• Latest
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο πόλεμος των δημοσκοπήσεων -Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει άλλα ποσοστά από τα αληθινά

13 Μαρτίου 2019
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο  «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

13 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

13 Οκτωβρίου 2025
Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

13 Οκτωβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρέμβει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας για την παραμονή του καταστήματος της Εθνικής στα Σέρβια»

13 Οκτωβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

13 Οκτωβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα εποχή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης»

13 Οκτωβρίου 2025
νερο

Νερό, καφές, τσάι: Ο καθημερινός συνδυασμός που φέρνει μακροζωία

13 Οκτωβρίου 2025
Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

Σταθμοί απολύμανσης για την ευλογιά των προβάτων και αιγών σε Φλώρινα και Καστοριά

13 Οκτωβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης: Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Τρίτη 14/10

13 Οκτωβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καστοριά: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ποδηλάτη

13 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος των δημοσκοπήσεων -Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει άλλα ποσοστά από τα αληθινά

sierafm by sierafm
13 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικός μηχανισμός και μέσα ενημέρωσης που δεν κρύβουν τη φιλοκυβερνητική γραμμή τους έχουν εστιάσει τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον τους σε μια… αμυντικής σύλληψης επιθετική τακτική εναντίον των περισσότερων (και εγκυρότερων) εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Απαξιώνουν με κάθε τρόπο τα δημοσκοπικά ευρήματα, μιλούν για «στημένα γκάλοπ» ως αποτέλεσμα συνωμοσίας αντιπολίτευσης και εταιρειών, για «επικοινωνιακό τέχνασμα» ενός σκοτεινού κυκλώματος ΝΔ-εταιρειών-ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, λόγω πανικού εξαιτίας της απήχησης στο εκλογικό σώμα του κυβερνητικού έργου.

Αλλά κυρίως, έχουν θέσει σε κυκλοφορία ένα αφήγημα για… μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό της κυβέρνησης, στις περισσότερες από τις οποίες υποστηρίζουν (αλλά το κρατούν…. μυστικό!) ότι καταγράφεται ένα εντυπωσιακό κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (που το τελευταίο 12μηνο εμφανίζεται… ξεροκέφαλα παγιωμένο περί τις 10 μονάδες) από 2 έως 4,5 μονάδες, ενώ κάποιες πιο τολμηρές μιλούν και για μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτές οι «κρυφές δημοσκοπήσεις» θα κρίνουν και τον χρόνο διενέργειας των βουλευτικών εκλογών 2019, σύμφωνα με τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου. Αν περί τα τέλη Μαρτίου ενισχυθεί και από τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις η… αυτοτροφοδοτούμενη αισιοδοξία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ «αν έρθει πρώτο κόμμα…» (επειδή κάποιοι λένε στον κ. Τσίπρα ότι δεν αποκλείεται και η μεγάλη ανατροπή) στη χειρότερη περίπτωση θα προηγείται με 3-4 μονάδες, τότε θα πρυτανεύσει η άποψη ότι «το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει», και οι εθνικές κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο. Αν αυτή η αισιοδοξία κάποιων δεν επιβεβαιωθεί και η διαφορά από τη ΝΔ είναι πολύ μεγαλύτερη (κυρίως σε διψήφιο νούμερο), τότε, για να αποφευχθεί η εκλογική συντριβή στο τέλος της θητείας, τον Μάιο θα στηθούν τριπλές κάλπες.

Βασικό επιχείρημα του κυβερνητικού επιτελείου στην προσπάθειά του να εμφανίσει ως αναξιόπιστες τις δημοσκοπήσεις είναι το ότι γενικά οι δημοσκοπήσεις στην εποχή μας, και σε παγκόσμιο επίπεδο, πέφτουν έξω. Ειδικά για την Ελλάδα, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, όσο και η υπουργός Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου (ανερχόμενο δυναμικό στοιχείο του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Τσίπρα) με σχεδόν ταυτόσημες συνεντεύξεις τους τα τελευταία 24ωρα ισχυρίστηκαν ότι «δεν επιτίθενται στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, αλλά απλώς καμιά τους δεν προέβλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 7 χρόνων».

Τζανακόπουλος – Αχτσιόγλου

«Αυτό που εγώ βλέπω», είπε ο κ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ, «είναι ότι η πραγματικότητα την οποία προσπαθεί να οικοδομήσει το στρατόπεδο της ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη, ότι υπάρχει μια διαφορά 15, 20, 30 μονάδων -δεν ξέρω τι ισχυρίζονται, τι φαντασιώνονται- είναι μια πραγματικότητα η οποία θα καταρρεύσει στις κάλπες των ευρωεκλογών και τότε θα είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα προσπαθεί να εξηγήσει στο κόμμα του, στους συμβούλους του, στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα τι ακριβώς συνέβη και δεν επιτεύχθηκε η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται στους φανατικούς οπαδούς του εδώ και τρία χρόνια».

Και τόνισε: «Οι ευρωεκλογές θα αναδείξουν μια έντονη πολιτική σύγκρουση και είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, σε άλλη συνέντευξή του (στη Real News του Σαββάτου) εμφανίστηκε πιο… επιθετικός, αποφαινόμενος ότι «η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων πλέον δεν αποσκοπούν στην αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας, αλλά χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά εργαλεία σε κομματικά και εκδοτικά επιτελεία, να στηρίξουν την φαντασία του κ. Μητσοτάκη, των αυλικών και των ΜΜΕ που τον αβαντάρουν».

Καλές και… κακές δημοσκοπήσεις

Η όλη επιχειρηματολογία, πάντως, του κυβερνητικού επιτελείου παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αυτοαναίρεση και μια μαύρη τρύπα: κατηγορούνται εταιρείες και ΜΜΕ ότι παίζουν το παιχνίδι της αντιπολίτευσης, αλλά σε εταιρείες δημοσκοπήσεων απευθύνεται και το Μέγαρο Μαξίμου για τις δικές του «κρυφές» δημοσκοπήσεις! Και σε ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, που… αβαντάρουν εμφανώς την κυβέρνηση διοχετεύουν τα ευρήματα αυτών των δημοσκοπήσεων, για τη δημιουργία εντυπώσεων πάλι.

Οι δημοσκοπήσεις των «άλλων» είναι κακές, αλλά οι «δικές μας» καλές και έγκυρες; Και αφού οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι γενικά αναξιόπιστες, γιατί σε αυτές καταφεύγει για τις «μυστικές» του το Μαξίμου; Κι αν είναι τόσο αισιόδοξες για την κυβέρνηση, γιατί τις κρατάει… κρυφές και δεν τις δημοσιοποιεί, να αντιστρέψει και το κλίμα και τις όποιες εντυπώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι σε παγκόσμια κλίμακα το έργο των δημοσκόπων έχει δυσκολέψει. Νέα εποχή, νέα προβλήματα, νέες ανησυχίες, απρόβλεπτο κοινό. Και δημοσκοπικές αστοχίες καταγράφονται πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο -όχι μόνο στην Ελλάδα όπως δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου («αυτό που συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως όπου τα τελευταία επτά χρόνια όλες ανεξαιρέτως έχουν αποτύχει να αποτυπώσουν τον πραγματικό πολιτικό συσχετισμό και να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα»). Απέτυχαν με τους Podemos στην Ισπανία, απέτυχαν με την Κλίντον στις ΗΠΑ, απέτυχαν με το Brexit.

Οι δημοσκοπήσεις είναι «φωτογραφία της στιγμής». Όταν, όμως, η ίδια «στιγμή» επαναλαμβάνεται με μικρές αποκλίσεις για ενάμιση και πλέον χρόνο, τότε -κατά τους ειδικούς- το πιθανότερο συμπέρασμα είναι ότι οι θεαματικές και ριζικές ανατροπές συνιστούν έκπληξη και όχι πιθανολογούμενη κατάληξη.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Previous Post

Πρόσληψη 419 συμβασιούχων από Δήμους – Οι θέσεις

Next Post

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: -7 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη -Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Next Post
κρυο καιρος θερμομετρο

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: -7 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη -Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”
  • «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!
  • Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών
  • Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr