• Latest
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ερχεται ανασχηματισμός -Ο Μπίστης, ο Ραγκούσης και τα μυστήρια Αντώναρου

23 Ιανουαρίου 2019
Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

16 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1

16 Ιανουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

16 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: «Πόσες φορές πρέπει να σας ζητήσουμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία χωρίς άδικες εξαιρέσεις;»

16 Ιανουαρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

16 Ιανουαρίου 2026
κρυο καιρος θερμομετρο

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

16 Ιανουαρίου 2026
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων

Πώς δρούσαν οι high tech Κινέζοι που «χάκαραν» κινητά τηλέφωνα – Είχαν τεχνολογία υπηρεσιών πληροφοριών

16 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές 2026: Tι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

16 Ιανουαρίου 2026
ΜΑΜΑ ΚΟΡΗ ΠΑΙΔΙ

Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ – Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

16 Ιανουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Μεθυσμένη 24χρονη πήρε σβάρνα 15 αυτοκίνητα και τελικά έπεσε σε τζαμαρία – Βίντεο και φωτογραφίες

16 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερχεται ανασχηματισμός -Ο Μπίστης, ο Ραγκούσης και τα μυστήρια Αντώναρου

sierafm by sierafm
23 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ορισμός νέας στρατιωτικής ηγεσίας από το ΚΥΣΕΑ και αναπλήρωση των κενών στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κι αν τα στρατιωτικά θέματα έχουν τη δική τους -σχετική- αυτοτέλεια, οι επιλογές προσώπων που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να καλύψει το κενό των υπουργών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ πιθανότατα θα αποτελέσουν μέρος του πολιτικού σχεδίου που ξεδιπλώνει το Μαξίμου στη «μετά Καμμένο» εποχή, για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ.

Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε «βαθύ» ανασχηματισμό για ένα κυβερνητικό σχήμα «εκλογικής μάχης» ή απλά θα επιλέξει να αξιοποιήσει πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν θέλουν συμπόρευση με τη ΝΔ, ή ακόμα και από τον συντηρητικό χώρο, που διαφωνούν με τις επιλογές Μητσοτάκη.

Πληροφορίες θέλουν πάντως τον κ. Τσίπρα να προχωρά σε τέτοια ανοίγματα. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Νίκου Παππά, ότι δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλά με όλους, με στόχο τη συγκρότηση νέων προοδευτικών πλειοψηφιών. Εκτίμησε μάλιστα -όταν ερωτήθηκε για τα πιθανά ανοίγματα- ότι ο κάθε ανασχηματισμός έχει πολιτικό πρόσημο.

Πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό φλερτ με τον υπουργό των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, παραμένει σταθερό τον τελευταίο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί έσπευσαν πριν από τον προηγούμενο ανασχηματισμό να πουν ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα μπει στην κυβέρνηση. Μπήκε τελικά η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Αξιόπιστες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε τον Γ. Ραγκούση να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και όχι να αναλαμβάνει τώρα υπουργείο.

Άλλο πρόσωπο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ το όνομα του οποίου συνδέουν με τις αλλαγές το κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσουν άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, είναι ο καθηγητής Χάρης Παμπούκης, επίσης υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Για την ώρα ο κ. Παμπούκης (πρώην γ.γ του υπ. Εξωτερικών, υπουργός Επικρατείας, καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών) μετέχει στο επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών και έχει υπερασπιστεί τα κέρδη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόσωπα, πάντως, που οι πληροφορίες τα θέλουν να αξιοποιούνται σε ενδεχόμενο ευρέος ανασχηματισμού θα πρέπει να τα αναζητήσει κανείς στην εκδήλωση για την προοδευτική συμπαράταξη με αφορμή τις Πρέσπες, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και είχε κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Μπίστης, που είχε χαρτοφυλάκιο επί διακυβέρνησης Σημίτη, μετέχει ενεργά σε συζητήσεις για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου, ενώ έχει τοποθετηθεί και δημόσια.

Η αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, για μια σειρά από πρόσωπα όπως ο κ. Μπίστης, άρει τα εμπόδια και ανοίγει τον δρόμο για τη σύγκλιση των σοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε στο επόμενο διάστημα να αξιοποιηθεί με τοποθέτησή του στη κυβέρνηση.

Το μυστήριο με Αντώναρο

Και ενώ όλοι αναζητούν με ενδιαφέρον τα στελέχη που πιθανότατα θα βολιδοσκοπήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μια νυχτερινή βόλτα στο Μέγαρο Μαξίμου του κυβερνητικού εκπροσώπου επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή τροφοδότησε κι άλλα σενάρια.

Ο νυχτερινός επισκέπτης στο Μαξίμου Ευάγγελος Αντώναρος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το ποιον συνάντησε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κόκκος αληθείας» στα σενάρια που τον θέλουν είτε να υπουργοποιείται είτε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ερωτήθηκε, όμως, αν συνάντησε τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν συναντήσεις» και επανέλαβε ότι προχωρά με νέα πολιτική κίνηση.

Ήδη, πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει συντηρητική συνιστώσα, που αποτυπώνεται στα πρόσωπα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Κατερίνας Παπακώστα.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Previous Post

ΚΚΕ: συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.

Next Post

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.: Πρόσληψη 3 ατόμων

Next Post
ΔΕΗ

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.: Πρόσληψη 3 ατόμων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη
  • Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
  • Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1
  • Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr