• Latest
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΑΓΟΡΙ

Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά αν δεν καλύπτονται οι ανάγκες ενός παιδιού για αγάπη

11 Δεκεμβρίου 2018

Τσοτύλι: Υποδοχή της Τίμιας Κάρας της Αγίας Παρασκευής

28 Ιουλίου 2025
Γαλατινή: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Αλεξίπτωτου Πλαγιάς

Γαλατινή: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Αλεξίπτωτου Πλαγιάς

28 Ιουλίου 2025
Εκδήλωση από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βοΐου

Εκδήλωση από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βοΐου

28 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Αλλάζει το πάρκο στο Μπούνο

Σιάτιστα: Αλλάζει το πάρκο στο Μπούνο

28 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεισε ο δρόμος προς Μπούνο, σε μεγαλύτερο τμήμα. Προσοχή με τα σκουπίδια

Δήμος Κοζάνης: Υποχρέωση προσκόμισης άδειας προπονητή Γ.Γ.Α. για χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

28 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για έργα στον Δήμο Δεσκάτης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για έργα στον Δήμο Δεσκάτης

28 Ιουλίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

O Παρατεταμένος ΚΑΥΣΩΝΑΣ και οι επιπτώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η υποχρέωση του ΕΛΓΑ – Κοζάνης

28 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Σύλληψη 38χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Φλώρινα: Σύλληψη 38χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

28 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια του καφενείου Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου στο Σκαλοχώρι του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Εγκαίνια του καφενείου Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου στο Σκαλοχώρι του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες

28 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

423 έλεγχοι της τροχαίας στην Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο εκστρατείας της «Μηδενικής Ανοχής στη μη χρήση κράνους»

28 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Ο Κύκλος των Χαμένων Καλλιτεχνών συστήνεται στην πόλη. Ανοιχτό βιωματικό εργαστήριο για εφήβους στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

28 Ιουλίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Γυμνός ο Κυριάκος Μητσοτάκης γυμνοί και οι άρχοντες της Δυτικής Μακεδονίας 

28 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά αν δεν καλύπτονται οι ανάγκες ενός παιδιού για αγάπη

sierafm by sierafm
11 Δεκεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΑΓΟΡΙ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο μεγάλωμα των παιδιών, τα πάντα εξαρτώνται από τη σχέση αγάπης ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά αν δεν καλύπτονται οι ανάγκες ενός παιδιού για αγάπη. Μόνο το παιδί που νιώθει πραγματικά ότι το αγαπούν και ότι νοιάζονται για εκείνο μπορεί να βάλει τα δυνατά του να τα καταφέρει. Είναι σίγουρο ότι αγαπάτε αληθινά το παιδί σας, αν όμως εκείνο δεν το συναισθάνεται – αν δεν μιλάτε τη γλώσσα της αγάπης που του επικοινωνεί την αγάπη σας – δεν θα νιώθει ότι αγαπιέται.

Η πλήρωση της συναισθηματικής δεξαμενής

Αν μιλάτε τη γλώσσα της αγάπης του παιδιού σας, μπορείτε να γεμίσετε τη «συναισθηματική δεξαμενή» του με αγάπη. Όταν το παιδί σας νιώθει ότι το αγαπάτε, είναι πολύ πιο εύκολο να πειθαρχεί και να εκπαιδευτεί απ’ ό,τι όταν η «συναισθηματική δεξαμενή» του κοντεύει σχεδόν να αδειάσει.

Κάθε παιδί έχει μια συναισθηματική δεξαμενή, έναν χώρο συναισθηματικής δύναμης που μπορεί να το τροφοδοτεί με την αντοχή που χρειάζεται τις απαιτητικές μέρες της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας. Όπως ακριβώς τα αυτοκίνητα κινούνται χάρη στα καύσιμα που υπάρχουν στο ρεζερβουάρ, έτσι και τα παιδιά αντλούν την κινητήρια δύναμή τους από τους συναισθηματικές τους δεξαμενές. Πρέπει λοιπόν να τις γεμίζουμε έτσι ώστε τα παιδιά να λειτουργούν όπως πρέπει και να αναπτύσσουν στο έπακρο όλες τις δυνατότητές τους.

Με τί γεμίζουμε όμως αυτές τις δεξαμενές; Με αγάπη, φυσικά, αλλά με το συγκεκριμένο είδος αγάπης που θα επιτρέψει στα παιδιά μας να αναπτυχθούν και να λειτουργούν σωστά.

Πρέπει να γεμίζουμε τις συναισθηματικές δεξαμενές των παιδιών μας με ανεπιφύλακτη αγάπη, επειδή η πραγματική αγάπη είναι πάντα ανεπιφύλακτη. Η ανεπιφύλακτη αγάπη είναι μια αγάπη πλήρης που αποδέχεται και επιβεβαιώνει ένα παιδί γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτά που κάνει. Ό,τι κι αν κάνει (ή δεν κάνει) το παιδί, ο γονιός εξακολουθεί να το αγαπάει. Δυστυχώς, κάποιοι γονείς αγαπούν με όρους. Η αγάπη τους εξαρτάται από κάτι άλλο πέρα από την ύπαρξη του παιδιού τους.  Η αγάπη με όρους βασίζεται στην απόδοση και συχνά συσχετίζεται με τεχνικές εκπαίδευσης που προσφέρουν δώρα. ανταμοιβές και προνόμια στα παιδιά αν συμπεριφέρονται ή αποδίδουν με επιθυμητούς τρόπους.

Η Μόλι θυμάται ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Ο πατέρας της εργαζόταν εκεί κοντά και η μητέρα της τον περισσότερο καιρό ασχολιόταν με τα οικιακά, πέρα από μια δουλίτσα μερικής απασχόλησης. Και οι δυο γονείς της ήταν άνθρωποι εργατικοί που καμάρωναν για το σπίτι και την οικογένειά τους. Ο μπαμπάς της Μόλι μαγείρευε το βραδινό και μετά καθάριζε την κουζίνα μαζί με τη Μόλι. Το Σάββατο ήταν η ημέρα που έκαναν τις δουλειές και τα ψώνια της εβδομάδας, ενώ τα σαββατόβραδα απολάμβαναν όλοι μαζί χοτ – ντογκ ή χάμπουργκερ.  Τα κυριακάτικα πρωινά όλη η οικογένεια πήγαινε στην εκκλησία και το βράδυ μαζεύονταν και διασκέδαζαν με τους συγγενείς τους.

Όταν η Μόλι και ο αδερφός της ήταν μικρότεροι, οι γονείς τους συνήθιζαν να τους διαβάζουν σχεδόν καθημερινά. Αργότερα, όταν ξεκίνησαν το σχολείο, τους ενθάρρυναν πάντα να μελετούν και να είναι καλοί μαθητές. Ήθελαν να δουν και τα δυο τους παιδιά να σπουδάζουν, κάτι που οι ίδιοι δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν.

Στο γυμνάσιο, μια από τις φίλες που έκανε η Μόλι ήταν η Στέφανι. Ήταν συμμαθήτριες και πολλές φορές έτρωγαν μαζί το μεσημεριανό τους. Ποτέ δεν επισκέπτονταν όμως η μία το σπίτι της άλλης. Αν το έκαναν, θα είχαν διαπιστώσει τεράστιες διαφορές. Ο πατέρας της Στέφανι ήταν επιτυχημένο διοικητικό στέλεχος που παρείχε μια ζωή με όλες τις ανέσεις στην οικογένειά του. Τον περισσότερο καιρό έλειπε από το σπίτι. Η μητέρα της Στέφανι ήταν νοσηλεύτρια και τον αδερφό της τον είχαν στείλει εσωτερικό σε ιδιωτικό σχολείο. Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δύο γονιών η οικογένεια έτρωγε συχνά έξω.

Η Μόλι και η Στέφανι ήταν πολύ καλές φίλες μέχρι την τρίτη γυμνασίου, οπότε η Στέφανι γράφτηκε σε ένα προπαρασκευαστικό σχολείο για το κολέγιο κοντά στο σπίτι των παππούδων της. Την πρώτη χρονιά, τα κορίτσια αντάλλασσαν γράμματα. Μετά, όταν η Στέφανι απόκτησε φίλο, τα γράμματα αραίωσαν και τελικά σταμάτησαν. Η Μόλι έκανε καινούργιες φιλίες και άρχισε να βγαίνει με ένα αγόρι από το σχολείο της. Λίγο αργότερα η οικογένεια της Στέφανι μετακόμισε και η Μόλι δεν έλαβε ξανά νέα της.

Αν λάμβανε, θα είχε πληροφορηθεί με λύπη ότι η Στέφανι, μετά τον γάμο της και την απόκτηση του παιδιού της, συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε φυλάκιση αρκετών ετών. Ενώ εξέτιε την ποινή της, ο σύζυγός της την εγκατέλειψε. Η Μόλι, αντίθετα, είχε έναν ευτυχισμένο γάμο και δύο παιδιά.

Τι έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη των δυο παιδικών φιλενάδων;

Παρότι δεν μπορεί να δοθεί μία και μόνη απάντηση, ο λόγος που εξελίχθηκαν τόσο διαφορετικά αντικατοπτρίζεται εν μέρει στην εξομολόγηση που έκανε κάποτε η Στέφανι στον ψυχοθεραπευτή της: «Ποτέ δεν ένιωσα ότι με αγαπούσαν οι γονείς μου. Με τα ναρκωτικά πρωτομπλέχτηκα επειδή ήθελα να είμαι αρεστή στους φίλους μου». Τα λόγια της δείχνουν ότι προσπαθούσε όχι τόσο να επιρρίψει ευθύνες στους γονείς της όσο να καταλάβει τον ίδιο της τον εαυτό.

Προσέξατε τι είπε η Στέφανι; Δεν έφταιγε το ότι δεν την αγαπούσαν οι γονείς της, αλλά το ότι εκείνη δεν ένιωθε ότι την αγαπούσαν. Οι περισσότεροι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν επίσης να τα κάνουν να νιώθουν ότι τα αγαπούν, αλλά ελάχιστοι ξέρουν πώς να μεταδώσουν αποτελεσματικά το συναίσθημα αυτό. Μόνο αν μάθουν να τα αγαπούν ανεπιφύλακτα και χωρίς όρους μπορούν να τους δώσουν να καταλάβουν ότι τα αγαπούν πραγματικά.

Πηγή:themamagers.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

Στην εφηβεία τα όρια είναι σημαντικό να συνεχίζουν να υπάρχουν, με μεγαλύτερη όμως ελαστικότητα

Next Post

Βίντεο από το επεισόδιο στο κελί του 19χρονου που κατηγορείται για το φόνο της φοιτήτριας

Next Post
δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας

Βίντεο από το επεισόδιο στο κελί του 19χρονου που κατηγορείται για το φόνο της φοιτήτριας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Υποδοχή της Τίμιας Κάρας της Αγίας Παρασκευής
  • Γαλατινή: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Αλεξίπτωτου Πλαγιάς
  • Εκδήλωση από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βοΐου
  • Σιάτιστα: Αλλάζει το πάρκο στο Μπούνο
  • Δήμος Κοζάνης: Υποχρέωση προσκόμισης άδειας προπονητή Γ.Γ.Α. για χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr