• Latest
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας

3 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 22-07-2026

20 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Έκλεψαν 11.000 ευρώ από όχημα εταιρείας – Υπάλληλος έδινε πληροφορίες στους δράστες

20 Ιουλίου 2026
Όταν κάνω βάρη, παίρνω κιλά – Γιατί αυξάνεται το βάρος μετά την άσκηση και τι σημαίνει

Νέα μεγάλη έρευνα του Χάρβαρντ: Αυτή η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και Αλτσχάιμερ

20 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Πρόγνωση ΕΜΥ: Δεύτερη ημέρα με καύσωνα, πάνω από τους 40 ο υδράργυρος

20 Ιουλίου 2026
Συνελήφθη γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα

Συνελήφθη γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα

20 Ιουλίου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα Ρομά που εξαπατούσε ηλικιωμένες παριστάνοντας τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ

20 Ιουλίου 2026
Ιερέας έπεσε από τη σκεπή εκκλησίας

Άγριος καβγάς ανάμεσα σε ιερέα και πρόεδρο κοινότητας – Κατέληξαν σε μηνύσεις και κρατητήρια

20 Ιουλίου 2026
ΘΥΡΙΔΑ ΘΥΡΙΔΕΣ

Άνοιξε τη θυρίδα του συζύγου της μετά τον θάνατό του και πλήρωσε πρόστιμο 1.000 ευρώ

20 Ιουλίου 2026
ΕΡΓΑΝΗ

Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις – Έρχονται αλλαγές στην ΕΡΓΑΝΗ

20 Ιουλίου 2026
Μουντιάλ 2026: Ισπανία – Αργεντινή 1-0

Μουντιάλ 2026: Ισπανία – Αργεντινή 1-0

20 Ιουλίου 2026
“Λαμπάδιασε” αυτοκίνητο στο δρόμο Βέροιας-Κοζάνης, πριν την Παναγία Σουμελά-Σπίθες και φωτιά και στα δέντρα – Βίντεο και φωτογραφίες

“Λαμπάδιασε” αυτοκίνητο στο δρόμο Βέροιας-Κοζάνης, πριν την Παναγία Σουμελά-Σπίθες και φωτιά και στα δέντρα – Βίντεο και φωτογραφίες

19 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη

ΙΧ συγκρούστηκε με όχημα της Πυροσβεστικής – Tραυματίστηκε 20χρονος

19 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κασαπίδης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
3 Ιουνίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 – Προκλητική η αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής Αμανατίδη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της ΠΕ Κοζάνης, μετά και την νέα παράταση της καραντίνας, για τα κοπάδια τους, έως τα τέλη Αυγούστου του 2026, αλλά και οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, στα θερινά βοσκοτόπια της Περιφέρειάς μας, που λόγω της παρέλευσης της σχετικής προθεσμίας δεν μπορούν πλέον να μετακινηθούν.

Ως αντιπολίτευση, με επιστολή μας στις 19 Φεβρουαρίου 2026 ζητήσαμε, από τον κ. Σαμαρά, την άμεση σύγκλιση του Π.Σ, για το φλέγον θέμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, κάτι που δεν αξιολογήθηκε ως άμεσο και η συνεδρίαση ορίστηκε ένα μήνα μετά, για τις 10 Μαρτίου 2026.

Στη συνεδρίαση αυτή, η κ. Δαδαμόγια εισηγήτρια του συνδυασμού μας, ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, επεσήμανε τις παραλείψεις και τα λάθη του Περιφερειάρχη και προέβλεψε συνέχιση των δυσμενών επιπτώσεων, για τους κτηνοτρόφους μας, εάν δεν υπάρξει έγκαιρη και τεκμηριωμένη παρουσίαση της κατάστασης, ώστε να διαφοροποιηθεί από την απόφαση επιβολής των περιοριστικών μέτρων, η ΠΕ Κοζάνης.

Το Π.Σ ομόφωνα, κατέληξε στην έκδοση απόφασης με την οποία θα ζητούσε από το ΥπΑΑΤ την άρση των περιοριστικών μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην ΠΕ Κοζάνης και αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για την απώλεια του εισοδήματός τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Παρόλο του επείγοντος του θέματος και της ομόφωνης απόφασης, με ευθύνη του Προέδρου κ. Σαμαρά, η απόφαση εκδόθηκε και μας κοινοποιήθηκε στις 28 Μαΐου, εβδομήντα οκτώ (78) ημέρες δηλαδή μετά τη συνεδρίαση, αποδυναμώνοντας στην ουσία το επείγον του θέματος, αλλά και της έγκαιρης και ομόθυμης διεκδίκησης, των αιτημάτων μας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι καθυστερήσεις, οι παραλείψεις και εν τέλη η αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής Αμανατίδη, εμφανίζονται και στο θέμα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στα θερινά βοσκοτόπια της Περιφέρειάς.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε στις 4 Μαΐου του 2026, έδινε την δυνατότητα στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, υπό αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας, να μετακινήσουν τα κοπάδια τους στα ορεινά βοσκοτόπια της πατρίδας μας και της Δυτικής Μακεδονίας, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων και απόφαση της οικείας Περιφέρειας.

Στις 28 Μαΐου, είκοσι πέντε ημέρες μετά, ο Περιφερειάρχης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και μας ενημέρωσε για την λήψη σχετικής, με το θέμα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στη Δυτική Μακεδονία, απόφασης.

Το περίεργο όμως είναι ότι την ίδια μέρα και ώρα, συνεδρίαζε στην Αθήνα,η επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αποφάσιζε την παύση της ισχύος της προ 25 ημερών εγκυκλίου, που έδινε τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να μετακινήσουν τα κοπάδια τους, με τη σύμφωνη γνώμη όμως των τοπικών αρχών (Περιφερειών), σε θερινά βοσκοτόπια.

Το γνώριζε αυτό ο Περιφερειάρχης ;;;

Αν το γνώριζε, λειτούργησε πονηρά εξαπατώντας τους κτηνοτρόφους, τις οικογένειες τους και όσους συμμετείχαμε καλοπροαίρετα στη σύσκεψη.

Αν δεν το γνώριζε, συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, αδιαφορώντας για ένα θέμα που σχετίζεται με το παρόν και το μέλλον του ορεινού όγκου των Γρεβενών και του Βοϊου. Ταυτόχρονα δε και με μια προαιώνια παράδοση του τόπου μας, από τις ελάχιστες στην Ελλάδα, αναγνωρισμένες από την UNESCO ως παγκόσμια άυλη κληρονομιά.

Σε κάθε περίπτωση χάθηκε μοναδική ευκαιρία, να έρθουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, να εκμεταλλευτούν τα ορεινά βοσκοτόπια και να ζωντανεύουν, με την παρουσία των οικογενειών τους, δεκάδες χωριά της Δυτικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε την αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής, για σημαντικά ζητήματα.

Έστω και τώρα, καλούμε τον περιφερειάρχη να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό, την αποφασιστική του παρέμβαση, επί των ζητημάτων που προαναφέραμε, μιας και ο ίδιος ο κ. Αμανατίδης με τη στάση του τα υπονόμευσε.

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Previous Post

Σιάτιστα: Προχωρούν με ταχύτητα τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Βόρεια είσοδο

Next Post

Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Next Post
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 22-07-2026
  • Έκλεψαν 11.000 ευρώ από όχημα εταιρείας – Υπάλληλος έδινε πληροφορίες στους δράστες
  • Νέα μεγάλη έρευνα του Χάρβαρντ: Αυτή η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και Αλτσχάιμερ
  • Πρόγνωση ΕΜΥ: Δεύτερη ημέρα με καύσωνα, πάνω από τους 40 ο υδράργυρος
  • Συνελήφθη γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr