• Latest

Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Πολιτιστικό κέντρο Σερβίων

11 Ιουνίου 2019
Δήμος Κοζάνης: Golden European League – Κλείσε τη θέση σου για να δεις την Εθνική μας Ομάδα στο βόλεϊ!

Δήμος Κοζάνης: Golden European League – Κλείσε τη θέση σου για να δεις την Εθνική μας Ομάδα στο βόλεϊ!

21 Μαΐου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια της Μάγδας Ανδρονικίδου

21 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Ξεκινούν οι εργασίες στη γέφυρα Σερβίων

Ενημέρωση για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

21 Μαΐου 2025
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus

21 Μαΐου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η αποκατάσταση μιας μακρόχρονης αδικίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δεν είναι ευκαιρία για διαγκωνισμούς και «αυτοδικαίωση»

21 Μαΐου 2025

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

21 Μαΐου 2025
Καστοριά: Ανήλικος πέρασε τα σύνορα κι έκοβε ξύλα!!

Καστοριά: Ανήλικος πέρασε τα σύνορα κι έκοβε ξύλα!!

21 Μαΐου 2025
ΝΔ-ΔΕΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΕΠ Κοζάνης: Ένταξη Κοζάνης και Πτολεμαΐδας στην Α’ Κατηγορία Προβληματικών Περιοχών – Μια Δίκαιη Απόφαση της Κυβέρνησης

21 Μαΐου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εγκρίθηκε το Επίδομα Παραμεθορίου & Απομακρυσμένων Περιοχών για Κοζάνη και  Πτολεμαΐδα!

21 Μαΐου 2025
Σύλληψη 59χρονου για διακίνηση ηρωίνης

Σύλληψη 59χρονου για διακίνηση ηρωίνης

21 Μαΐου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 26 Μαΐου

21 Μαΐου 2025
Γρεβενά: «Αχίλλεια 2025»: Το Σάββατο 24 Μαΐου, η μεγάλη γιορτή του Στίβου

Γρεβενά: «Αχίλλεια 2025»: Το Σάββατο 24 Μαΐου, η μεγάλη γιορτή του Στίβου

21 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Πολιτιστικό κέντρο Σερβίων

sierafm by sierafm
11 Ιουνίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Την Παρασκευή 14/6 και ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σερβίων θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ κιθάρας από τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο συνθέσεις Ισπανών συνθετών της ρομαντικής και μεταρομαντικής περιόδου.

Η επιρροή αυτών των συνθετών από την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους και ιδιαίτερα από την περιοχή της Ανδαλουσίας (φλαμένγκο) είναι εμφανής στα έργα τους.  Χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιρροής αυτής είναι τα έργα “Danza No.5” του E. Granados, “Omenaje a Tarrega” του J. Turina και “Asturias (Leyenda)” του I. Albeniz που θα παρουσιαστούν.

Παρόλα αυτά δεν λείπουν και τα  χαρακτηριστικά εκείνα της ιμπρεσσιονιστικής μουσικής  καθώς πολλοί από τους Ισπανούς συνθέτες είχαν καταβολές και από εκείνο το μουσικό ρεύμα (J. Turina, F.M. Torroba).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους Ισπανούς συνθέτες των οποίων τα έργα παρουσιάζονται  δεν ήταν κιθαρίστας. Τα έργα “Danza No.5” και “Asturias (Leyenda)” είναι μεταγραφές από πιάνο για κιθάρα από τους  σπουδαιότατους ισπανούς κιθαριστές του προηγούμενου αιώνα M. Llobet και Α. Segovia αντίστοιχα.

Όλα τα υπόλοιπα έργα είναι πρωτότυπα γραμμένα για κιθάρα. Τέλος παρουσιάζονται έργα δύο σημαντικών σύγχρονων συνθετών και κιθαριστών (S. Iannarelli, A. York) οι οποίοι εμπλουτίζουν συνεχώς το ρεπερτόριο της κιθάρας με πολύ αξιόλογες συνθέσεις.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Κοζάνη (με καταγωγή από το Τριγωνικό και τις Αυλές του δήμου Σερβίων) όπου και ξεκίνησε και τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 7 ετών.

Εκεί παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας και θεωρητικών στο Ωδείο Καγκαρά στις τάξεις των Μ. Καρακάση και Μ. Αρίδα. Το 2001 γράφτηκε στην τάξη κιθάρας του Θ. Μήτσαλα στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη όπου έλαβε το δίπλωμά του το 2005 με άριστα 10 παμψηφεί και Ά Βραβείο εξαιρετικής επιδόσεως.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα κιθάρας με καθηγητές όπως τους T.M. Pering, R. Aussel, Κ. Κοτσιώλη, Α. Μουζουράκη, S. Prieto, Φ. Κουτσοθόδωρο καθώς και με άλλους διακεκριμένους καθηγητές, Έλληνες και ξένους, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας και άλλων σεμιναρίων.

Έχει συμπράξει επίσης σε κιθαριστικά σύνολα με συναυλίες σε Κατερίνη, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Νάουσα και σε σύνολα μουσικής δωματίου στα πλαίσια των διεθνών μουσικών σεμιναρίων «Δούμπεια» στη Βλάστη Κοζάνης.

Το 2014 ίδρυσε μαζί με τον διακεκριμένο φλαουτίστα Νίκο Παπαπαρασκευά το duo (φ)λαούτο με συνεχή συναυλιακή παρουσία σε διάφορες πόλεις έως και σήμερα.

Το 2015 και 2016 συμμετείχε στο Arpege Guitar Festival στην Κοζάνη ερμηνεύοντας σε συναυλίες το Concerto Villa Lobos για κιθάρα και μικρή ορχήστρα καθώς και ρεπερτόριο για κιθάρα και φλάουτο με το duo (φ)λαούτο.

Από το έτος 2010 έως και σήμερα είναι τακτικός καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Δημητρίου Δημόπουλου στην Κοζάνη και στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων, ενώ υπήρξε και καθηγητής στο «Μουσικό Σχολείο Σείριος» του Π. Μπουτόπουλου στη Θεσσαλονίκη τα έτη 2010-2012. Είναι επίσης ενεργός Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Tags: ΣΕΡΒΙΑ
Previous Post

Καλοκαιρινές δράσεις από τη δημόσια βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Next Post

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης-Δείτε τα ονόματα

Next Post
Νεα Δημοκρατία

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης-Δείτε τα ονόματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Golden European League – Κλείσε τη θέση σου για να δεις την Εθνική μας Ομάδα στο βόλεϊ!
  • ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια της Μάγδας Ανδρονικίδου
  • Ενημέρωση για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων
  • ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η αποκατάσταση μιας μακρόχρονης αδικίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δεν είναι ευκαιρία για διαγκωνισμούς και «αυτοδικαίωση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  2. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  3. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  4. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  5. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr