• Latest
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

19 Σεπτεμβρίου 2025
Εκδήλωση Μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο και παρουσίαση του βιβλίου «Όπως τον έζησα!»

Εκδήλωση Μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο και παρουσίαση του βιβλίου «Όπως τον έζησα!»

28 Οκτωβρίου 2026
Μικρόβαλτο Σερβίων: Συγκίνηση και χειροκροτήματα για τους ηλικιωμένους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

Μικρόβαλτο Σερβίων: Συγκίνηση και χειροκροτήματα για τους ηλικιωμένους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2026
Τραγωδία στην Ισπανία: Στους 68 οι νεκροί, αγωνία για τους εγκλωβισμένους -Ουρές στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Τραγωδία στην Ισπανία: Στους 68 οι νεκροί, αγωνία για τους εγκλωβισμένους -Ουρές στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

28 Οκτωβρίου 2026
H Κατοχή στη Δυτική Μακεδονία και το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.. του Χ. Κολοβού

H Κατοχή στη Δυτική Μακεδονία και το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.. του Χ. Κολοβού

28 Οκτωβρίου 2026
Με επισημότητα τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στα Σέρβια – Η βροχόπτωση ανέτρεψε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με επισημότητα τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στα Σέρβια – Η βροχόπτωση ανέτρεψε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

28 Οκτωβρίου 2026
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Βιβλιοθήκη ή Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης; Γράφει ο Γιάννης Γουσιόπουλος

28 Οκτωβρίου 2026
Σιάτιστα: Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Σιάτιστα: Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 2026
Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

28 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Ροδοχώρι

Δήμος Βοΐου: Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Ροδοχώρι

28 Οκτωβρίου 2026
Η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

28 Οκτωβρίου 2026
Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Βίντεο

Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την 28η Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

sierafm by sierafm
19 Σεπτεμβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή
0
SHARES
30
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή σε Καστοριά και Πτολεμαΐδα, με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο – Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο».

Στην Καστοριά, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Απόζαρι.

Με κεντρική ομιλία από την Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

“Οι εξελίξεις δείχνουν πως μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες για να μην πληρώσουμε ούτε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ούτε τα γεράκια του πολέμου και η απάντηση στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ ηταν αγωνιστική και μαζική, απάντηση που έκανε κουρελοχάρτο τα σχεδια της κυβέρνησης που στόχο έχουν ένα φθηνο, ευέλικτο και πειθαρχημένο εργατικό δυναμικο.

Αυτό το σκοπό έχουν το νεό πειθαρχικό δικαίο αλλά και το 13ώρο δουλειάς και ας αφήσει η κυβέρνηση τις αθλιότητες στην προσπάθεια να φέρει τούμπα την πραγματικότητα και να παρουσιάσει ως κατάκτηση των εργαζομέων το νομοσχέδιο για την 13ώρη δουλειά ….με την υπούργο εργασίας μαλιστα να δηλώνει ότι την παρακαλάνε οι εργαζομένοι στον τουρισμό και την εστίαση να δουλευούν 13 ώρες.

Αλήθεια ρωτάμε ποιος εργαζόμενος θέλει σήμερα να δουλεύει 13 ώρες στην σκαλωσιά, στον υπολογιστή , να στεκέται όρθιος;

Όλα αυτά δεν είναι καινούργια βασίζονται σε μια σειρά οδηγίες της ΕΕ που στήριξαν και στηρίζουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σήμερα που χτίσαν βήμα βήμα για να φτάσουν σήμερα εδώ πατώντας πάνω και σε άλλους νόμους όπως του Χατζηδάκη – Γεωργιάδη ποινοικοποιώντας ταυτόχρονα όλοι το δικαίωμα στην απεργία .

Η κυβέρνηση συνεχίζει πάνω στα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα και υπογράμμισε ότι δε μπορεί σήμερα με την τεχνολογία, την επιστήμη που έχουν φτάσει σε αυτά τα ύψη, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 13 και 14 ώρες.

Πρόκειται λοιπον για ευθεία επίθεση στο σύνολο της ζώης της εργατικής τάξης με χτύπημα πέρα από τον χρόνο εργασίας ,στον ελευθέρο χρόνο , στην κοινωνική ζωή , στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό 140 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ώρου τα στελέχη και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να παρουσιάζουν ως σύγχρονο και προοδευτικό την δουλειά ήλιο μη ήλιο την στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες για γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση του ελεύθερου δημιουργικού χρόνου για όλους τους εργαζόμενους.

Απέναντι στην ελεεινή αυτή προπαγάνδα, απέναντι στη βαρβαρότητα της δουλειάς χωρίς αρχή, μέση και τέλος, απέναντι στα άγρια μέτρα που βαθαίνουν την εκμετάλλευση, είναι μονόδρομος η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο έκτρωμα του 13ωρου, με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες για λιγότερη δουλειά και περισσότερο, ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Για αυτό την 1η Οκτώβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας οι εργαζόμενοι να δώσουν την απάντηση που αρμόζει! Αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα δε χωρά πουθενά παρά μόνο στα σκουπίδια! ”

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι από σχήμα της ΚΝΕ – ΚΚΕ καθώς και παραδοσιακό γλέντι από τα Χάλκινα Ηχοχρώματα .

Στην Πτολεμαΐδα, η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο. Την ομιλία πραγματοποίησε ο Νόντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέροντας σε αγωνιστικό τόνο :

“Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται έχει έναν στόχο το πως θα βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος ξεζουμίζωντας τον λαό . Το ξέρουμε καλά εδώ στην περιοχή και ειδικά οι κάτοικοι της Εορδαιας ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της «πρασινης» μετάβασης ο λαός τα έχει πληρώσει με : ενεργειακή φτώχια από την εκτίναξη των τιμών ρεύματος και θέρμανσης. Η τηλεθέρμανση πήρε αύξηση 62 % και έπεται συνέχεια. Το πληρώνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη και άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ σε βουνά και λαγκάδια, το πληρώνει με σμπαραλιασμένες σχέσεις εργασίας. Και όλα αυτά οδηγούν στην ερημοποίηση της περιοχής.

Θα έλεγε κανείς ότι έβαλαν μυαλό μετα από τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής τους. Όμως κάτι τέτοιο είναι αυταπάτη για αυτούς που πίνουν νερό στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Συνεχίζουν να προωθούν νέα πιο επικίνδυνα σχέδια που θα επιδεινώσουν περαιτέρω τους όρους ζωής. Από τη μια τα επικίνδυνα σχέδια για συρρίκνωση των δημόσιων δομών υγείας, με το όνομα «αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη» που φέρνει η περιφέρεια, μαζί με το υπουργείο εμπορίας της υγείας.

Η ανακοίνωση του «νέου υγειονομικού χάρτη» από την Περιφερειακή Αρχή το προηγούμενο διάστημα ήρθε να επιβεβαιώσει πως η εφαρμογή του λεγόμενου «Νέου ΕΣΥ», έρχεται να διαμορφώσει μια ακόμα πιο ασφυκτική κατάσταση στις δημόσιες δομές, προσαρμόζοντάς τες στο κριτήριο της πολιτικής «κόστος-όφελος», για να εξοικονομούνται πόροι για να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα ματωμένα πλεονάσματα και από την άλλη να στρώνεται «κόκκινο χαλί» για τον ιδιωτικό τομέα, που πατώντας πάνω στα κενά των δημόσιων δομών, θησαυρίζει από τον πόνο των ασθενών.

Τα σχέδιά τους προβλέπουν νέες συρρικνώσεις και κλείσιμο κλινικών και τμημάτων, μετατρέποντας τα νοσοκομεία Γρεβενών Φλώρινας και Καστοριάς σε νοσοκομεία με τις ελάχιστες δυνατές υγειονομικές υπηρεσίες. Την ίδια ωρα χωρίς ντροπή λένε για αναβάθμιση του Μποδοσάκειο που θα επωμιστεί το βάρος της συρρίκνωσης των άλλων δόμων και το προορίζουν για κέντρο υποδοχής ιατρικού τουρισμού.”

Το πρόγραμμα έκλεισε με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι από τους Αλέξανδρο Τσούγιεφ, Ηρώ Λεύκου , Κώστα Χόντο και Βαγγέλη Τζημόπουλο .

Tags: ΚΝΕ
Previous Post

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κάλεσμα σε γενική συνέλευση

Next Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για καύση σκουπιδιών και απολιγνιτοποίηση

Next Post
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για καύση σκουπιδιών και απολιγνιτοποίηση

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για καύση σκουπιδιών και απολιγνιτοποίηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση Μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο και παρουσίαση του βιβλίου «Όπως τον έζησα!»
  • Μικρόβαλτο Σερβίων: Συγκίνηση και χειροκροτήματα για τους ηλικιωμένους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο
  • Τραγωδία στην Ισπανία: Στους 68 οι νεκροί, αγωνία για τους εγκλωβισμένους -Ουρές στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος
  • H Κατοχή στη Δυτική Μακεδονία και το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.. του Χ. Κολοβού
  • Με επισημότητα τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στα Σέρβια – Η βροχόπτωση ανέτρεψε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr