• Latest
Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

23 Οκτωβρίου 2025
ηλικιωμένοι

13χρονος έκλεψε 7.000 ευρώ από τη γιαγιά του!

24 Οκτωβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 16χρονης έξω από μπαρ – Τι είπαν οι φίλοι της

24 Οκτωβρίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ. Κοκκώνη Δημήτριο και στον κ. Αθανάσιο Κοκολάκη

24 Οκτωβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Ρεύμα: Το νέο χειμερινό (νυχτερινό) ωράριο

24 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνέλαβαν 62χρονο επειδή έκοψε κλωνάρι δεντρολίβανου σε νοσοκομείο

24 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση λόγω  διαρροής, μέχρι αύριο αργά το μεσημέρι.    

24 Οκτωβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Κουκουλόπουλος: «Η προστιμολαγνεία της Κυβέρνησης σπάει τα όρια αντοχής λογιστών και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

24 Οκτωβρίου 2025
Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο

Απεργία για τους μηχανικούς του Δημοσίου

24 Οκτωβρίου 2025
Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

23 Οκτωβρίου 2025
αλογα

Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο

23 Οκτωβρίου 2025
Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

23 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

23 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

sierafm by sierafm
23 Οκτωβρίου 2025
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW
0
SHARES
80
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το «πράσινο φως» της ΡΑΑΕΥ για μια νέα μεγάλη επένδυση στο κρίσιμο πεδίο της αποθήκευσης ενέργειας έλαβε η Archirodon. Πρόκειται για έργο αντλησιοταμίευσης που θα αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Ειδικότερα, με χθεσινή απόφασή της η Ρυθμιστική Αρχή προχώρησε στη χορήγηση άδειας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος έγχυσης 330 ΜW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 330 MW στη θέση «Καταφύγιο» της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού του Δήμου Βελεβεντού της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της εταιρείας Green Investments Μ.Α.Ε.

Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε στη ΡΑΑΕΥ τον περασμένο Μάιο, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση, η μονάδα αντλησιοταμίευσης προβλέπεται να έχει εγκατεστημένη και εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα 1944 MWh. Ακόμη, όπως διευκρινίζεται, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το έργο θα γίνει από την ίδια την Green Investments Μ.Α.Ε. μέσω ιδίων κεφαλαίων της απώτερης μητρικής εταιρείας Archirodon Construction (Overseas) Company Limited.

Η διάρκεια της άδειας είναι 35 έτη (έως 21/10/2060), ενώ μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος μεγαλύτερου των δύο τρίτων (2/3) της χρονικής διάρκειας ισχύος και εφόσον ο σταθμός αποθήκευσης βρίσκεται σε λειτουργία, ο κάτοχος της μπορεί να υποβάλει αίτηση παράτασης της.

Ηχηρό «παρών»

Ο ιστορικός πολυεθνικός κατασκευαστικός όμιλος, με το ελληνικό “dna”, που εδρεύει στην Ολλανδία και την Αθήνα, τα τελευταία χρόνια έχει πυκνώσει την παρουσία του στη χώρα μας.

Μάλιστα το 2021 η κοινοπραξία Ενιπέας-Archirodon έλαβε την άδεια για mega φωτοβολταϊκό project εγκατεστημένης ισχύος 700 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 630 MW στη Θεσσαλία.

Πέραν άλλων έργων, η Archirodon το καλοκαίρι του 2023 προχώρησε σε συνεργασία με την Simply Blue Group, – διεθνή εταιρεία ανάπτυξης πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας -, στη συγκρότηση της ArcoBlue, που στοχεύει να διερευνήσει νέες ευκαιρίες στον τομέα της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Όπως σημειωνόταν τότε, η Archirodon μέσω στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους παραγωγούς ΑΠΕ, καθιερώνει την παρουσία της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και τις χώρες ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), μέσω της ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου ηλιακών και αιολικών πάρκων, με σημαντική ισχύ που κυμαίνεται στα 2,5 GW.

Η Green Investments

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Green Investments συστάθηκε τον Απρίλιο του 2021 με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εκτέλεση δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων πάσης φύσεως στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών ενεργειακών, περιβαλλοντικών, μονάδων ανακύκλωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, λυμάτων και αποβλήτων, οδοφωτισμού, έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αιολικών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών, ηλιακών φωτοβολταϊκών σταθμών, γεωθερμικών, βιομάζας, τηλεθέρμανσης, η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ κ.α.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ήταν 25.000 ευρώ, και με διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, -με τελευταία τον Ιούλιο του 2025-, έχει διαμορφωθεί σήμερα σε 12.799.916 ευρώ, διαιρούμενο σε 12.799.916 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ εκάστη.

Η εταιρεία διοικείται από τριμελές Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχουν ο Ιδομενέας Σαραντινός ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ο Θεοφάνης Μπυρίτης ως Αντιπρόεδρος και ο Κωνσταντίνος-Ευάγγελος Μεγαλοκονόμος, ως μέλος.

newmoney.gr

Tags: ΑΝΤΛΗΣΙΟΤΑΜΙΕΥΣΗΑΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΒΕΛΒΕΝΤΟ
Previous Post

Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

Next Post

School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

Next Post
School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 13χρονος έκλεψε 7.000 ευρώ από τη γιαγιά του!
  • Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 16χρονης έξω από μπαρ – Τι είπαν οι φίλοι της
  • Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κ. Κοκκώνη Δημήτριο και στον κ. Αθανάσιο Κοκολάκη
  • Ρεύμα: Το νέο χειμερινό (νυχτερινό) ωράριο
  • Συνέλαβαν 62χρονο επειδή έκοψε κλωνάρι δεντρολίβανου σε νοσοκομείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr