Συνεργασία του Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου με την οργάνωση ΝΑΟΜΙ, Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων
ΕΣΠΑ 
Επιτυχής ολοκλήρωση του FORESTIVAL 2025 από το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας
Η εταιρεία τέχνης και πολιτισμού TerrArte διοργανώνει το Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου. 3 – 10 Αυγούστου 2025, Πεντάλοφος Βοΐου
Ποιος δήμος της Π.Ε. Κοζάνης πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και ποιος την χαμηλότερη στο δείκτη αποτελεσματικότητας;
Το Γεφύρι στην Κιβωτό Γρεβενών που θάφτηκε και μπορείς να το δεις πλέον σε ένα υπόγειο!!
εξετασεις, αιμοδοσια
βαπτιση
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
ΣΥΛΛΗΨΗ
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»
νοσοκομειο

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι «χαμένοι» του 2019

Για 450.000 ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ και που πληρώνουν και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση.

Περίπου 450.000 φορολογούμενοι με ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ θα πληρώσουν φέτος πάνω από 1 δισ. ευρώ ή το 40% του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει ο φόρος ακινήτων να υπολογιστεί φέτος με βάση τις τιμές ζώνης που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Έτσι, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία η συνολική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ θα δουν τον φόρο να είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το ποσό του πλήρωσαν το 2018. Το ετήσιο όφελος θα είναι μόλις 55 ευρώ κατά μέσο όρο ή σχεδόν 5 ευρώ τον μήνα. Για περίπου 1 εκατομμύριο φορολογουμένους που κατέχουν ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, από 60.001 έως και 100.000 ευρώ, η μέση ετήσια κατά κεφαλήν ελάφρυνση ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Οι 588.000 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ θα δουν μια μέση φοροελάφρυνση 57 ευρώ τον χρόνο, ενώ 280.000 φορολογούμενοι που διαθέτουν ακίνητα αξίας από 150.000 έως 200.000 ευρώ θα έχουν ελάφρυνση μόλις 21,40 ευρώ τον χρόνο. Τον ίδιο λογαριασμό για την ακίνητη περιουσία τους θα λάβουν οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Ωστόσο, για 450.000 ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ και που πληρώνουν και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση.

Πηγή: insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)