• Latest

Θέμης Μουμουλίδης: «Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής εποχής στο χώρο της Παιδείας. Στόχος, να «ξανακερδίσουμε» το δημόσιο σχολείο».

13 Σεπτεμβρίου 2017
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέμης Μουμουλίδης: «Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής εποχής στο χώρο της Παιδείας. Στόχος, να «ξανακερδίσουμε» το δημόσιο σχολείο».

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο χώρο της Παιδείας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Είναι πλέον ορατά τα πρώτα δείγματα των αλλαγών που επέρχονται. Μετά από σειρά ετών «αδράνειας», ελλείψεων και κενών,  τα σχολεία εγκαινιάζουν τη λειτουργία τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας με σκληρή και μεθοδική δουλειά προχωράει σε βελτιώσεις και σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της δημόσιας εκπαίδευσης. Το τοπίο καθημερινά αλλάζει.

Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει αύξηση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση στο 2,85% του ΑΕΠ. Ποσοστό μικρό ακόμη, ωστόσο θεαματικά μεγαλύτερο από εκείνο των προηγούμενων ετών καθώς αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τον χώρο της Παιδείας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτικό τοπίο.

Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας μαθητών και εκπαιδευτικών, το αυτονόητο έγινε πραγματικότητα. Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος στην ώρα τους. Περισσότεροι από 7.500 διευθυντές ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα από την 1η Αυγούστου, μετά από αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες που διήρκεσαν δύο μήνες. Εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα  απαραίτητα κονδύλια για τις προσλήψεις 20.000 αναπληρωτών. Διανεμήθηκαν σχεδόν 25.000.000 βιβλία σε όλα τα σχολεία.

Αλλάζει ο χάρτης στη Δημόσια Παιδεία

  • Θεσμοθετήθηκε το Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.
  • 834 ολιγοθέσια σχολεία, τα περισσότερα των οποίων λειτουργούν σε  ακριτικές περιοχές, γίνονται Ολοήμερα και με αναμορφωμένο πρόγραμμα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών να έχουν και αυτοί  πρόσβαση σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
  • Από τον Οκτώβριο, δημιουργείται το Δίκτυο Συστήματος Βιβλιοθηκών σε 1.000 Δημοτικά Σχολεία.
  • Ιδρύθηκαν 600 σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προγράμματα λειτουργίας των Ειδικών Νηπιαγωγείων και Ειδικών Δημοτικών Σχολείων προσαρμόστηκαν στα αντίστοιχα των γενικών, στα οποία μπορεί πλέον να λειτουργεί και Ολοήμερο πρόγραμμα.
  • Αυξήθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού στην Ειδική Αγωγή σε αριθμούς ρεκόρ. Ο επανασχεδιασμός και ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την ειδική αγωγή συνεχίζεται, με στόχο την αναβάθμιση περιεχομένου σπουδών και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
  • Εδραιώνεται η δομή και το περιεχόμενο των Επαγγελματικών Λυκείων με καθιέρωση και υλοποίηση του μεταλυκειακού έτους μαθητείας.
  • Ενισχύεται ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η κοινή διαπίστωση, ότι η Γ’ Λυκείου δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο έχει ήδη τραυματίσει σοβαρά και την εκπαιδευτική λειτουργία της Β’ Λυκείου.

Η γνώση που οι μαθητές αποκτούν βασίζεται στην παπαγαλία και η διαδικασία μετάδοσης της γνώσης έχει ως αποκλειστικό στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις. Έτσι καταστρατηγούνται θεμελιώδεις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αρχές και πρακτικές.

Η πρόταση του Υπουργείου, έχει στόχο να ξανακερδίσουμε το δημόσιο σχολείο και να σταματήσουμε την βαθμιαία ακύρωσή του.

Οι εγκύκλιες σπουδές θα ολοκληρώνονται στην Β’ Λυκείου για την οποία ήδη ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών.

Στο Λύκειο προτάσσεται και επιβραβεύεται η ικανότητα εμβάθυνσης στη γνώση, η δημιουργικότητα μέσω των εργασιών, καθώς και η αποδραματοποίηση της εξεταστικής διαδικασίας.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η νέα προσέγγιση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η Γ’ Λυκείου να είναι ένας είδος προπαρασκευαστικού έτους όχι φροντιστηριακής αντίληψης.

Κλειδί για την επιτυχία του συστήματος είναι  οι εκπαιδευτικοί, στους οποίους πρέπει να παρέχονται  σύγχρονα προγράμματα σπουδών, νέα βιβλία και συνεχείς, σοβαρές επιμορφώσεις. Θεσμοθετείται το νέο Εθνικό Σύστημα Επιμόρφωσης –και δια ζώσης και μέσω των νέων τεχνολογιών- και σημαντικές καινοτομίες στις δομές εκπαιδευτικής στήριξης. Η εν λόγω μεταρρύθμιση, αποτελεί πολιτική επιλογή,  και απαιτεί χρόνο και βάθος  τριετίας,  απαιτεί πρόσθετους οικονομικούς πόρους αλλά και νέους διορισμούς .

Ψηφίστηκε πρόσφατα ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί μέρος του παράλληλου προγράμματός για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Θεσμοθετούνται:

  • Τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια όπου για πρώτη φορά συνυπάρχουν εκπρόσωποι Πανεπιστημίων ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων για να συζητήσουν αναπτυξιακές προτάσεις στην περιφέρεια όπου δραστηριοποιούνται.
  • Διετείς δομές για αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων που θα είναι μέρος των ΑΕΙ και θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων.
  • Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Εκπαίδευσης σε κάθε ΑΕΙ.
  • Ο έλεγχος  του κόστους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.  Τα τέλη φοίτησης θα καθορίζονται σύμφωνα με το κόστος και όχι τη ζήτηση.
  • Η δυνατότητα οικονομικά ασθενών  φοιτητών,  για εισαγωγή και δωρεάν παρακολούθηση  μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Η αρχή των μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας είναι γεγονός. Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει με προσεκτικά βήματα στην βαθμιαία υλοποίησή του εκπαιδευτικού σχεδίου,  μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς. Το στοίχημα δεν είναι μόνο της κυβέρνησης , είναι κυρίως στοίχημα της ελληνικής κοινωνίας. Οι καινούργιες εποχές δεν αρχίζουν αμέσως, και για να έρθουν απαιτείται σχέδιο, πίστη αλλά και ενεργή συμμετοχή του συνόλου της κοινωνίας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

Tags: ΜουμουλίδηςΣυριζα
Previous Post

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε τόπος και τραγούδι» στη Σιάτιστα. Δελτίο τύπου, φωτογραφίες..

Next Post

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης καταγγέλει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή Σερβίων Βελβεντού

Next Post
ΣΥΠΟΤΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης καταγγέλει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή Σερβίων Βελβεντού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»
  • Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της
  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη
  • Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας
  • Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr