• Latest
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στις συλλήψεις για τη Marfin και τι απαντά σε όσους συνδέουν τις ραγδαίες εξελίξεις με τις εκλογές

14 Ιουλίου 2026
πιεση

Μια χούφτα από αυτό το τρόφιμο μειώνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης – Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο

13 Σεπτεμβρίου 2026
Κληρονομιές: Οι παγίδες και τα μυστικά στις ιδιόγραφες διαθήκες

Διαθήκες: Νέα διαδικασία μέσω συμβολαιογράφων από τις 16 Σεπτεμβρίου

13 Σεπτεμβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από δάγκωμα στη θάλασσα

13 Σεπτεμβρίου 2026
λουνα παρκ

Ξεκίνησε το ξήλωμα του Allou Fun Park

13 Σεπτεμβρίου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Τράγοι επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο – Νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος

13 Σεπτεμβρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα «mykataggelies» για την προστασία των καταναλωτών

13 Σεπτεμβρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήρια δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

13 Σεπτεμβρίου 2026
ευαγγελιο εκκλησια

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2026

13 Σεπτεμβρίου 2026
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ  για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απώλεια του Σπύρου Χαλβατζή

12 Σεπτεμβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

ΠΑΟΚ – Άρης: Για τους βαθμούς και το γόητρο

12 Σεπτεμβρίου 2026
σχολειο

Υπόθεση bullying την πρώτη μέρα με τον…αγιασμό σε γυμνάσιο των Γρεβενών – 9 συλλήψεις μαθητών που φέρεται να έριξαν “καρπαζιές” σε “πρωτάκι”

12 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στις συλλήψεις για τη Marfin και τι απαντά σε όσους συνδέουν τις ραγδαίες εξελίξεις με τις εκλογές

sierafm by sierafm
14 Ιουλίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις 16 χρόνια μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Marfin. Στη Βρετανία συνελήφθη η 46χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στον εμπρησμό, ενώ είχε προηγηθεί πριν από λίγα 24ωρα και η σύλληψη δύο 42χρονων, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Για την πορεία της έρευνας που οδήγησε στις πρώτες συλλήψεις, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤnews, υπογραμμίζοντας ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης και συντονισμένης έρευνας πολλών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τόνισε, η εξέλιξη της υπόθεσης «δεν πραγματοποιήθηκε εν μία νυκτί», αλλά προέκυψε ύστερα από περίπου έναν χρόνο επεξεργασίας στοιχείων από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

«Έχει συλλεχθεί αρκετό υλικό, το οποίο επεξεργαζόταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων συνέταξε μία πολυσέλιδη έκθεση, η οποία εξηγεί ουσιαστικά γιατί οι αστυνομικοί κατάφεραν τώρα να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία που παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων και στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης για τους τρεις κατηγορούμενους.

«Η αστυνομία δεν λειτουργεί με βάση την προεκλογική περίοδο»

Απαντώντας σε σχόλια που συνδέουν την εξέλιξη της υπόθεσης με την προεκλογική περίοδο, η κ. Δημογλίδου απέρριψε κατηγορηματικά τους σχετικούς ισχυρισμούς.

«Η αστυνομία επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα εδώ και έναν χρόνο. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έλαβε εντολή από τον αρμόδιο εισαγγελέα να συνεχίσει την έρευνα, συλλέχθηκε νέο υλικό από την Αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων συνέταξε την έκθεση που οδήγησε στην άσκηση των διώξεων», σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως θα πρέπει να αναμένονται οι απολογίες των κατηγορουμένων και η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Το ανώνυμο email και τα νέα ψηφιακά δεδομένα

Αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανώνυμο email από το οποίο ξεκίνησε η έρευνα, η κ. Δημογλίδου επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο μήνυμα περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν αποτέλεσε το μοναδικό ή καθοριστικό στοιχείο.

«Υπήρχε κανονικά στη δικογραφία αυτό το email. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ήδη στοιχεία στα χέρια των αστυνομικών που είχαν ξεκινήσει την έρευνα», τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν αξιοποιήθηκαν μόνο φωτογραφίες, αλλά και πρόσθετα ψηφιακά δεδομένα, τα οποία αναλύθηκαν με σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες.

«Η τεχνολογία πλέον μας δίνει άλλες δυνατότητες και στην υπόθεση αυτή εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες που διαθέτει το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών», ανέφερε.

«Η έρευνα δεν σταματά εδώ» – Στο μικροσκόπιο και άλλοι εμπλεκόμενοι

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς στη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε επιπλέον πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση.

«Δεν μιλάμε μόνο για αυτούς τους τρεις εμπλεκόμενους. Υπάρχουν και άλλοι συμμετέχοντες στην επίθεση και για εμάς η έρευνα δεν σταματά εδώ», είπε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήδη αναλύεται νέο υλικό που κατασχέθηκε κατά τις κατ’ οίκον έρευνες στους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία τόσο για την υπόθεση της Marfin όσο και για ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις.

Ο ρόλος της ομάδας και ο ανθρωποκτόνος δόλος

Απαντώντας στο ερώτημα εάν επρόκειτο για έναν μόνο δράστη που πέταξε τη μολότοφ, η κ. Δημογλίδου ανέφερε ότι από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει οργανωμένη δράση ομάδας με διακριτούς ρόλους.

Όπως εξήγησε, ένα άτομο φέρεται να έσπασε τη βιτρίνα της τράπεζας, άλλο να πέταξε το εύφλεκτο υγρό και τις μολότοφ, ενώ συνολικά η ομάδα φαίνεται ότι λειτουργούσε με συγκεκριμένη καθοδήγηση.

«Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσοι ήταν συνολικά οι εμπλεκόμενοι. Καθένας είχε τον δικό του ρόλο και στόχος μας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι όσοι συμμετείχαν», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, σημείωσε ότι, όταν κάποιος επιτίθεται με μολότοφ σε κατάστημα όπου γνωρίζει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι και αποκλείει τη μοναδική οδό διαφυγής τους, «καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος».

ΠΗΓΗ

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΡΕΥΝΑΜΑΡΦΙΝ
Previous Post

20χρονος φαντάρος κατηγορείται ότι απείλησε καταστηματάρχη με όπλο

Next Post

Καρκίνος του δέρματος: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Next Post
ΣΩΜΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος του δέρματος: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μια χούφτα από αυτό το τρόφιμο μειώνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης – Τι έδειξε νέα μεγάλη έρευνα
  • Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολώνα ρεύματος με φωλιά πελαργών – Δείτε βίντεο
  • Διαθήκες: Νέα διαδικασία μέσω συμβολαιογράφων από τις 16 Σεπτεμβρίου
  • Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από δάγκωμα στη θάλασσα
  • Ξεκίνησε το ξήλωμα του Allou Fun Park

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr