• Latest
ΤΣΙΠΡΑΣ

Τσίπρας: Λύση δημογραφικού και με ενσωμάτωση των μεταναστών

6 Μαρτίου 2019
Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τους κτηνοτρόφους. Δημήτρης Κάτανος- Θα γίνει μακελειό. Βίντεο

Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τους κτηνοτρόφους. Δημήτρης Κάτανος- Θα γίνει μακελειό. Βίντεο

10 Μαρτίου 2026
«Κύμα» αλληλεγγύης για τον 25χρονο Δημήτρη Περτσινίδη από την Κοζάνη – Συγκινητική η ανταπόκριση της κοινωνίας

«Κύμα» αλληλεγγύης για τον 25χρονο Δημήτρη Περτσινίδη από την Κοζάνη – Συγκινητική η ανταπόκριση της κοινωνίας

10 Μαρτίου 2026
174 Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

174 Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

10 Μαρτίου 2026
Ο Δήμος Καστοριάς ανάμεσα στους 107 Δήμους της χώρας για την κατασκευή έξυπνων διαβάσεων – Σε εξέλιξη το έργο

Ο Δήμος Καστοριάς ανάμεσα στους 107 Δήμους της χώρας για την κατασκευή έξυπνων διαβάσεων – Σε εξέλιξη το έργο

10 Μαρτίου 2026
Πανελλήνιο μετάλλιο για τον Γιώργο Νιόπλια!

Πανελλήνιο μετάλλιο για τον Γιώργο Νιόπλια!

10 Μαρτίου 2026
ΕΦΕΠΑΕ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη Δράση : «Δράσεις στήριξης υφιστάμενων / νέων κοινωνικών επιχειρήσεων Κ.Αλ.Ο.» του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027» στην Καστοριά και στην Κοζάνη

10 Μαρτίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γεφύρια Ζωής: 8η Εθελοντική Αιμοδοσία του 2026

10 Μαρτίου 2026
Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Πραγματικότητα τα Νέα Κοιμητήρια του Δήμου Κοζάνης» – Επίσημη ένταξη του έργου στο ΔΑΜ, ύψους 5,1 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση Παπαθανάση

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Πραγματικότητα τα Νέα Κοιμητήρια του Δήμου Κοζάνης» – Επίσημη ένταξη του έργου στο ΔΑΜ, ύψους 5,1 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση Παπαθανάση

10 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης: Σε εξέλιξη η Καθίζηση οδοστρώματος στο δρόμο Τριγωνικό – Ρύμνιο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης: Σε εξέλιξη η Καθίζηση οδοστρώματος στο δρόμο Τριγωνικό – Ρύμνιο

10 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών δημοτικής οδού Δρεπάνου προς Άγιο Δημήτριο και Ακρινή

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών δημοτικής οδού Δρεπάνου προς Άγιο Δημήτριο και Ακρινή

10 Μαρτίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Καστοριά: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή -37-  ναρκωτικών χαπιών

10 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Καταχώρηση Ονομασιών Αγροτικών Προϊόντων στο Μητρώο ΠΟΠ/ΠΓΕ

10 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τσίπρας: Λύση δημογραφικού και με ενσωμάτωση των μεταναστών

sierafm by sierafm
6 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΠΡΑΣ
13
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το σήμερα και το αύριο, όποιες πολιτικές χαραχθούν, τα αποτελέσματά τους θα γίνουν αντιληπτά σε βάθος χρόνου, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετικό ότι η έκθεση της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό είναι σχεδόν ομόφωνη.

Το δημογραφικό είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής

«Το δημογραφικό δεν είναι επιμέρους ζήτημα. Το δημογραφικό είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής. Συνιστά συνέπεια του τρόπου με τον οποίο επιλέγουμε να οργανώσουμε την κοινωνία μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Δηλαδή, εξήγησε, αν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ένα μοντέλο κοινωνικής αναπαραγωγής, στο οποίο η αύξηση του πληθυσμού θα είναι η λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας ή αντίθετα αν το μοντέλο, το οποίο επιλέγουμε, είναι αυτό που θεωρεί ενδεδειγμένο έναν τρόπο κοινωνικής αναπαραγωγής, όπου η συνέπεια της μείωσης του πληθυσμού είναι μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στην ευημερία μίας κοινωνικής μειοψηφίας που απολαμβάνει ενδεχομένως προνόμια και πλούτο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «αν και δεν συναντάται το δημογραφικό ζήτημα συχνά στον πολιτικό ανταγωνισμό, αυτός είναι σε κάθε λέξη και σε κάθε πρόταση που διατυπώνει η κάθε πολιτική δύναμη σε αυτήν εδώ την αίθουσα». «Ο τρόπος με τον οποίο οραματιζόμαστε την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, το ασφαλιστικό σύστημα και όλα τα κρίσιμα θέματα στη δημόσια σφαίρα, συνιστά μια ενιαία απάντηση και στο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού».

Ενσωμάτωση των μεταναστών

Αν θέλουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας για προοπτική ανατροπής αυτής της τάσης (μείωσης των γεννήσεων και αύξησης των θανάτων), πρέπει να συνομολογήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει μέσω πολιτικών λιτλότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική ένταξη, ενσωμάτωση των μεταναστών. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

«Γι’ αυτό, θα ήθελα να αναφερθώ σε τρείς απολύτως κομβικούς άξονες μίας συνολικής στρατηγικής, από την οποία προκύπτει η σταδιακή επίλυση του δημογραφικού προβλήματος» πρόσθεσε.

Μείωση της ανεργίας, προστασία της εργασίας και αύξηση των μισθών συνιστούν αναγκαία συνθήκη για την επίλυση του δημογραφικού

Στο ζήτημα της εργασίας, που είναι το υπ’ αριθμόν ένα στην υπόθεση της κοινωνικής αναπαραγωγής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για το δημογραφικό στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα, μόλις 5 χρόνια πριν ήταν μία χώρα, στην οποία κάτι λιγότερο από το 1/3 του εργατικού δυναμικού της ήταν εκτός παραγωγής και, ακόμη χειρότερα, στην ίδια κατάσταση βρίσκονταν τα 2/3 των νέων ως 25 ετών. «Είναι σαφές ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο σχεδιασμός για το μέλλον, οι σκέψεις για οικογένεια, απόκτηση παιδιών, έγιναν όνειρο απατηλό για την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση είπε -από την πρώτη στιγμή- ότι αποτελεί εθνικό στόχο. «Πρώτον, θέσαμε ως εθνικό στόχο πρώτα απ’ όλα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχουμε σήμερα πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας, κάτι που αποτυπώθηκε στη μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες σε σχέση με την «οδυνηρή στιγμή του 2014».

«Δεύτερον», συνέχισε, «εργαστήκαμε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Οργανώσαμε από μηδενική βάση το ΣΕΠΕ. Κυνηγήσαμε την παραβατικότητα σε όλους του τομείς. Περιορίσαμε την αδήλωτη εργασία στο 9%, όταν είχε φτάσει το 2014 ακόμα και στο 20% στους τομείς υψηλής παραβατικότητας». «Τρίτον, προχωρήσαμε άμεσα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, σε δύο κομβικές ενέργειες για τη συνολική αύξηση των μισθών: Την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, αφού καταργήσαμε τη ντροπιαστική διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά, του 2012, για τον υποκατώτατο μισθό των νέων έως 25 ετών», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η μείωση της ανεργίας, η προστασία της εργασίας και η αύξηση των μισθών αποτελούν προϋπόθεση για μια ενιαία στρατηγική που μπορεί να δώσει προοπτική ανατροπής αυτού του φαινομένου και συνιστά αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη σταδιακή επίλυση του δημογραφικού». Όπως υποστήριξε, χωρίς την αποκατάσταση της εργασίας, ο σχεδιασμός του μέλλοντος είναι έωλος και αμφίβολος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για αυτόν τον λόγο «οι συνταγές απορρύθμισης της εργασίας, οι νεοφιελεύθερες συνταγές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και καθήλωσης των μισθών δήθεν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το μόνο που πετυχαίνουν με βεβαιότητα είναι να υποθηκεύουν το μέλλον μίας γενιάς».

Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε τον χαρακτηρισμό ενεργητικών πολιτικών ως «φιλοδωρήματα», σημειώνοντας ως παράδειγμα ότι η επιδότηση ενοικίου θα καλύψει μεγάλο μέρος αναγκών νέων ανθρώπων που θέλουν να φτιάξουν οικογένεια.

Οι πολιτικές για το παιδί

«Επόμενος άξονας, εξαιρετικά κρίσιμος για το δημογραφικό, είναι οι πολιτικές για το παιδί και έχω την αίσθηση ότι δεν είστε επαρκώς ενημερωμένος από τους συνεργάτες σας για όσα ήδη έχουν γίνει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο, Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή.

«Θα μπορούσα να πω κι εγώ ότι 2.000 άπαξ με τη γέννηση του παιδιού είναι ένα “φιλοδώρημα”, γιατί δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, όχι είναι κάτι σοβαρό αυτό που προτείνετε», πρόσθεσε, σημειώνοντας; «Όταν παραλάβαμε το 2015, η δαπάνη ήταν 822 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ σήμερα η δαπάνη για το παιδί είναι στο 1 δισ. 416 εκατ. ευρώ ετησίως».

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε αυτό τον τόπο να μη στερηθούν τα στοιχειώδη

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε αυτόν τον τόπο να μη στερηθούν τα στοιχειώδη, ανεξάρτητα από το εισόδημα των γονιών τους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθαν στον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά στη συζήτηση για το δημογραφικό στη Βουλή.  «Κανένας άνθρωπος δεν έρχεται στον κόσμο με τη μοίρα του προδιαγεγραμμένη. Ευθύνη και καθήκον της πολιτείας είναι να κάνει το παν, ώστε να εξασφαλίζει μια κοινή αφετηρία, μια ασφαλή διαδρομή για την προοπτική κάθε παιδιού σε αυτό, τον τόπο. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω και για κανένα λόγο. Δεν χωράνε δημοσιονομικοί υπολογισμοί όταν μιλάμε για το πολυτιμότερο αγαθό αυτού του τόπου», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr
Tags: ΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

Χαρίτσης: Θα «σπάσουν» και άλλοι δήμοι τους επόμενους μήνες

Next Post

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις σεξ αν θες να ζήσεις περισσότερο -Αποκαλυπτική έρευνα

Next Post
ζευγαρι Βιασμός

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις σεξ αν θες να ζήσεις περισσότερο -Αποκαλυπτική έρευνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τους κτηνοτρόφους. Δημήτρης Κάτανος- Θα γίνει μακελειό. Βίντεο
  • «Κύμα» αλληλεγγύης για τον 25χρονο Δημήτρη Περτσινίδη από την Κοζάνη – Συγκινητική η ανταπόκριση της κοινωνίας
  • 174 Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Ο Δήμος Καστοριάς ανάμεσα στους 107 Δήμους της χώρας για την κατασκευή έξυπνων διαβάσεων – Σε εξέλιξη το έργο
  • Πανελλήνιο μετάλλιο για τον Γιώργο Νιόπλια!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr