• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία? Σχόλιο για το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων»

22 Μαρτίου 2019
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

19 Φεβρουαρίου 2026
Το μεγάλο Party Νεολαίας της Κοζανίτικης Αποκριάς στην κεντρική πλατεία Νίκης – Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 στις 22:00 το βράδυ

Το μεγάλο Party Νεολαίας της Κοζανίτικης Αποκριάς στην κεντρική πλατεία Νίκης – Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 στις 22:00 το βράδυ

19 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης –  Γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας

Αποκριά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης – Γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Η μεγάλη βραδιά του Βοϊου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Βίντεο και φωτογραφίες

Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Η μεγάλη βραδιά του Βοϊου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Βίντεο και φωτογραφίες

19 Φεβρουαρίου 2026

ΕΒΕ Κοζάνης: Χωρίς παρατυπίες η υλοποίηση προγράμματος ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

19 Φεβρουαρίου 2026
Τροχαίο δυστύχημα στην Καστοριά: Νεκρός οδηγός μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα στην Καστοριά: Νεκρός οδηγός μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

ΚΚΕ: Στο «κόκκινο» η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»

19 Φεβρουαρίου 2026
Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

19 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Τρίτη 24/02/2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Βόιο 2026. Το πρόγραμμα

Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο –Σάββατο 21/02

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη και Απόκριες: Γέλιο Service!!!!!!!

Γέλιο Servise ξανά!!!!! Από το θέατρο Παρέα

19 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία? Σχόλιο για το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων»

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
1
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων». Ο άξονας του ΠΟΛΕΜΟΥ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κοζάνης στις 22-23 Μαρτίου 2019. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συνεδρίου.

Το συνέδριο με εμπλοκή των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής (ΤΕΙ – Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας) ,Πρεσβειών, ΗΠΑ-Ισραήλ-Κύπρου Επιμελητηρίων και περιφερειακής Αρχής δείχνει ακριβώς των δρόμο των συμφερόντων που εκπροσωπούνται.

Η περιοχή μας εντάσσετε μετά και την συμφωνία των Πρεσπών- που διευθετεί τα ΕΥΡΩΝΑΤΟΙΚΑ συμφέροντα στα Δ. Βαλκάνια και όχι μόνο – σε ένα ιδιότυπο σταυροδρόμι ενδοκαπιταλιστικών – ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που φέρνουν πόλεμο .

Πριν λίγους μήνες δημοσιοποιήθηκε η έκθεση «Integrated Country Strategy» του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, στην οποία αναφέρονται οι στόχοι των ΗΠΑ στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Στην πολυσέλιδη έκθεση ομολογείται ανοιχτά πως κύριος στόχος της πρεσβείας στην Ελλάδα είναι «να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ηγετών φίλα προσκείμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αξίες που πρεσβεύουν». Για να προχωρήσει δε ο στόχος αυτός απαιτείται η συνεργασία με την κυβέρνηση , τα ΜΜΕ, Επιμελητήρια, ΜΚΟ, αλλά και η παρέμβαση στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά Ιδρύματα.

Ειδικά για την εκπαίδευση οι Αμερικανοί θεωρούν πως το «σημερινό σύστημα δρα περιοριστικά στην πρόσβαση των φοιτητών σε προγράμματα συνεργασίας» και για αυτό θα «ενθαρρυνθεί» η ανάπτυξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι απόλυτα κατανοητό, λοιπόν, πως οι ΗΠΑ στοχεύουν τον αντιαμερικανισμό που παραμένει ακόμη ισχυρός και στους νέους.

Για αυτό, στον στόχο «3», αναφέρεται η ανάγκη να «κατανοήσουν οι Έλληνες πολίτες τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να στηρίξουν τη συνεργασία για την ασφάλεια, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή των ΗΠΑ».

Τρέχουν… τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής να Υλοποιήσουν τα παραπάνω σχέδια.
Να σημειώσουμε ότι μόλις προχθές τελείωσε η τριμερής σύνοδος Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου, με την παρουσία και επίβλεψη των ΗΠΑ, που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ στις 20 Μαρτίου.

Από όλα τα παραπάνω αλλά και από το θέμα του συνεδρίου και την πρόσβαση του στον άξονα φανερώνονται και κυρίως προσπαθούν να βρουν επιστημονικό έρεισμα:
• Η αδίστακτη δίψα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου της περιοχής να εκμεταλλευτούν τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της Ν.Α. Μεσογείου, χωρίς να διστάζουν μπροστά στις απειλές για την ειρήνη, τους κινδύνους για το περιβάλλον και την λεηλασία των φυσικών πόρων. (Έχουμε πολλά τέτοια παγκόσμια και Ελληνικά παραδείγματα κόλπος Μεξικού, Αθήνα κλπ)

• Να ελέγξουν τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας όπως ο East – Med, ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από την Ρωσία και εξάρτησης της από την ΗΠΑ.
• Η επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και ιμπεριαλιστικών μπλοκ, μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ- Ρωσίας και Κίνας.
Σε αυτά τα γενικότερα σχέδια εντάσσεται και το συνέδριο στην Κοζάνη .Πίσω από τα όμορφα λόγια για ευημερία, σταθερότητα και ανάπτυξη εξυπηρετούνται τα πιο σκοτεινά και αντιδραστικά συμφέροντα σε βάρος της νεολαίας, φοιτητών εργαζομένων. Εξάλλου νωπές είναι οι μνήμες ένταξης στα μνημόνια και το ΔΝΤ… που θα έφερναν την ανάπτυξη. Μια νεολαία που αφού την έδιωξαν στην ξενιτιά και την πέταξαν στην ανεργία, τώρα την θέλουν να βάλει πλάτη στα σχέδια εκμετάλλευσης των λαών της περιοχής με φραγκοδίφραγκα. Έτσι αντιλαμβάνονται και τον ρόλο των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σαν υπηρέτες των συμφερόντων τους.
Τίποτα το θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής από την Υλοποίηση αυτών των εγχειρημάτων που ντύνονται τον μανδύα της… επιστημοσύνης. Κάθε παρέμβαση από τις ΗΠΑ (τους «φονιάδες των λαών»), την ΕΕ και το σιωνιστικό Ισραήλ είναι όχι μόνο απαράδεκτη και επικίνδυνη, όχι μόνο τροφοδοτεί τον αντιδραστικό και άδικο και από τις δύο πλευρές ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά όπως αποκαλύπτεται ήδη εντάσσεται σε ένα πολύ γενικότερο σχέδιο εξυπηρέτησης ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, σε βάρος των λαών που οδηγεί σε πόλεμο και καταστροφή.
Η περιφερειακή αρχή της περιοχής μας, οι διοικήσεις των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Επιμελητηρίων έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες για την προώθηση αυτών των πολιτικών, Στην Περιφέρεια ο Καρυπίδης που χαιρετίζει, ο Κασαπίδης που πρωτοστατεί, η Ζεμπιλιάδου που επικροτεί και η Χ.Α που εκλιπαρεί, εκπροσωπούν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων οι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους την νεολαία και τους φοιτητές των Ιδρυμάτων να εναντιωθούν και να κινητοποιηθούν απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις:
• Όχι στους επικίνδυνους άξονες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ.
• Όχι στις εξορύξεις που φέρνουν κέρδη στις πολυεθνικές, αλλά μαυρίζουν το περιβάλλον και τη ζωή μας.
• Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, να σταματήσει κάθε στρατιωτική εμπλοκή εκτός συνόρων, αποχώρηση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
• Έννοια τριτοβάθμια εκπαίδευση με ίσα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους.
• Μόρφωση – Ψωμί – Δουλεία για την Νεολαία και τους Εργαζόμενους

Tags: ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Previous Post

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Γρεβενών, του συνδυασμού «Ελπίδα», την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Next Post

Κουκουλόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Να μείνουν ως το τέλος για να μην ξανάρθουν

Next Post

Κουκουλόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Να μείνουν ως το τέλος για να μην ξανάρθουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
  • Το μεγάλο Party Νεολαίας της Κοζανίτικης Αποκριάς στην κεντρική πλατεία Νίκης – Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 στις 22:00 το βράδυ
  • Αποκριά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης – Γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας
  • Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Η μεγάλη βραδιά του Βοϊου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΒΕ Κοζάνης: Χωρίς παρατυπίες η υλοποίηση προγράμματος ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr