• Latest

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών

25 Ιανουαρίου 2019
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

30 Σεπτεμβρίου 2026
Κινητοποίηση στην πύλη της «Πτολεμαΐδας 5» ενάντια στο κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων – Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε το ΣΕΕΕΝ Δυτ. Μακεδονίας

Κινητοποίηση στην πύλη της «Πτολεμαΐδας 5» ενάντια στο κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων – Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε το ΣΕΕΕΝ Δυτ. Μακεδονίας

30 Σεπτεμβρίου 2026
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

30 Σεπτεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Ζουπανιώτικη Τέχνη της Πέτρας εντάσσεται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Ζουπανιώτικη Τέχνη της Πέτρας εντάσσεται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

30 Σεπτεμβρίου 2026
Τυροκόμος διατηρεί την παράδοση στην Κορυφή Βοΐου

Δρυόβουνο: Έκλεψαν προϊόντα μιας ολόκληρης χρονιάς από τυροκομείο- Ο ιδιοκτήτης πουλά τον εξοπλισμό του. Βίντεο

30 Σεπτεμβρίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Άργος Ορεστικό: Εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας – Δεν παρέλαβε τραυματισμένη ηλικιωμένη

30 Σεπτεμβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Σοκ στην Κοζάνη-Νεκρό παιδάκι 21 μηνών-Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Μαμάτσειο

30 Σεπτεμβρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Καστοριά: Νεαρός γρονθοκόπησε δασκάλα μέσα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο – Στο νοσοκομείο η εκπαιδευτικός, συνελήφθη ο δράστης

30 Σεπτεμβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Κοζάνης: Στις 10 Οκτωβρίου θα έχει ζεσταθεί όλη η πόλη

30 Σεπτεμβρίου 2026
Θέση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ως Project manager/ youth worker στην GO Alive

Η GO Alive αναζητά 3 συμμετέχοντες για το Erasmus+ Training Course «Life is a Play Without Rehearsals» στην Ιταλία

30 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα το Forest Living Lab για τα δασικά προϊόντα και τις βιώσιμες αλυσίδες αξίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα το Forest Living Lab για τα δασικά προϊόντα και τις βιώσιμες αλυσίδες αξίας

30 Σεπτεμβρίου 2026
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά έργα που αλλάζουν τις υποδομές και ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική των Γρεβενών

30 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών

sierafm by sierafm
25 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
3
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον απόηχο της συζήτησης και ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής Πάρις Κουκουλόπουλος αρθρογραφεί  για τη Συμφωνία, που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ  ξεκαθαρίζει πως η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη.

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό, τι είναι αληθινό».

Η ιστορική φράση του Διονυσίου Σολωμού έχει βαρύτητα ισοδύναμη με τους στίχους του στον εθνικό μας ύμνο.

Είναι ένας εξαίρετος γνώμονας, μια πυξίδα ακριβείας που οδηγεί στην  αυτογνωσία και τελικά μας ισχυροποιεί.

Με προσήλωση  στην αλήθεια και με αίσθημα εθνικής ευθύνης οφείλουμε όλοι σήμερα να κρίνουμε  τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ζήτημα του «Μακεδονισμού» και ο ανιστόρητος χαρακτήρας του ξεκινάει αρκετά παλιά, στη σύγχρονη όμως εκδοχή του το πρόβλημα χρονολογείται από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, πριν 27 χρόνια.

Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα  Μητσοτάκη και υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά διέπραξε δύο ολέθρια λάθη.

Όχι μόνο δεν άσκησε veto στην απόφαση οριστικού διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας (Δεκέμβριος 1991), αλλά δεν συμμετείχε καν στην Επιτροπή Διαιτησίας, την επιτροπή Μπατεντέρ, που αναγνώρισε τη FYROM ένα μήνα αργότερα, ως αυτοτελή κρατική οντότητα με αναφορά σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 4 χρόνια αργότερα παραδέχτηκε στη Βουλή ότι η Επιτροπή Μπατεντέρ ήταν πλήγμα για την Ελλάδα (6 -11-1995 πρακτικά Βουλής σελίδα 1035). Την ίδια χρονιά, 1995, ο Γ. Ράλλης στο βιβλίο του εις ωτα μη ακουόντων γράφει: «…Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργοί εξωτερικών ή πρωθυπουργοί οποιασδήποτε Ελληνικής Κυβέρνησης να απεμπόλησαν το δικαίωμα της χώρας να διορίσει εκπρόσωπο της σε διεθνή οργανισμό όταν επρόκειτο να συζητηθεί σ’ αυτόν εθνικό μας θέμα…» (σελίδα 32).

Όπως είναι γνωστό από την επιτροπή Μπατεντέρ απουσιάζαμε επειδή ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ, αείμνηστος Βασίλης Μποτόπουλος δεν ανήκε στους «ημετέρους» της κυβέρνησης.

Προτάθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ στη θέση του, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και η απόφαση λήφθηκε ερήμην της Ελλάδας.

Έτσι ξεκίνησε η σύγχρονη μορφή του «Μακεδονικού ζητήματος», με την κυβέρνηση της ΝΔ  να υποπίπτει στο βαρύ αδίκημα του κομματισμού σε εθνικό θέμα.

Τότε που οι οιωνοί ήταν άριστοι για μας, επικράτησαν άλλες προτεραιότητες. Από το Γενάρη του 1992 και μετά η Ελλάδα τρέχει πίσω από το πρόβλημα και υπήρξαν σημαντικές στιγμές από την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 μέχρι το Βουκουρέστι το 2008, όπου η χώρα ξεκινούσε πάντα από χειρότερη αφετηρία.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση τους τελευταίους μήνες.

Επισπεύδοντες δεν είμαστε εμείς, αλλά η FYROM και κυρίως η διεθνής κοινότητα (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κλπ.). Η ανάγκη της γειτονικής χώρας να ενταχθεί στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και το πανθομολογούμενα έντονο ενδιαφέρον του διεθνούς παράγοντα τους τελευταίους μήνες είναι γνωστά σε όλους. Η Ελλάδα είχε μόνο να πάρει από την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Τσίπρας, όμως, διέπραξε το ίδιο αδίκημα με τη Νέα Δημοκρατία το 1991-1992, το αδίκημα του κομματισμού σε εθνικό θέμα.

Αρνήθηκε κάθε συνεννόηση και απέφυγε κάθε συναινετική διαδικασία, προκρίνοντας την εξυπηρέτηση κομματικών επιδιώξεων. Ήταν τόσο αλαζονική η σιγουριά του πρωθυπουργού, που έφτασε να συμφωνήσει στην επιτομή του αλυτρωτισμού με τη «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Η δυναμική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή απέτρεψε ευτυχώς τα χειρότερα. Ήταν και η μόνη φορά που άκουσε την αντιπολίτευση γιατί κατά τα αλλά τήν αγνόησε επιδεικτικά, όπως αγνόησε και την αντίθεση του ελληνικού λαού σε μια συμφωνία που κρατάει ζωντανό τον αλυτρωτισμό των γειτόνων με την υπογραφή του.

Υπάρχει  μάλιστα ενα σημείο στη συμπεριφορά του πρωθυπουργού που εγείρει ερωτηματικά και αφορά το ταυτοτικό ζήτημα της γλώσσας.

Στα πρακτικά των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια- γιατί εκεί έγιναν δυο τέτοιες συναντήσεις-διαβάζουμε αυτολεξεί: «….Τρίτον επειδή οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουν τη μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει καμία συμφωνία στην ΕΕ που να αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα…»: Αυτά λέει ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ τον Μάιο 2018 και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ελλάδα αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα από το 1977.

Ποιον αλήθεια εξυπηρετούν τέτοιες ανιστόρητες κατασκευές εκτός από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων και  τους «επισπεύδοντες», που εξυμνούν τη συμφωνία με κάθε ευκαιρία;

Δεν είναι κριτήριο για Έλληνα πρωθυπουργό η άθροιση επαίνων από το εξωτερικό, αλλά η κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων.

Το ζήτημα στη συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας, όπου, πλην, κάποιων εξαιρέσεων, υπάρχει γενικότερη συμφωνία.

Το ζήτημα είναι με ποιους όρους συμμετέχουμε στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή και στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός βαθμολογείται πολύ χαμηλά. Έφερε μια κακή συμφωνία σε μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία.

Η μεγάλη πλειοψηφία τότε ελληνικού λαού που δεν δέχεται αυτή τη συμφωνία δεν είναι εθνικιστές, ούτε ακροδεξιοί και οπισθοδρομικοί, είναι πολύ απλά πατριώτες. Όπως και αυτοί που τη δέχονται καλόπιστα και αβίαστα δεν είναι φυσικά προδότες.

Όσο για την παράταξη που επαγγέλλεται ο κ. Τσίπρας με γενέθλια πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη εμφορείται διαχρονικά από τη φιλελεύθερη παρακαταθήκη του εθνικού μας ποιητή, γι’ αυτό και ήταν, είναι και θα είναι μια παράταξη βαθιά πατριωτική.

Ο διπλασιασμός της σύγχρονης Ελλάδας, το τέλος του εμφύλιου διχασμού με την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης και η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.  είναι ιστορικές καμπές για τη χώρα με τη Δημοκρατική Παράταξη στο τιμόνι της και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στο πλευρό της.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Next Post

ΔΕΔΑ: «Βγαίνουν» οι διαγωνισμοί για να φτάσει το αέριο σε 18 πόλεις – Η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό στη δεύτερη φάση

Next Post
τηλεθερμανση φυσικο αεριο

ΔΕΔΑ: «Βγαίνουν» οι διαγωνισμοί για να φτάσει το αέριο σε 18 πόλεις – Η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό στη δεύτερη φάση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης
  • Κινητοποίηση στην πύλη της «Πτολεμαΐδας 5» ενάντια στο κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων – Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε το ΣΕΕΕΝ Δυτ. Μακεδονίας
  • Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Ζουπανιώτικη Τέχνη της Πέτρας εντάσσεται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας
  • Δρυόβουνο: Έκλεψαν προϊόντα μιας ολόκληρης χρονιάς από τυροκομείο- Ο ιδιοκτήτης πουλά τον εξοπλισμό του. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr