• Latest
ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιοι πιέζουν για πρόωρες εκλογές τον Μάιο

10 Μαρτίου 2019
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι πιέζουν για πρόωρες εκλογές τον Μάιο

sierafm by sierafm
10 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΚΛΟΓΕΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κλίμα πρόωρων εκλογών την Άνοιξη διαμορφώνουν οι εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης και σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν πλέον και οι Βρυξέλλες και οι βασικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που ζούμε και που παραδοσιακά στην Ελλάδα, συνδέεται με παροχολογία και χαλάρωση, ή ακόμα και πάγωμα των μεταρρυθμίσεων, δημιουργεί ανησυχία στην Κομισιόν και δυσφορία σε Παρίσι και Βερολίνο. Γι αυτό και οι Ευρωπαίοι εταίροι «ψηφίζουν» τώρα πρόωρες εκλογές. Και το μήνυμα έχει φθάσει και στην Αθήνα.

Τα τελευταία σημάδια άλλωστε δεν αφήνουν αμφιβολίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιχειρήσει να αναστρέψει τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις με ένα μπαράζ μέτρων, ασχέτως των αντοχών της οικονομίας. Το τελευταία παράδειγμα ήταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει περισσότερες προσλήψεις, κατ’ εξαίρεση της αναστολής που ισχύει από το 2010 κατά την προεκλογική περίοδο. Αλλά και αύξηση κατά 400 άτομα (σε 1.333 από 933), όσων προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου. Ενώ θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις που έχει υποσχεθεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι προσλήψεις που έχει υποσχεθεί ο Κώστας Γαβρόγλου και πάει λέγοντας…

Οι δανειστές φοβούνται εκτροχιασμό

Εχει προηγηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού που προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στην Κομισιόν και το ΔΝΤ, αφού το υπερβολικό όπως το χαρακτηρίζουν ύψος της αύξησης, καθώς και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, θα δημιουργήσουν παρενέργειες στην αγορά εργασίας και αύξηση τελικά της ανεργίας. Η κατηγορία που απευθύνουν οι εταίροι στην κυβέρνηση είναι ότι νομοθέτησε μια επιβεβλημένη κατά τα λοιπά διόρθωση του κατώτατου μισθού, με πολιτικά και μόνο κριτήρια, αδιαφορώντας για την παραγωγικότητα.

Δεν είναι όμως μόνο τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση που έχουν προκαλέσει την δυσφορία των δανειστών και την επιφυλακτικότητα αγορών και επενδυτών. Και που διαμορφώνουν κλίμα υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Είναι και το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων και τα μέτρα που ΔΕΝ παίρνει η κυβέρνηση. Οπως για παράδειγμα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τα δημόσια οικονομικά, αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Αλλά και η υπόθεση του νέου νόμου Κατσέλη. Η κυβέρνηση στην μεν υπόθεση των αναδρομικών, αφήνει την «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση, στον δε νόμο Κατσέλη προτίμησε την αναβολή της είσπραξης της δόσης του 1 δισ. από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων των κεντρικών Τραπεζών, από το να συμφωνήσει και να περάσει ρυθμίσεις που θα την εξέθεταν πολιτικά. Και μπορεί τα χρήματα να μην είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μπορεί το θέμα να λυθεί σε επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά το μήνυμα σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο για τις αγορές.

Το κλίμα που διαμορφώνουν όμως οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν δημιουργεί πλέον πανικό. Αντίθετα αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Και πιθανώς αυτό σηματοδοτούσε και η σκληρή στάση των δανειστών στην υπόθεση της δόσης του 1 δισ. Τα δώρα πλέον στον Αλέξη Τσίπρα παίρνουν τέλος, αφού όλοι βλέπουν ότι επίκειται πολιτική αλλαγή.

Βελτίωση του κλίματος λόγω πολιτικής αλλαγής

Και η επικείμενη πολιτική αλλαγή διαμορφώνει ένα νέο κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το κλίμα που επικρατεί στις αγορές το αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και σήμερα μη εκτελεστικός διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs, Μανουέλ Μπαρόζο. Επισημαίνοντας ότι ο επενδυτές σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας, γιατί «περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές».

Το ίδιο είπε χθες στις ΗΠΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κάθε φορά που στο παρελθόν υπήρχε συζήτηση για εκλογές, οι αγορές αντιδρούσαν φοβικά γιατί πίστευαν ότι οι εκλογές θα είναι συνταγή για πολιτική αστάθεια. Αυτή, όμως, τη φορά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πραγματικά προσβλέπουν στις εκλογές και νομίζω ότι η πιθανή μας νίκη αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι αγορές».

Η εικόνα που έχει σχηματιστεί στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι ο πρωθυπουργός περιμένει το νέο κύμα δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών. Οι πληροφορίες θέλουν τις συνδρομητικές δημοσκοπήσεις, στοιχεία των οποίων έχουν ήδη κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας, να δείχνουν μια ακόμα πιο μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσφυγή στις κάλπες μπορεί να επισπευστεί. Και θα έχει και τις ευλογίες των δανειστών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Επίδομα παιδιού: Γίνονται χιλιάδες νέες αιτήσεις -Δείτε με ένα κλικ αν το δικαιούστε

Next Post

Η πόλη που θα έχει για δήμαρχο μια… κατσίκα

Next Post
ΚΑΤΣΙΚΕΣ, ΖΩΑ, ΓΑΛΑ

Η πόλη που θα έχει για δήμαρχο μια… κατσίκα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr