη.  Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι θα υποβληθεί για ένταξη το Τεχνικό Δελτίο για τα τρόφιμα του 2018-2019. Άρα το 2017 δεν υπάρχει!

Ως προς τις απευθείας αναθέσεις

Αμφισβήτησαν ότι έγιναν οι οκτώ αναθέσεις  στην ίδια εταιρεία συνολικού π/υ  258.482,00 €. Παραδέχθηκαν ότι έγιναν 4 απευθείας αναθέσεις 24.000 € και ότι οι υπόλοιπες έγιναν με διαγωνισμό!

Εννοούσαν πρόχειρο διαγωνισμό (που το ν αναφέρουμε)  ή με επιλογή από το Μητρώο Συμβούλων της Διαχειριστικής Αρχής.

Αυτοί φυσικά δεν είναι διαγωνισμοί. Είναι έμμεσες απευθείας αναθέσεις! Άλλωστε όλως τυχαίως κατέληξαν  οκτώ φορές στον ίδιο ανάδοχο ! (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , και εδώ)

Για την απώλεια των 90.000 € για τρόφιμα για το 2014

Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Δεν αμφισβητήθηκε το γεγονός της επιστροφής των 90.000€ λόγω μη τήρησης της νομιμότητας  στη διαχείρισή τους. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε τα έγγραφα είναι καταπέλτης (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).

Βαριές κατηγορίες  για τους προηγούμενους (Δημάρχους και Περιφερειάρχη) .

Είπαν ότι μοίραζαν σακούλες με τρόφιμα με κομματικά κριτήρια. Ότι υπήρχαν διπλές και τριπλές εγγραφές και άρα κάποιοι έπαιρναν τρόφιμα που δεν δικαιούνταν. Οφείλουν να απαντήσουν οι προηγούμενοι. Όμως είναι γεγονός ότι ούτε χρήματα απ΄ ότι ξέρουμε ζητήθηκε από τους προηγούμενους να επιστρέψουν ούτε καμιά καταγγελία έγινε από την Περιφερειακή Αρχή του κου Καρυπίδη, εφόσον βρήκαν παράνομες διαδικασίες. Οπότε οφείλουν να προσκομίσουν άμεσα εάν και εφόσον έχουν τα στοιχεία, διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια πράξη της προσφιλούς τους τακτικής, της λάσπης στον ανεμιστήρα.

 

Tags: ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
Previous Post

Το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο ΣΕΒΕ διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων, Σύγχρονα Εργαλεία & Ηλεκτρονικό Εμπόριο »

Next Post

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 12/06/2018.

Next Post

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 12/06/2018.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία
  • Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου
  • Μπουμπουσιάρια (καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026. ‘Εκθεση φωτογραφίας ‘boubousaria reworks’ 29/12/2025-2/1/2026
  • Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σερβίων
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης με τον «Άγιο Βασίλη» στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr