• Latest
πλατεια κοζανης

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

14 Σεπτεμβρίου 2018
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ

8 Απριλίου 2026
Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

8 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη

8 Απριλίου 2026
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

8 Απριλίου 2026
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον κ. Στέφανο Κυρατσού

8 Απριλίου 2026
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Δήμος Κοζάνης: Έως τις 13:00 η λειτουργία των ΚΕΠ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

8 Απριλίου 2026
Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Σιάτιστα: Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στον Άγιο Δημήτριο

8 Απριλίου 2026
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
πλατεια κοζανης
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

«Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, έχει επιλεγεί ως μότο το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!» (Mix and Move!) εστιάζοντας στην Πολυτροπικότητα, στη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Ο κύριος στόχος της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2018 είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να δοκιμάσουν τις διάφορες λύσεις κινητικότητας που είναι διαθέσιμες στις κωμοπόλεις ή στις πόλεις τους και να διαψεύσει την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι η μοναδική κατάλληλη επιλογή μετακίνησης.

ΔΡΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

16-22/9/2018

Κυριακή 16-9-2018

Έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Η Εβδομάδα Κινητικότητας αρχίζει δυναμικά με διαγωνισμό selfie! Αφήστε τα αυτοκίνητά σας και πάρτε τα ποδήλατά σας  ή απλώς φορέστε αθλητικά και κινηθείτε. Μην ξεχάσετε να βγείτε μια φωτογραφία στο banner της Εβδομάδας Κινητικότητας που βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο και να την ανεβάσετε στα social media, μπορεί να είστε ανάμεσα στους δύο τυχερούς που θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο! Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι από την Κυριακή 16-9-2018 μέχρι και την Παρασκευή 21-9-2018. Οι όροι συμμετοχής θα βρίσκονται αναρτημένοι τόσο δίπλα στο banner όσο και στις σελίδες του  Facebook και Instagram @kozanimobilityweek. 

Δευτέρα 17-9-2018

10.30πμ «Mix and move …. προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης θα επιλέξουν να μετακινηθούν προς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με εναλλακτικούς τρόπους συνδυάζοντας βάδισμα, λεωφορείο, ποδήλατο και car pooling. Φτάνοντας στον προορισμό τους, ξεναγούνται στο νέο σύγχρονο κτίριο της Βιβλιοθήκης και ανακαλύπτουν την ιστορία της και το σπάνιο υλικό που φιλοξενεί.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Αστικά Κοζάνης και την ΚΔΒΚ.

18.00 «Κινούμαστε παρέα με τον ΣΕΟ»

Τα μέλη του ΣΕΟ θα μας περιμένουν στο φανό της Σκ’ρκας απ’ όπου θα κινηθούμε προς το καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης στην περιοχή «Σμάθ’κο».Ο  Σύλλογος θα προσφέρει καφέ, τσάι και νερό. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε προς τα μονοπάτια του Αηλιά για να φτάσουμε στον Άγιο Θωμά. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από το δάσος και θα φτάσουμε στο Ξενία και στην συνέχεια κατηφορίζοντας την Αηλιόστρατα θα φτάσουμε στο σημείο όπου ξεκινήσαμε.

Το μήκος της διαδρομής είναι 5 χιλιόμετρα και απαιτούνται περίπου 2 ώρες. Η διαδρομή είναι εύκολη και αφορά όλους τους πολίτες.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΟ.

Τρίτη 18-9-2018

10.00 πμ «Mix and Move στην πόλη »

Μέλη του ΚΑΠΗ Κοζάνης θα μετακινηθούν με λεωφορείο σε ιστορικές γειτονιές της πόλης, αφηγούμενοι αναμνήσεις και εμπειρίες. Έπειτα θα επισκεφθούν το Δημοτικό κήπο όπου θα κάνουν περίπατο και θα καταλήξουν στα όργανα γυμναστικής που έχει προμηθευτεί ο Δήμος από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής παρουσία γυμναστή και θα δοθούν συμβουλές σχετικά με τα οφέλη της κίνησης στην καθημερινότητά μας.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Αστικά Κοζάνης και το ΚΑΠΗ.

Τετάρτη 19-9-2018

16.30  «Ο ΕΟΣ μας γνωρίζει τα μονοπάτια του Αηλιά»

Παρέα με τα μέλη του ΕΟΣ θα ξεκινήσουμε  από το αμαξοστάσιο του Δήμου στον Νιάημερο. Περνώντας από το πάρκο ηπειρωτών και το πυκνό δασάκι, συνεχίζουμε μπαίνοντας στο δίκτυο μονοπατιών που ο συμπολίτης μας Κώστας Μπέλλας με προσωπικό κόπο και καθημερινή φροντίδα κατασκεύασε στον ορεινό όγκο του Αηλιά. Μια πρώτη στάση – ανάσα γίνεται στο χαρακτηριστικό “Ελληνοτόπι”. Μέχρι εδώ ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά χαμηλός – ενδείκνυται και για μικρούς πεζοπόρους, παιδάκια που μαζί με τους γονείς τους μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση πεζοπορίας! Από εκεί συνεχίζουμε την διαδρομή μας κυκλώνοντας τον λόφο του Αηλιά στη βάση του. Φτάνουμε στους φημισμένους Περιστερώνες και το παλιό αναρριχητικό πεδίο της περιοχής. Ανηφορίζουμε προσεγγίζοντας το εκκλησάκι – προσκύνημα του Αγίου Κωνσταντίνου και συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή και την εκκλησία του Αηλιά. Λίγο πιο κάτω συναντάμε τα γραφεία του ΕΟΣ Κοζάνης. Κατηφορίζουμε μπαίνοντας και πάλι στα μονοπάτια του Κώστα Μπέλλα. Καταλήγουμε και πάλι στον Νιάημερο.  Στο σύνολό της η διαδρομή χαρακτηρίζεται ήπια, χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Συνολικά θα κάνουμε μια πορεία περίπου δυόμισι ωρών διανύοντας σχεδόν 5 χιλιόμετρα.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΣ.

19.00 Κοβεντάρειο «Ημερίδα: Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΚ) σε μικρές και μεσαίες πόλεις»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που αφορά όλους τους δημότες μας θα διεξαχθεί στις 19.00 στο Κοβεντάρειο. Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων που εφάρμοσαν με επιτυχία το ΣΒΑΚ θα ανταλλάξουν μαζί μας απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές στο πλαίσιο γόνιμου διαλόγου. Στην εκδήλωση θα παραστεί επίσης η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ και Εκπρόσωπος του Civinet CY-EL.

Πέμπτη  20-9-2018

10.30πμ Πλατεία Νίκης «Θεατρικό εργαστήρι από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης»

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «Χαρίσιος Μούκας» θα περπατήσουν μέχρι την Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου θα τους περιμένει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για ένα ταξίδι παιχνιδιού και θεάτρου.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ 

Πλατεία Νίκης

Μαθητικός αγώνας χάντμπολ

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΑΠΝ 

 

Παρασκευή 21-9-2018

10.00 πμ 1Ο ΓΕΛ «Ενημέρωση για το ΣΒΑΚ»

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού- Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ Δεσποτίδης Κωνσταντίνος θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ για το ΣΒΑΚ.

Σάββατο 22-9-2018 ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 

Όλη την ημέρα οι διαδρομές με τα mini bus της πόλης θα είναι δωρεάν για όσους τους πολίτες.

Πρωί-Μεσημέρι

Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που διέρχονται από την οδό Γκέρτσου θα περνάνε με αυξημένη συχνότητα από το  πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της παρακίνησης των πολιτών για χρήση λεωφορείων, ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Η πόλη στη σκηνή» θα συντροφεύουν τους επιβάτες διαβάζοντας τους διηγήματα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα Αστικά Κοζάνης το ΔΗΠΕΘΕ

Απόγευμα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο θα πεζοδρομηθεί τμήμα των κεντρικών οδών Π. Μελά και Μακεδονομάχων από τις 16.00 μέχρι και τις 21.00.

18.00 Πλατεία Νίκης «Λήξη της Εβδομάδας Κινητικότητας»

Γυμναστήρια της πόλης θα κινηθούν στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας υπό το συντονισμό του youtuber Τολη Τσιρούδη.

Θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων του διαγωνισμού selfie με έπαθλο 2 ποδήλατα. 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εξόρμηση στο Σμόλικα

Next Post

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κατάργησης αλλαγής της ώρας. Μέχρι πότε πρέπει να αποφασίσει η Ελλάδα!

Next Post
ΩΡΑ ΡΟΛΟΙ

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κατάργησης αλλαγής της ώρας. Μέχρι πότε πρέπει να αποφασίσει η Ελλάδα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ
  • Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά
  • Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη
  • Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης
  • Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr