• Latest
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Θέμης Μουμουλίδης: Αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης στα δίμηνα της ΔΕΗ

14 Σεπτεμβρίου 2017
απατη

Προσοχή: Σε εξέλιξη και πάλι προσπάθεια απάτης στη Σιάτιστα

11 Αυγούστου 2025
kardia, καρδια, εμφραγμα

Ακούστε την καρδιά σας: Πώς προλαμβάνονται οι αρρυθμίες

11 Αυγούστου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Τραπεζικές συναλλαγές: Αλλαγές στις χρεώσεις από σήμερα – Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

11 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη δύο 14χρονων που έσπαγαν παγκάκια – Τραυμάτισαν γυναίκα αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που επιχείρησε να τους αποτρέψει

11 Αυγούστου 2025
φορολογια

Λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή από την ΑΑΔΕ

11 Αυγούστου 2025
Χαρτονόμισμα 500 ευρώ: Τι ισχύει με την κατάθεση στην τράπεζα

Χαρτονόμισμα 500 ευρώ: Τι ισχύει με την κατάθεση στην τράπεζα

11 Αυγούστου 2025
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Ποιες ελληνικές παραλίες είναι στη λίστα με τις πιο βρώμικες σε όλη την Ευρώπη

11 Αυγούστου 2025
γιατρος

Γιατροί δημοσίου νοσοκομείου πλούτιζαν από την παράνομη συνταγογράφηση αντιδιαβητικών φαρμάκων

11 Αυγούστου 2025
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Ανοιχτές οι αιτήσεις για το επίδομα μέχρι 1.000 ευρώ

11 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 2.500 προσλήψεις ανέργων σε ΟΤΑ

11 Αυγούστου 2025
Σκύλος δάγκωμα

Κοζάνη: Σκύλος επιτέθηκε σε 36χρονη. Σύλληψη και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη

10 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 39χρονος που έκλεψε εξαρτήματα για τρακτέρ από κτήμα 63χρονου

10 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Θέμης Μουμουλίδης: Αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης στα δίμηνα της ΔΕΗ

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θέμης Μουμουλίδης: «Αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης στα δίμηνα της ΔΕΗ. Δικαίωση του αυτονόητου. Μακροχρόνια ανεργία και οικονομικά ασθενείς ομάδες προτάσσονται».

Ένα σημαντικό βήμα στη δικαιότερη διάθεση εργασίας στους ανέργους της Π.Ε. Κοζάνης, αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, για την αλλαγή των «κριτηρίων πρόσληψης ανειδίκευτου προσωπικού [εργατών] για απασχόληση 60 ημερομισθίων». Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση της διοίκησης της Εταιρείας, προηγούνται των πάντων οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.
Συγκεκριμένα, σε απάντηση της από 20.9.2016 επιστολής που [δημόσια] απηύθυνε ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης, προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κύριο Μανώλη Παναγιωτάκη –κατά την οποία επεσήμαινε ότι η περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και καλούσε τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να επανεξετάσει τα κριτήρια επ’ ωφελεία των μακροχρόνια ανέργων και των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας- η ΔΕΗ αποφάσισε την δικαιότερη αλλαγή κριτηρίων των προσλήψεων με δίμηνες συμβάσεις, επιδεικνύοντας την δέουσα κοινωνική ευαισθησία στην δυσχερή κοινωνικοοικονομική συνθήκη που επικρατεί.

Σύμφωνα με την επιστολή-απάντηση της ΔΕΗ τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση έχουν ως εξής:

1. ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας 60 ημερομισθίων προτάσσονται οι υποψήφιοι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού ή του Νησιού στον οποίο εδρεύει η Υπηρεσιακή μονάδα για την οποία προκηρύσσονται οι θέσεις.
Σε περιπτώσεις μη κάλυψης των θέσεων από υποψηφίους μόνιμους κατοίκους του υπόψη Νομού ή Νησιού, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους όμορων Νομών ή Νησιών.
2. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.
Οι υποψήφιοι, που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα ανεξάρτητα από το εάν είναι έγγαμοι ή άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι, μοριοδοτούνται ως εξής:
• Με μικρότερο ή ίσο των 5.000 ευρώ ετησίως με 250 μόρια
• Με μεγαλύτερο των 5.000 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 7.000 ευρώ με 180 μόρια
• Με μεγαλύτερο των 7.000 ευρώ και μικρότερο των 10.000 ευρώ με 100 μόρια
• Με υψηλότερο των 10.000 ευρώ με 0 μόρια

3. ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
Μοριοδοτείται ο συνεχόμενος χρόνος εγγεγραμμένης ανεργίας ως εξής:
• Από 1 μήνα και μέχρι 6 μήνες ανεργίας 50 μόρια
• Από 6 μήνες έως και 12 μήνες ανεργίας προσαυξάνεται κατά 20 μόρια ανά μήνα ανεργίας
• Από 12 μήνες έως και 18 μήνες και επιπλέον των μορίων της 12μηνης ανεργίας επιπρόσθετα 150 μόρια (ήτοι 320 μόρια)
• Από 18 μήνες ανεργίας έως και 24 μήνες ανεργίας και επιπλέον των μορίων της 18μηνης ανεργίας επιπρόσθετα 200 μόρια (ήτοι 520 μόρια)
Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής χωρίς να συμπληρώσουν μήνα ανεργίας δεν μοριοδοτούνται στο εν λόγω κριτήριο.
4. ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
Ο πολύτεκνος γονέας μοριοδοτείται με 50 μόρια ανά τέκνο.
5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ.
Τα ανήλικα τέκνα μοριοδοτούνται με 30 μόρια ανά τέκνο μέχρι τα δύο (2) τέκνα και από τα τρία (3) τέκνα και πλέον η μοριοδότηση διαμορφώνεται στα 50 μόρια ανά επιπρόσθετο ανήλικο τέκνο.

6. ΓΟΝΕΑΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Οι υποψήφιοι που έχουν την ιδιότητα του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας μοριοδοτούνται με 50 μόρια ανά τέκνο.
7. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Οι έγγαμοι ή διαζευγμένοι ή χήροι υποψήφιοι μοριοδοτούνται με 50 μόρια, ενώ οι άγαμοι δεν μοριοδοτούνται.
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακα βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική μοριοδότηση προηγείται αυτός που έχει υψηλότερη μοριοδότηση στο κριτήριο αριθμός ανήλικων τέκνων, ακολουθεί αυτός που έχει υψηλότερη μοριοδότηση στο εισοδηματικό κριτήριο και έπεται ο έχων υψηλότερη μοριοδότηση στο κριτήριο του χρόνου ανεργίας.
Με τις παραπάνω αλλαγές δίνεται η ευκαιρία σε κατοίκους του νομού μας να διεκδικήσουν δικαίωμα πρόσληψης στα δίμηνα της ΔΕΗ με κυρίαρχα στοιχεία αυτά της μακροχρόνιας ανεργίας και της οικονομικής αδυναμίας.
Ο αγώνας για την δίκαιη κατανομή εργασίας καθώς και την υπεράσπιση κάθε θέσης εργασίας, αποτελεί ηθική υποχρέωση, δέσμευση και καθημερινή υποχρέωση όλων μας.
Σχετικά με τις αλλαγές στα δίμηνα της ΔΕΗ ο Θέμης Μουμουλίδης δήλωσε: «Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, να δεχτεί το αίτημα για επανεξέταση των κριτηρίων πρόσληψης και να προχωρήσει στην δικαιότερη κατανομή των διμήνων, αποτελεί δικαίωση του αυτονόητου. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, καθώς και των μακροχρόνια ανέργων. Η περιοχή μας είναι πρωταθλήτρια ανεργίας και αυτό οφείλουμε να το ανατρέψουμε. Ευχαριστώ την διοίκηση της ΔΕΗ και τον Πρόεδρο κ.Μανώλη Παναγιωτάκη, που αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία. Είμαι βέβαιος πως θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες για την άμεση απασχόληση περισσότερων ανέργων, αλλά και συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι αυτονόητο, πως υπερασπιζόμαστε με συνέπεια την διαφανή διάθεση κάθε θέσης εργασίας, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον κάθε διαδικασία προσλήψεων στα δίμηνα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Tags: ΔΕΗΜουμουλίδης
Previous Post

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Next Post

Ο Απολογισμός του Σταύρου Γιαννακίδη σε θέματα υγείας στην περιφέρεια!

Next Post

Ο Απολογισμός του Σταύρου Γιαννακίδη σε θέματα υγείας στην περιφέρεια!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσοχή: Σε εξέλιξη και πάλι προσπάθεια απάτης στη Σιάτιστα
  • Ακούστε την καρδιά σας: Πώς προλαμβάνονται οι αρρυθμίες
  • Τραπεζικές συναλλαγές: Αλλαγές στις χρεώσεις από σήμερα – Τι θα πρέπει να γνωρίζετε
  • Σύλληψη δύο 14χρονων που έσπαγαν παγκάκια – Τραυμάτισαν γυναίκα αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που επιχείρησε να τους αποτρέψει
  • Λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή από την ΑΑΔΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr