• Latest

Αγωνιστική Συνεργασία: Ανακοίνωση για το τελευταίο Γενικό Συμβούλιου του Σπάρτακου

9 Ιουλίου 2018
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγωνιστική Συνεργασία: Ανακοίνωση για το τελευταίο Γενικό Συμβούλιου του Σπάρτακου

sierafm by sierafm
9 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 29/6/2018 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ, το Γενικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του Σπάρτακου όπου με διαδικασίες εξπρές οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές προχώρησαν σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Σωματείου σε οργανωτικά ζητήματα.

Το γεγονός ότι για τόσο σοβαρά ζητήματα δεν ρώτησαν καν τους εργαζόμενους δείχνει ότι τους έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και τα προνόμια, ως αντάλλαγμα της προώθησης των συμφερόντων της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το πόσο κόπτονται για τις συλλογικές διαδικασίες δείχνει και το γεγονός ότι πέρασαν αποφάσεις που με βάση το καταστατικό απαιτούνταν οι δεκαπλάσιοι από τους παραβρισκόμενους στη Γενική Συνέλευση.

Πιο συγκεκριμένα προχώρησαν σε αλλαγή καταστατικού με αλλαγή του τίτλου του συνδικάτου χωρίς να απαντούν συγκεκριμένα από ποιες επιχειρήσεις θα δέχονται μέλη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δέχεται εκατοντάδες εργαζόμενους στις εργολαβίες που αποτελούν τους εργαζόμενους με τις χειρότερες συνθήκες εκμετάλλευσης στον κλάδο γεγονός που δείχνει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ελέγχουν τους συσχετισμούς και όχι η ενότητα των εργαζόμενων στον κλάδο. ( Αλήθεια αφού θα μπορούν να εντάξουν από άλλες επιχειρήσεις τι τους εμποδίζει να εντάξουν και από τις εργολαβικές?).

Στο ζήτημα της διαγραφής του Βατάλη Αρη η Αγωνιστική Συνεργασία κατήγγειλε ανοιχτά την απροκάλυπτή στήριξη των εργοδοτικών – κυβερνητικών σχεδίων από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Ανέδειξε παράλληλα την υποκρισία αυτών που πρότειναν την διαγραφή αφού μαζί στήριξαν της εργοδοτική – κυβερνητική γραμμή όλο το προηγούμενο διάστημα. (από μετοχοποίηση, τριχοτόμηση, ασφαλιστικό μέχρι προτάσεις καλύτερης ιδιωτικοποίησης σήμερα.) Παράλληλα στο ζήτημα αυτό εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το που μπορεί να οδηγήσει η κατάσταση με τις διαγραφές. Ο κατήφορος του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο στην προσπάθεια ελέγχου των συσχετισμών. Μπορεί αύριο όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις του συνδικάτου να διαγράφεται. Ταυτόχρονα μπαίνει το ερώτημα μπορεί να είναι στελέχη του συνδικάτου εργαζόμενοι που εκφράζουν ακραίες φασιστικές απόψεις?
Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ολοκληρωμένης συζήτησης με βασικό γνώμονα την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφάσεις. Οι εξελίξεις με την απελευθέρωση στον κλάδο, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, με την πώληση μονάδων ορυχείων ανοίγει συνολικότερα ζητήματα για τη δομή του εργατικού –συνδικαλιστικού κινήματος και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (π.χ μέλλον της ΓΕΝΟΠ).
Στα πλαίσια αυτά τοποθετηθήκαμε στο Γενικό Συμβούλιο ενάντια στις διαδικασίες fast track που προσπάθησαν να περάσουν, προτείναμε την ένταξη και των εργολαβικών στο σωματείο, προτείναμε το σωματείο να έχει το χαρακτήρα τοπικού κλαδικού και συμφωνήσαμε με την ένταξη των εργαζόμενων από τις αποσχισθείσες εταιρείες (π.χΜελίτη). Τις προτάσεις μας με διαδικαστικά τερτίπια δεν τις έβαλαν καν για συζήτηση. Ο χυδαίος αντικομμουνισμός που επιστράτευσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ χρησιμοποιώντας το όνομα του Αρη Βελουχιώτη το μόνο που δείχνει είναι η έλλειψη επιχειρημάτων.

Καλούμε τους εργαζομένους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Να δώσουμε τη μάχη να μετατρέψουμε τα σωματεία από «δούρειο ίππο» της εργοδοσίας σε μαχητικές οργανώσεις για τα συμφέροντα μας. Να «διαγράψουν» με τη στάση τους και με την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους εργοδοτικούς- κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Tags: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Previous Post

ΚΕΠΚΑ: Συμβουλές για τα οργανωμένα ταξίδια

Next Post

Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης

Next Post

Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr