Εκατοντάδες στρέμματα κόκκινης πιπεριάς καλλιεργούνται στον κάμπο του Καλονερίου Βοΐου και εκεί οι παραγωγοί καυχώνται για την εκλεκτή παραγωγή τους.
Οι παραγωγές είναι ποτιστικές, όμως το «αγκάθι» κάθε παραγωγού είναι το κόστος της άρδευσης. Στον κάμπο Καλονερίου καλλιεργούνται περίπου 300 στρέμματα κόκκινης πιπεριάς, με την παραγωγή να φτάνει περίπου τους 1.000 τόνους.
Εκτός όμως από την καλλιέργεια της κόκκινης πιπεριάς, το Καλονέρι είναι γνωστό και για την καλλιέργεια πεπονιού και καρπουζιού. Η συγκομιδή της κόκκινης πιπεριάς Καλονερίου ξεκινά κάθε χρόνο τέλη Αυγούστου, ενώ από τα μέσα Ιουλίου ξεκινά η συγκομιδή των πεπονιού και των καρπουζιών.
Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης