• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι ακροδεξιές κυβερνητικές θέσεις δεν λύνουν καμία πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως εκθέτουν την χώρα και ναρκοθετούν τη νομιμότητα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»

20 Ιουνίου 2026
Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης

20 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου

20 Ιουνίου 2026
Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

20 Ιουνίου 2026
Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Μύθοι του Αισώπου».

20 Ιουνίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!

20 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!

20 Ιουνίου 2026
απατη

Άρπαξαν 50.000 ευρώ λέγοντας στα θύματά τους ότι θα πάρουν φωτιά οι κουζίνες τους

20 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχονται ειδικά προγράμματα 15.000 προσλήψεων σε Δημόσιο & ΟΤΑ

20 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των 150 ευρώ για κάθε παιδί

20 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

20 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Καλλιόπη Βέττα: Οι ακροδεξιές κυβερνητικές θέσεις δεν λύνουν καμία πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως εκθέτουν την χώρα και ναρκοθετούν τη νομιμότητα

sierafm by sierafm
3 Σεπτεμβρίου 2025
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ομιλία στην Βουλή για το μεταναστευτικό

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το μεταναστευτικό και την πολιτική επιστροφών.

Η κ. Βέττα επεσήμανε αρχικά ότι η συζήτηση για το μεταναστευτικό, το άσυλο, τις επιστροφές, τις συνθήκες κράτησης, ελέγχου, ενσωμάτωσης και προώθησης, ενώ θα έπρεπε να εμφορούνταν από ρεαλισμό και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες, αντιθέτως, με ευθύνη της κυβέρνησης και των ακροδεξιών της απόψεων, γίνεται με όρους αυταρχισμού, σε ένα διαρκές καθεστώς εξαιρέσεων και αποκλεισμών.

Το αποτέλεσμα, όπως τόνισε, είναι η καταστρατήγηση μια σειράς δικαιωμάτων και δικλείδων νομιμότητας, για τα οποία γίνεται επίκληση, όχι μόνο από φορείς και οργανώσεις υπεράσπισης των μεταναστών, αλλά κι από εκπροσώπους των διοικητικών δικαστών και της αστυνομίας, ακόμα και της συμπολίτευσης.

Ειδικότερα, η Βουλευτής στηλίτευσε την νομοθετική διάταξη που προέβλεπε την κατάργηση της άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους, καθώς και την αντίστοιχη για την μακρόχρονη διοικητική κράτηση και φυλάκιση των εισερχόμενων μεταναστών. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για άδικες, παράτυπες και αντιδεοντολογικές πρακτικές που ναρκοθετούν ακόμη και θεμελιωμένα δικαιώματα μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην χώρα εδώ και δεκαετίες, οι οποίοι, λόγω αβλεψιών ή και καθυστερήσεων της δημόσιας διοίκησης, στερούνται το δικαίωμα διαμονής στην χώρα (!)

Στην συνέχεια, η κ. Βέττα ανέφερε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολυσύνθετο ζήτημα με ευρωπαϊκή διάσταση και δεν λύνεται με κραυγές και συνθήματα, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο οποίος έχει στο ενεργητικό του την ιδιαίτερα πετυχημένη διαχείριση των μεγάλων εισροών του 2015, οι οποίες προωθήθηκαν στην Ε.Ε. χωρίς καμία έκπτωση στα συμφέροντα της χώρας και τα δικαιώματα των μεταναστών, έχει σαφείς θέσεις για την διαχείριση των ροών, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει στα πεπραγμένα της τις μαύρες σελίδες από το Φαρμακονήσι και την Πύλο.

Κλείνοντας, τόνισε: «Για να αντιμετωπιστεί η επιφυλακτικότητα για το μεταναστευτικό ζήτημα, απαιτείται η άρση των κοινωνικών αδικιών. Η κυβέρνηση, αντί να μειώνει την ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και ευάλωτους, αντί να αίρει τις αιτίες του κοινωνικού αποκλεισμού, αντί να αντιμετωπίζει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, της καθήλωσης, αντί να θεραπεύει το πρόβλημα της στέγης, του ελεύθερου χρόνου και χώρου, κάνει τα ακριβώς αντίθετο και επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό έρχεται να μεταθέσει το πρόβλημα σε όλους τους άλλους, εκτός από την ίδια …Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ένα ακόμη πεδίο όπου, σε αντίθεση με την κοινή λογική, το δίκαιο, τις θέσεις των επιστημόνων και των ανθρώπων του πεδίου, η κυβέρνηση υιοθετεί αλυσιτελείς και παράνομες λύσεις που μας τοποθετούν στην αρνητική πρωτοπορία. Η Ελλάδα αποδέχεται τον ρόλο του δεσμοφύλακα και της αποθήκης ψυχών, αντί να προωθεί συλλογικές λύσεις, μετεγκαταστάσεις, νόμιμες και ασφαλείς διόδους και κοινό σύστημα εξέτασης ασύλου»

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για την καύση σκουπιδιών

Next Post

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

Next Post
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ με καινοτόμες δράσεις και εκθέματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κουκουλόπουλος σε Παπασταύρου: «Ακούστε τις προτάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για παράταση και βελτιώσεις στα προγράμματα “Εξοικονομώ”»
  • Τσάφος: Επιβεβλημένη η κατεδάφιση των παλιών μονάδων – Το data center της ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία που δεν δημιούργησε ποτέ ο λιγνίτης
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Βοΐου: Προσλήψεις 8 ατόμων στην Υπηρεσία Πρασίνου
  • Έπαινοι και διακρίσεις για την τράπεζα αίματος του Σπάρτακου και όλους τους συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr