• Latest
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Όλη η έρευνα της MRB: Τα κόμματα, οι αρχηγοί – Τι λένε οι πολίτες για το Σκοπιανό και την απόφαση του Eurogroup

5 Ιουλίου 2018
τεντογλου

Επέστρεψε ο Τεντόγλου: Έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και πήρε τη νίκη στο Diamond League της Σιαμέν

23 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews

Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews

23 Μαΐου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα. Δείτε σε ποιες περιοχές

23 Μαΐου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Football Club ΚΟΖΑΝΗ: Νέος προπονητής ο Γιώργος Ιωαννίδης – Τεχνικός διευθυντής ο Γιάννης Κουλίδης και βοηθός προπονητή ο Γιώργος Σικαλόπουλος

23 Μαΐου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Οικονομική στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Τα δικαιολογητικά

23 Μαΐου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Γαλατινή: Οι εξελίξεις για τα φωτοβολταϊκά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προχωρούν οι ενεργειακές κοινότητες προς όφελος των δημοτών του Βοΐου. Βίντεο

22 Μαΐου 2026
Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Δ.Σ. Βοΐου για εκμίσθωση τμήματος 50 τ.μ. της πλατείας στην Κοινότητα Ροδοχωρίου

Ροδοχώρι: Χαμός για την πρόταση Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης του σχολείου από το Δήμο στο σύλλογο. Βίντεο

22 Μαΐου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Ο Δήμος Βοΐου στηρίζει τις οικογένειες που αποκτούν παιδιά. Βίντεο

22 Μαΐου 2026
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μέρες Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2026» – Δέκα χρόνια πολιτισμού, μνήμης και παράδοσης (Βίντεο)

22 Μαΐου 2026
Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου

Από την Θεσσαλονίκη, καλλιεργητές βοτάνων στην Ομαλή Βοΐου

22 Μαΐου 2026
Δυναμική και ουσιαστική παρουσία της Σιάτιστας στην επιστημονική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Άυλη Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά

Δυναμική και ουσιαστική παρουσία της Σιάτιστας στην επιστημονική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την Άυλη Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά

22 Μαΐου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Αυξάνονται και πληθύνονται τα προβλήματα των έντιμων αγροτών

22 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Όλη η έρευνα της MRB: Τα κόμματα, οι αρχηγοί – Τι λένε οι πολίτες για το Σκοπιανό και την απόφαση του Eurogroup

sierafm by sierafm
5 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB.

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 22 έως 29 Ιουνίου 2018).

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.

Δείτε την εκτίμηση ψήφου με την πλήρη αναγωγή της πρόθεσης ψήφου στους πολίτες που δήλωσαν κάποια κομματική προτίμηση αλλά και το εύρος των ποσοστών των κομμάτων στον πίνακα που ακολουθεί.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 55,4% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,6%.

Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15,9%.  Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,1% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,9%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,7%  απαντά η ΝΔ, το 25,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,3% κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 46,9% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 26,8% απαντά ΝΔ.

Δείτε την κάρτα με τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την κάρτα με τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ.

Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 48% απαντά να προκηρυχθούν πρόωρα, το 43,4% να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019), ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 36,6% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πρόωρα, ενώ το 53,6% εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,6%.«Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.

Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Ιουνίου 2018 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Οι πολίτες απαντούν για την οικονομική κρίση

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες και στο ερώτημα «ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τη σχέση σας με τη δουλειά σας», το 22,5% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές».

Στο ερώτημα αν «οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά», το 65,2% απαντά «Μάλλον όχι-Σίγουρα όχι» και το 25,4% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι», ενώ στο ερώτημα «αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους», οι πολίτες απαντούν 65,3% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 24% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».

Το 63,2% απαντά «Σίγουρα όχι-Μάλλον όχι» στο ερώτημα «αν σας δινόταν η ευκαιρία να φύγετε από τη χώρα θα το κάνατε;». Οι θετικές απαντήσεις αγγίζουν το 34,6%.

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 11,4% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Ανεργία 62,4%, Φορολογικό σύστημα 44,2%, Οικονομική ανάπτυξη 32,6%

Η λέξη «οργή» σε ποσοστό 58,3% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η «ντροπή» με ποσοστό 52,5% και ο «φόβος» με 39,8%.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 86,4% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα».

Το 2% απαντά ότι είναι «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 87,2% απαντά «Πολύ κακή – κακή».

Αξιολόγηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο ερώτημα «με βάση αυτά που γνωρίζετε, έχετε ακούσει, έχετε διαβάσει, πώς κρίνετε συνολικά τη Συμφωνία», το 68,3 απαντά «μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά», ενώ το 12,8% «σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Oι πολίτες για την απόφαση της 21ης Ιουνίου στο Eurogroup

Στο ερώτημα εάν «μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος η χώρα θα χρειαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο», το 49,9% απαντά «σίγουρα θα χρειαστεί/ μάλλον θα χρειαστεί», ενώ το 34,6% εκτιμά «μάλλον δεν θα χρειαστεί/σίγουρα δεν θα χρειαστεί».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕUROGROUP

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ GALLERY ΤΑ PDF ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Πηγή:Real.gr

Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Previous Post

Όταν το παιδί αγνοεί τα όρια – οι λογικές και οι φυσικές συνέπειες

Next Post

«Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ» στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018.

Next Post

«Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ» στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επέστρεψε ο Τεντόγλου: Έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και πήρε τη νίκη στο Diamond League της Σιαμέν
  • Κοζάνη: Κτηνοτρόφος βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα – Τι είπε στο ΕΡΤnews
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα. Δείτε σε ποιες περιοχές
  • Football Club ΚΟΖΑΝΗ: Νέος προπονητής ο Γιώργος Ιωαννίδης – Τεχνικός διευθυντής ο Γιάννης Κουλίδης και βοηθός προπονητή ο Γιώργος Σικαλόπουλος
  • Δήμος Βοΐου: Οικονομική στήριξη του θεσμού της οικογένειας. Τα δικαιολογητικά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr