• Latest

Κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Κοζάνης για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

3 Σεπτεμβρίου 2018
Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

6 Φεβρουαρίου 2026
σχολειο

Πτολεμαΐδα: Μπήκε στο σχολείο ως πατέρας μαθητή και έκλεψε πορτοφόλι. Βίντεο

6 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης

6 Φεβρουαρίου 2026
Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας

Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας

6 Φεβρουαρίου 2026
«Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

«Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

6 Φεβρουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη

6 Φεβρουαρίου 2026
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητας Μεσοποταμίας

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητας Μεσοποταμίας

6 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Έκλεβαν ότι μπορούσαν. Δύο συλλήψεις

6 Φεβρουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης προς Αμανατίδη: Αποφεύγετε να απαντήσετε επί της ουσίας και για την ταμπακιέρα

6 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Ξεκινούν προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των δεξαμενών ύδρευσης

6 Φεβρουαρίου 2026
«Κυριακή στο Χωριό Ξανά»: Σισάνι Βοΐου με Νέο Επεισόδιο στις 08/02

«Κυριακή στο Χωριό Ξανά»: Σισάνι Βοΐου με Νέο Επεισόδιο στις 08/02

6 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 9/2

6 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Κοζάνης για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

sierafm by sierafm
3 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Κοζάνης για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στην Καμάρα

 

Το Σεπτέμβρη, στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις) θα τάξει πάλι ψίχουλα και θα προσπαθήσει να “πουλήσει” το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία θα καταβυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση.

Τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, το νέο μεσοπρόθεσμο και η συμφωνία για το χρέος ολοκληρώνουν τον  εμπαιγμό των εργαζόμενων για τη λεγόμενη «μετα-μνημονιακή Ελλάδα», την πιο βάρβαρη συνέχεια του μνημονιακού μεσαίωνα σε βάθος δεκαετιών. Στην άγρια περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών στο αμέσως επόμενο διάστημα, έρχονται να προστεθούν η καθήλωση των μισθών στα σημερινά επίπεδα εξαθλίωσης, η απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων για άλλες δυο γενιές, ώστε να εξασφαλιστούν τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα της νέας συμφωνίας.

Την ίδια στιγμή τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στη γειτονιά μας ενώ το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού εξαπλώνεται ραγδαία. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τις πηγές και τους “δρόμους” της ενέργειας, οι χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η μετατροπή των Βαλκανίων σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, η “αναβάθμιση” της Ελλάδας σε τοποτηρητή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και η νέα εξόρμηση του ελληνικού κεφαλαίου στη βαλκανική ενδοχώρα έχουν την ίδια “μήτρα” με το σκοταδισμό, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Ο ταξικός εμφύλιος ανάμεσα στους εργαζόμενους των γειτονικών χωρών ή απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες είναι το πιο μεγάλο όπλο για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και ταυτόχρονα η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων με τη νέα συμφωνία.

Φυσικά η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων (κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση και Ε.Ε.) δεν θα σταματήσει όσο “απέναντί” τους βρίσκεται ο εργοδοτικός/κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που έφτασε να συγκροτήσει  το Μάη την “Κοινωνική Συμμαχία” με τους εργοδότες, υιοθετώντας τα αιτήματα τους, κηρύσσοντας ταξική ανακωχή και υποταγή στα συμφέροντά τους και αφήνοντας να περάσουν τα νέα μέτρα και η συμφωνία για το μνημόνιο διαρκείας χωρίς ούτε μια 24ωρη απεργία…

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, έχουμε μπει σε μια ποιοτικά νέα κατάσταση. Το καθοριστικό για τις ταξικές δυνάμεις είναι αν θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του εργοδοτικού/κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και διευκολύνει κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο ή θα προσπαθήσουν να ανοίξουν ένα νέο δρόμο οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω, να μετουσιώσουν τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική σε δράση και μαζικό δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της!

Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες. Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ και του κεφαλαίου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά – ταξικά σωματεία και συλλογικότητες, η νεολαία και ο λαός μόνο με αγωνιστική ταξική ενότητα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την σκληρή συνεχιζόμενη επίθεση.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Να οργανώσουμε αποφασιστικά την απάντηση του εργατικού κινήματος ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο. Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική να μετατρέψει την κινητοποίηση της ΔΕΘ σε σταθμό για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

  • Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωσή τους. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έξω τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Όχι αίμα για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

 

  • Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια!Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας παντού, με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποκατώτατο μισθό και η κυβερνητική παρέμβαση στον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

 

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία.

 

  • Όχι στιςιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.

 

  • Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.

 

  • Ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων. Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Έξω οι εθνικιστές και οι χρυσαυγίτες από τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

 

Αγώνας μαζικός για δουλειά και ψωμί, παιδεία και υγεία, ειρήνη κι ελευθερία,

ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

«Γέφυρα Ζωής» 25η Αιμοδοσία του 2018

Next Post

Ολοκληρώθηκε το 4ο Θερινό Σχολείο Γούνας

Next Post

Ολοκληρώθηκε το 4ο Θερινό Σχολείο Γούνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
  • Πτολεμαΐδα: Μπήκε στο σχολείο ως πατέρας μαθητή και έκλεψε πορτοφόλι. Βίντεο
  • Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης
  • Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας
  • «Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr