• Latest
εξετασεις, σχολειο

Χωρίς τέλος το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές: Τώρα λένε για κατάργηση σε πέντε χρόνια

10 Αυγούστου 2017
Δήμος Βοΐου: Έναρξη με μια υπέροχη έκθεση γλυπτικής για τις Γιορτές Βοΐου «Πέλεκον 2025». Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Έναρξη με μια υπέροχη έκθεση γλυπτικής για τις Γιορτές Βοΐου «Πέλεκον 2025». Βίντεο και φωτογραφίες

4 Ιουνίου 2025
Πυροσβεστική

Φωτιά σε αυτοκίνητο στο ύψος των Πετρανών – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

4 Ιουνίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

5 Ιουνίου: Ημέρα για το Περιβάλλον από τον Σπάρτακο

4 Ιουνίου 2025
πλατεία Λασσάνη

Δήμος Κοζάνης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης πέριξ της πλατείας Λασσάνη στις 5 και 6 Ιουνίου 2025

4 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

Γρεβενά: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

4 Ιουνίου 2025
κλοπη

Πτολεμαΐδα: Εξιχνίαση κλοπής με λεία 32.000 ευρώ

4 Ιουνίου 2025
Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2025 : «Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί: Δύο ημέρες για το περιβάλλον»

4 Ιουνίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

4 Ιουνίου 2025
πλυμμηρα, λιμνη καρλα

Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)για το μεγάλο Αρδευτικό Δίκτυο της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου

4 Ιουνίου 2025
Μουσική βραδιά με Σονάτες για Φλάουτο και Βιολί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Μουσική βραδιά με Σονάτες για Φλάουτο και Βιολί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

4 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

4 Ιουνίου 2025
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ξεκινά η τηλεφωνική γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα

4 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές: Τώρα λένε για κατάργηση σε πέντε χρόνια

sierafm by sierafm
10 Αυγούστου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» είπε αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

 

Αναταράξεις χωρίς τέλος στον χώρο της παιδείας. Μετά τις αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου επί Χούντας για το ποσό των 3200 δραχμών και την κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων ο κ. Γαβρόγλου ανατρέπει για ακόμα μία φορά τον προγραμματισμό χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους , καθώς δήλωσε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα καταργηθούν σε πέντε και όχι σε τρία χρόνια όπως έλεγε μέχρι πρόσφατα.

Αυτή τη φορά ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε ότι η κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος θα γίνει σε πέντε χρόνια προαναγγέλλοντας ένα μικτό σύστημα εξετάσεων για τα πρώτα τρία χρόνια. «Ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» είπε αυτή τη φορά ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος σε άλλη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτήν την εβδομάδα απέφυγε να μιλήσει με χρόνια αλλά αρκέστηκε στη γενικόλογη διατύπωση ότι «πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν».
Έσπευσε, δε, να συμπληρώσει ότι «οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν».

“Δεν υπάρχει σύστημα στον κόσμο και δεν πρέπει να υπάρχει χωρίς εξετάσεις” είπε αυτή τη φορά ο υπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ , ενώ τόνισε: “Κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπαίνει κανείς με το βαθμό του Εθνικού Απολυτηρίου. Το πρώτο έτος στα ΑΕΙ να είναι έτους που θα προσανατολίζει τους φοιτητές που θέλουν να πάνε.Σήμερα μπαίνει στο Φυσικό τμήμα και δεν μπορείς να κάνεις μετεγγραφή στο Μαθηματικό, δε σας λέω στη Φιλοσοφία.Πρέπει με κάποιο τρόπο να διατηρήσουμε το αδιάβλητο. Όταν λέμε εάν η ελληνική κοινωνία θέλει Λύκειο σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να δεχθεί ότι οι εκπαιδευτικοί θα παίξουν ένα ρόλο με την αυστηρότητα που πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί. Άρα έξω από τα σχολεία όλοι αυτοί που με το δάχτυλο πάνε και λένε στους εκπαιδευτικούς πως να κάνουν τη δουλειά τους.Είναι ένα θέμα να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε ένα κόσμο για το τι σημαίνει αξιόπιστο απολυτήριο.
Να σας πως ένα παράδειγμα και να δούμε αν λειτουργήσει κάπως έτσι:Μπορούν τις διορθώσεις των γραπτών των μαθητών να μη τις κάνουν οι καθηγητές του ίδιου σχολείου αλλά οι καθηγητές που είναι στο παραδίπλα σχολείο. Στην αρχή για μια τριετία θα υπάρχει ένα μεικτό σύστημα: Ένα ποσοστό το απολυτήριο ένα τα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα.
Είναι εντελώς ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό καθεστώς να είναι παρελθόν.Το Σεπτέμβριο οι μαθητές θα γνωρίζουν το νέο σύστημα”.

Τον περασμένο Μαίο πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας είχε πει τις Πανελλαδικές: «Σχεδιάζουμε ριζική αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, που θα οδηγήσει στην κατάργηση των Πανελλαδικών, μια διαδικασία που δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι αδιάβλητη, ίσως το πιο αδιάβλητο που υπάρχει σε αυτή τη χώρα, αλλά που είναι εξαντλητική και απάνθρωπη. Η αναβάθμιση σημαίνει λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες, ενώ το απολυτήριο θα καθορίζει την εισαγωγή στα πανεπιστήμια».Ο κ. Γαβρόγλου είχε αναφερθεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως ¨αδιάβλητο αλλά όχι αξιόπιστο σύστημα”.

Τα μπρος-πίσω του υπουργού Παιδείας καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας».

«Παίζει με τα νευρά μαθητών και γονέων» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας ότι «με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών. Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.
Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση. Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Μποφόρ στα ανατολικά, 40°C στα δυτικά – Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Next Post

Μπλόκο στις επιστροφές φόρου λόγω ΕΝΦΙΑ

Next Post
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Μπλόκο στις επιστροφές φόρου λόγω ΕΝΦΙΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη με μια υπέροχη έκθεση γλυπτικής για τις Γιορτές Βοΐου «Πέλεκον 2025». Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φωτιά σε αυτοκίνητο στο ύψος των Πετρανών – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
  • 5 Ιουνίου: Ημέρα για το Περιβάλλον από τον Σπάρτακο
  • Δήμος Κοζάνης: Εργασίες ασφαλτόστρωσης πέριξ της πλατείας Λασσάνη στις 5 και 6 Ιουνίου 2025
  • Γρεβενά: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr