• Latest

Δεύτερη ήττα ΣΥΡΙΖΑ -12 περιφέρειες στη ΝΔ, «γαλάζια» η Ελλάδα

3 Ιουνίου 2019
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

19 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Ανακαινίζω» για σπίτια πριν το 1990- Πότε θα ανοίξει, τι επιδοτεί

19 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σκότωσε στο ξύλο τον οδηγό γιατί του έκλεισε τον δρόμο: Η ομολογία του 29χρονου για τον θάνατο του 58χρονου

19 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαξιωμένοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών στο Δημόσιο Τομέα  – Αναγκαία η αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης και προσφοράς τους»

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

19 Νοεμβρίου 2025
 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

19 Νοεμβρίου 2025
Αμανατίδης και Κασαπίδης συζήτησαν με ένταση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

Αμανατίδης και Κασαπίδης συζήτησαν με ένταση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

19 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη ήττα ΣΥΡΙΖΑ -12 περιφέρειες στη ΝΔ, «γαλάζια» η Ελλάδα

sierafm by sierafm
3 Ιουνίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
13
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιστορική είναι η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σβήνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους.

H πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δόθηκε από την Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο χάρτης των Περιφερειών βάφτηκε γαλάζιος από το μια άκρη ως την άλλη της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη, η οποία από τον πρώτο γύρο είχε βαφτεί «πράσινη», καθώς έμεινε στα χέρια του Σταύρου Αρναουτάκη που είχε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πιό συμβολική νίκη είναι βέβαια στην Περιφέρεια Αττικής, όπου η νίκη του Γιώργου Πατούλη απέναντι στην Ρένα Δούρου είναι μεγάλη, με ποσοστό 66,2%, ενώ συμβολική είναι και η νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απέναντι στον κοινό υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολου Κατσιφάρα.

«Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή. Γι’ αυτό και η νίκη δεν είναι προσωπική. Δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο. Ούτε καν σε λίγους ή μερικούς. Ανήκει σε όλους! Ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ’ όσα άξιζαν. Με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε. Σε λίγο θα επισκεφθώ τον Πύργο και αργότερα το Αγρίνιο. Αποτελεί δέσμευσή μου: Η δική μας θητεία θα είναι για όλους, δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Νικητής με τα χρώματα της ΝΔ ήταν και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος επικράτησε επί της υποψηφίας ΚΙΝΑΛ.

Τα αποτελέσματα στις περιφέρειες που κρίθηκαν σε β γύρο:

Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης 66,2%

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης 56,4%

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονιας – Θράκης: Χρήστος Μέτιος 51,1%

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας 52,7%

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός 51,4%

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα 59,1%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης 51,1%

Μητσοτάκης: Γαλάζιος ο χάρτης στο χρώμα της πατρίδας μας

Εφόσον οι πολίτες με εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές, θα είμαστε δίπλα στους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους. Ο χάρτης βάφτηκε γαλάζιος, όχι το χρώμα της ΝΔ, αλλά το χρώμα της πατρίδας μας, δήλωσε από τα γραφεία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους τους περιφερειάρχες που εκλέγονται, ενώ τηλεφώνησε και στον νικητή του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ. Ας σημειωθεί ότι ο Κ. Ζέρβας στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή για την ηγεσία της ΝΔ.

ΝΔ για το αποτέλεσμα: Ηχηρό και καθολικό μήνυμα -Ποτέ παράταξη δεν είχε κερδίσει 12 περιφέρειες

«Σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες. Το μήνυμα τους είναι ηχηρό, και καθολικό, καθώς ποτέ στο παρελθόν μια παράταξη δεν είχε κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Και μάλιστα τις 11 εξ αυτών με τους υποψηφίους που είχαν την επίσημη υποστήριξη της».

Προσθέτει μάλιστα πως «αντίστοιχα ποτέ στο παρελθόν ένα κυβερνών κόμμα δεν έχει συντριβεί στο σύνολο της επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να εκλέξει παρά 1 από τους 13 περιφερειάρχες (στην Κρήτη) που στήριξε επίσημα, και ασφαλώς δεν μπορεί να εμφανίζει και ως επιτυχία του την συγκεκριμένη νίκη καθώς ο κ. Αρναουτάκης, που επανεξελέγη, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ».
Δούρου: Κάλεσα να συγχαρώ τον Πατούλη και δεν απάντησε

Η κ. Δούρου δήλωσε πως δεν θα περιμένει την 1η Σεπτεμβρίου που παραδίδει και τυπικά την Περιφέρεια, αλλά ήδη έχει δρομολογήσει συνάντηση με τον κ. Πατούλη και τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων για να συμπράξουν για προβλήματα της Αττικής.

Ωστόσο ο νικητής των εκλογών… δεν σήκωσε το τηλέφωνο επειδή όπως είπε «δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει».Η κ. Δούρου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όσους την στήριξαν, και όπως είπε «σταθήκαμε όρθιοι σε πείσμα της κακοφωνίας της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης 2 εθνικών τραγωδιών. Η απλή αναλογική απαιτεί συναινέσεις, συγκλίσεις και συνεργασία για τα προβλήματα της Περιφέρειας Αττική, για να μη χαθούν όσα πετύχαμε».

Επικράτηση σε Δήμους

Η ήττα του κυβερνώντος κόμματος στους μεγάλους Δήμους είναι οδυνηρή, με την Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τον Δήμο της Αθήνας όπου κατ εξοχήν κρίνονται οι εντυπώσεις, και τον Κώστα Μπακογιάννη να προηγείται με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα με 65,2%. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου δεν κατάφερε καν να περάσει στον β γύρο, ενώ ναι μεν ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Ταχιάος δεν κατάφερε να εκλεγεί, χάνοντας την μάχη απέναντι στον αυτοδιοικητικό Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά στην Πειραιώς δεν φαίνεται να τα έχουν βάψει μαύρα, αφού ο νέος Δήμαρχος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ. Το ίδιο και στον Πειραιά όπου ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ κ. Βλαχάκος χάνει απέναντι στον ανεξάρτητο Γιάννη Μώραλη, αλλά είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος του κόμματος της ΝΔ στήριζε τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο.

Νίκη της ΝΔ στους μεγάλους Δήμους:

Δήμος Αθηναίων: Κώστας Μπακογιάννης 65,2%

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κωνσταντίνος Ζέρβας 66,8%

Δήμος Πατραίων: Κωνσταντίνος Πελετίδης 71,4%

Δήμος Ηρακλείου: Βασίλειος-Γεώργιος Λαμπρινός 51,3%

Δήμος Πειραιώς: Γιάννης Μώραλης 57,6%

Δήμος Λαρισαίων: Απόστολος Καλογιάννης 57,3%

Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα οι υποψήφιοι που στηρίζονται ή προέρχονται απο την ΝΔ επικρατούν σε τουλάχιστον 24 Δήμους μεταξύ των οποίων Αθήνας, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αναργύρων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Π. Φαλήρου, Κηφισιάς, Αγρινίου, Δράμας, Χαλκίδας, Χίου, Ρόδου κ.α.

Προερχόμενοι ή με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ επικρατούν οι υποψήφιοι σε 5 δήμους: Ν. Σμύρνης, Ρεθύμνου, Παλλήνης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται σε Βύρωνα, Κερατσίνι και Χαλάνδρι.

Θρίαμβος Μπακογιάννη στην Αθήνα

Ξεκάθαρη είναι η νίκη του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων με ποσοστό μεγαλύτερο του 65%.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 96,7% (912 από 943 εκλογικά τμήματα) ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 65,25%.

Ο αντίπαλός του και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνει αντίστοιχα 34,75%.

Στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη έφτασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη ευχόμενη στον νέο δήμαρχο της Αθήνας «να δουλέψει σκληρά και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξαν οι Αθηναίοι».

«Του εύχομαι να είναι ο εαυτός του και να δουλέψει. Ξέρει τη δουλειά του και είναι σεμνός. Η αλήθεια είναι πως περίμενα τη νίκη του» συμπλήρωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Πρόκριμα για τις εκλογές οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θεωρείται σαν πρόκριμα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ η διαφορά στις εθνικές εκλογές βρίσκεται στις 9 μονάδες, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει και την αυτοδυναμία.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΙ

ΝΔ 31,5-36,5%

ΣΥΡΙΖΑ 22,5-27,5%

ΚΙΝΑΛ 6,5-9,5%

Χρυσή Αυγή 4-6%

ΚΚΕ 4,5-6,5%

Ελληνική Λύση 3-5%

ΜέΡΑ 25 2-4%

Πλεύση Ελευθερίας 1-2%

Ποτάμι 1-2%

Ενωση Κεντρώων 1-2%

Αλλο κόμμα 3-6%

Αναποφάσιστοι 6,5%
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/deyteri-itta-syriza-12-perifereies-sti-nd-galazia-i-ellada

 

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Ζευκλής, Μαλούτας, Πλακεντάς, Ελευθερίου οι νέοι δήμαρχοι στην Π.Ε Κοζάνης. Δείτε τα τελικά αποτελέσματα

Next Post

Η Μακεδονία τους συνέτριψε ! Χαίρεται ο δικηγόρος Τάσος Καραλίγκας

Next Post
ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣ

Η Μακεδονία τους συνέτριψε ! Χαίρεται ο δικηγόρος Τάσος Καραλίγκας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  
  • Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!
  • Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»
  • Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία
  • ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr