• Latest

Ολοκληρώθηκε το 4ο Θερινό Σχολείο Γούνας

3 Σεπτεμβρίου 2018
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

4 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Παπαθανάση: Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ξεμείνατε στα χρόνια της κασέτας

4 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σέρβια και Βελβεντό

4 Ιουλίου 2026
Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι

Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι

4 Ιουλίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

4 Ιουλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
γιατρος

Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση

4 Ιουλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4 Ιουλίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι δικαιούνται τη ρύθμιση από 30 ευρώ το μήνα

4 Ιουλίου 2026
απατη

Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο

4 Ιουλίου 2026
βια Βιασμός παιδι

Πήγε να χτυπήσει την 9χρονη ανιψιά του με λουρί σκύλου σε πάρκο!

4 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ολοκληρώθηκε το 4ο Θερινό Σχολείο Γούνας

sierafm by sierafm
3 Σεπτεμβρίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
54
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Σιάτιστα και Καστοριά, από την Πέμπτη 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και  της Fur Europe.

Είκοσι έξι (26) συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία), μυήθηκαν στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις και φάρμες γουνοφορών ζώων, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του F.S.S. οι συμμετέχοντες δούλευαν αδιάκοπτα προκειμένου να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μοναδικά κομμάτια χρησιμοποιώντας μόνο τη φυσική γούνα, η οποία είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με την πλαστική γούνα της οποίας η χρήση έχει ολέθριες συνέπειες προς  το οικοσύστημα.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς των σχεδιαστών, παρουσιάστηκαν στο κοινό κατά την Τελετή Λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Σιάτιστας την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, όπου  οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά τους, αλλά και να ακούσουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά το Θερινό Σχολείο Γούνας. Στη τελετή λήξης παρευρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας της Ρουμανίας   Daniel Margarit.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης φανερά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα δήλωσε πως «Εδώ και 400 χρόνια η Δυτική Μακεδονία ασχολείται με την τέχνη της γούνας. Η τεχνική που χρησιμοποιείται σε Καστοριά και σε Σιάτιστα είναι μοναδική στον κόσμο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, περισσότερα από 100 άτομα από όλη την υφήλιο, επισκέπτονται την περιοχή μας, μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τη γούνα και την αγαπούν ακόμα περισσότερο. Γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται το προϊόν της γούνας στις δημιουργίες των νέων σχεδιαστών. Η γούνα βρίσκεται πλέον παντού.  Εκτός από τα πατροπαράδοτα παλτό, χρησιμοποιείται στα υποδήματα, στις τσάντες, στα κοσμήματα και γενικότερα σε όλα τα γυναικεία και αντρικά ρούχα και αξεσουάρ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος, διότι γνωρίζω πως μέσω του Θερινού Σχολείου η Καστοριά και η Σιάτιστα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη της γούνας».

Τέλος, η Ε.Ο.Γ. θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕΔΗΚΑ για τη φιλοξενία, όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τις φάρμες γουνοφόρων ζώων που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές εκδρομές, τους καθηγητές  Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα  οι οποίοι δίδαξαν στους συμμετέχοντες την τέχνη της γούνας και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα πετυχημένο Θερινό Σχολείο Γούνας.

 

Previous Post

Κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Κοζάνης για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

Next Post

Τροποποίηση Προγράμματος Πτήσεων από την Astra Airlines.

Next Post

Τροποποίηση Προγράμματος Πτήσεων από την Astra Airlines.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου
  • Κουκουλόπουλος σε Παπαθανάση: Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ξεμείνατε στα χρόνια της κασέτας
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Σέρβια και Βελβεντό
  • Παραγουάη – Γαλλία: Με το πνεύμα του… Ρόκι
  • Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr