μητροπολιτης αντωνιος
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα
Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
χρημα
κρυο καιρος θερμομετρο
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Ανοίγει και επισήμως η πλατφόρμα τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ξεκινάει και επισήμως η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, θα εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, Αγίου Κωνσταντίνου 8.

Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

«Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του, μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και, εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», δήλωσε η υπουργός Εργασίας σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ο ασφαλισμένος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αν δεν θέλει το κούρεμα της βασικής οφειλής και θέλει να την αποπληρώσει ολόκληρη, προκειμένου να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.

«Η πλατφόρμα θα είναι εύχρηστη, προκειμένου κάθε ασφαλισμένος ή υποψήφιος συνταξιούχος να μπορεί να ενταχθεί ηλεκτρονικά στη ρύθμιση. Δεν υπάρχουν κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όλοι οι ασφαλισμένοι με οφειλές- είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε είναι επιχειρήσεις για τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων τους -όλοι εντάσσονται στη ρύθμιση χωρίς κριτήρια. Η ρύθμιση θα μείνει ανοιχτή, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί», διευκρίνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *