• Latest
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέο πρόγραμμα ανακαινίσεων για κατοικίες και με αισθητικές παρεμβάσεις

22 Μαΐου 2026
Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων – υπολειμμάτων καλλιεργειών (καλαμιάς)  

Η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών: μια πρακτική με σοβαρές επιπτώσεις στο έδαφος, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της γεωργίας

24 Ιουλίου 2026
κκε κουτσουμπας

ΚΚΕ: Άλλη μια κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Συγχαρητήριο μήνυμα ΓΕΛ Σιάτιστας “Γεώργιος Παπαγεωργίου” για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

24 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 26-07-2026

24 Ιουλίου 2026
O Χρήστος Ζευκλής στα εγκαίνια του Ε65: «Ο Ε65 βγάζει το Βόιο από τη συγκοινωνιακή απομόνωση και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης» Βίντεο

O Χρήστος Ζευκλής στα εγκαίνια του Ε65: «Ο Ε65 βγάζει το Βόιο από τη συγκοινωνιακή απομόνωση και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης» Βίντεο

24 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Δυναμική εκκίνηση για το Fiesta Voio 2026 στον Αλιάκμονα – Απόψε η μεγάλη βραδιά με Νατάσσα Μποφίλιου, ΕΘΙΣΜΟ και Μαρίνα Σπανού

Δήμος Βοΐου: Δυναμική εκκίνηση για το Fiesta Voio 2026 στον Αλιάκμονα – Απόψε η μεγάλη βραδιά με Νατάσσα Μποφίλιου, ΕΘΙΣΜΟ και Μαρίνα Σπανού

24 Ιουλίου 2026
ΔΕΗ Fiber: Επεκτείνεται σε 15 νέες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΔΕΗ Fiber: Επεκτείνεται σε 15 νέες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

24 Ιουλίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026

24 Ιουλίου 2026
συνδυασμος ελπιδα, ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός… στη Δυτική Μακεδονία !

24 Ιουλίου 2026
 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για τα εγκαίνια του Ε65. Βίντεο

 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης για τα εγκαίνια του Ε65. Βίντεο

24 Ιουλίου 2026
Το Γυμνάσιο Εράτυρας ανοίγει πάλι τα φτερά του στην Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+

Το Γυμνάσιο Εράτυρας ανοίγει πάλι τα φτερά του στην Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+

24 Ιουλίου 2026
Δήμος Εορδαίας: Η επιχειρηματική επανεκκίνηση στην καρδιά του λιγνίτη – Η ΕΥΔΑΜ επιταχύνει τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Δήμος Εορδαίας: Η επιχειρηματική επανεκκίνηση στην καρδιά του λιγνίτη – Η ΕΥΔΑΜ επιταχύνει τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

24 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πρόγραμμα ανακαινίσεων για κατοικίες και με αισθητικές παρεμβάσεις

sierafm by sierafm
22 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
0
SHARES
32
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για την πλήρη απορρόφηση των δανειακών πόρων με στόχο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μίλησε στο ΕΡΤnews ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ήδη ολοκληρωθεί με 100% απορρόφηση, με συνολικούς πόρους περίπου 18 δισ. ευρώ να έχουν διοχετευθεί σε επιχειρήσεις. «Έφυγαν όλα τα χρήματα, εξαντλήθηκαν οι πόροι και έκλεισε το δανειακό σκέλος με 100% απορρόφηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» υπογράμμισε ότι οι πόροι ήταν συγκεκριμένοι και όχι απεριόριστοι, γεγονός που εξηγεί γιατί αρκετές επιχειρήσεις, παρότι είχαν προχωρήσει σε προετοιμασία φακέλων και είχαν επαφές με τράπεζες, τελικά έμειναν εκτός προγράμματος. «Είπαμε από την αρχή ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί μέχρι εξαντλήσεως των πόρων», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από τα τραπεζικά ιδρύματα και όχι από το κράτος.

Η διαδικασία, όπως εξήγησε, βασίστηκε σε σειρά προτεραιότητας, με τα αιτήματα να εγκρίνονται όσο υπήρχαν διαθέσιμα κεφάλαια. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το κράτος θέτει μόνο ποσοτικούς στόχους – όπως το ποσοστό πράσινων και ψηφιακών δανείων – χωρίς να παρεμβαίνει στην τελική πιστοδοτική απόφαση.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι προβλέπεται νέο «πρόγραμμα-γέφυρα» για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το οποίο θα ξεκινήσει μετά τον Σεπτέμβριο, με στόχο τη διεύρυνση της πρόσβασης σε χαμηλότοκα δάνεια, ακόμη και για πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των επιδοτήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε υψηλές θέσεις απορρόφησης και επιδιώκει να ολοκληρώσει όλα τα έργα έως τα τέλη Αυγούστου. «Η Ελλάδα δεν δικαιούται να χάσει ούτε ένα ευρώ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης του σχεδιασμού, ώστε πόροι από έργα που καθυστερούν να κατευθύνονται σε άλλα ώριμα έργα.

Όπως εξήγησε, έργα που δεν προχωρούν εγκαίρως αντικαθίστανται από άλλα, όπως δράσεις ψηφιοποίησης ή ενίσχυσης των μεταφορών, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης αξιοποίηση των κονδυλίων. «Όταν ένα έργο δεν τρέχει, το αντικαθιστούμε με άλλο για να μη χαθούν τα χρήματα», ανέφερε.

Τέλος, σημείωσε ότι το όγδοο αίτημα πληρωμής, ύψους 3,8 δισ. ευρώ, υποβάλλεται άμεσα, ενώ το τελικό αίτημα αναμένεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται το Ταμείο Ανάκαμψης. «Θέλουμε να κλείσουμε και το σκέλος των επιδοτήσεων με 100% απορρόφηση», κατέληξε.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στο ΕΡΤnews, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε εκτενώς και στα στεγαστικά προγράμματα, δίνοντας έμφαση στην πορεία του «Σπίτι μου ΙΙ» και στο νέο πρόγραμμα ανακαινίσεων.

Όπως σημείωσε, το «Σπίτι μου ΙΙ» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με περισσότερους από 14.000 δικαιούχους να έχουν λάβει έγκριση και πάνω από 12.000 να έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις. «Συνεχώς γίνονται συμβάσεις και αγοράζονται σπίτια, με χαμηλότερη δόση από ένα ενοίκιο», ανέφερε, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη κινητικότητα κυρίως στην περιφέρεια.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την έναρξη νέου προγράμματος ανακαινίσεων κατοικιών, το οποίο χαρακτήρισε ως «το πρώτο τέτοιου τύπου πρόγραμμα στην Ευρώπη», καθώς δεν περιορίζεται μόνο στην ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά καλύπτει και παρεμβάσεις αισθητικής ανακαίνισης.

Το πρόγραμμα αφορά κατοικίες κατασκευής έως το 1990, οι οποίες παραμένουν κλειστές για τουλάχιστον δύο χρόνια, με τον έλεγχο να γίνεται μέσω της κατανάλωσης ρεύματος. Το ανώτατο όριο επιδότησης διαμορφώνεται στα 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το εισοδηματικό όριο φτάνει τις 36.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ποσοστά ενίσχυσης, καθώς η επιδότηση μπορεί να αγγίξει έως και το 95%, με υψηλότερα ποσοστά για ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία και κατοίκους ορεινών περιοχών.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα εξελιχθεί σταδιακά, ξεκινώντας από τα κλειστά ακίνητα και επεκτεινόμενη σε επόμενη φάση και σε κατοικίες για ιδιοκατοίκηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα καλύψει περίπου 25.000 κατοικίες.

Όπως διευκρίνισε, η πλατφόρμα για την επιλεξιμότητα αναμένεται να ανοίξει έως το τέλος Μαΐου, ενώ οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης και στοιχεία ταυτότητας κτηρίου. Η τελική φάση ένταξης αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με πρόβλεψη για ταχύτερες πληρωμές προς τους αναδόχους μέσω ειδικού λογαριασμού.

Σε ό,τι αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο κ. Παπαθανάσης απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διασφαλίσει εργαλεία χρηματοδότησης για την επόμενη ημέρα, όπως επιδοτούμενα δάνεια με κάλυψη έως 40% του επιτοκίου και κρατικές εγγυήσεις έως 80%.

«Πάνω από το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το 60% των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνθηκε σε αυτές, ενώ τα υπόλοιπα αφορούσαν μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ήδη αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην καθημερινότητα, αναφέροντας ενδεικτικά τις προληπτικές εξετάσεις, τις ανακαινίσεις νοσοκομείων και την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, τονίζοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο την ενίσχυση των εισοδημάτων και της απασχόλησης.

Τέλος, ερωτηθείς για τις εθνικές εκλογές ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε ότι «μπορούμε να συζητάμε όσο θέλετε, αλλά οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027».

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Previous Post

Στο νοσοκομείο 3χρονη με σοβαρά τραύματα από χτυπήματα

Next Post

Το «θαυματουργό» ρόφημα που κατεβάζει την πίεση

Next Post
πιεση

Το «θαυματουργό» ρόφημα που κατεβάζει την πίεση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών: μια πρακτική με σοβαρές επιπτώσεις στο έδαφος, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της γεωργίας
  • ΚΚΕ: Άλλη μια κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Μακεδονία
  • Συγχαρητήριο μήνυμα ΓΕΛ Σιάτιστας “Γεώργιος Παπαγεωργίου” για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 26-07-2026
  • O Χρήστος Ζευκλής στα εγκαίνια του Ε65: «Ο Ε65 βγάζει το Βόιο από τη συγκοινωνιακή απομόνωση και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης» Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr