Ο SI.E.RA. FM 105,3 σας εύχεται Καλό Πάσχα!!!!
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα
παιδι υπνος
ΕΜΒΟΛΙΟ
Στην Εφορία θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά στο σχολείο
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
Δήμος Βοΐου: Ο κ. Στέργιος Παπαχρήστος, Αντιστράτηγος της Ε.Α., στη θέση του Ειδικού Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βοΐου.
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Εράτυρα: Αλλαγή ημέρας για τη λαϊκή αγορά
σκυλος γατα
Χάρης Γκοβεδάρος: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στη γέφυρα Σερβίων

Σαρωτικές αλλαγές στον ΚΟΚ: Φυλάκιση για όσους οδηγούν… ψυχικά κουρασμένοι

Το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση.

Αλλαγές στην… οδήγηση φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αφού όσοι οδηγούν ενώ είναι σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι ή έχουν σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο όχημά τους, θα διώκονται.

Ειδικότερα, το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ψυχική ή σωματική εξάντληση, σύμφωνα με το OPEN, με φυλάκιση έως τριών ετών.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως θα διαπιστώνεται η ψυχική και η σωματική κούραση του οδηγού.

«Για το αλκοόλ μπορούν να μετρήσουν. Για την κούραση, μάλλον θα είναι στην κρίση του τροχονόμου. Οι ποινές είναι σοβαρές, προβλέπουν από χρηματικό πρόστιμο και φτάνει ως τρία χρόνια φυλάκιση», σχολίασε ο Παναγιώτης Χαρμπής.

Επίσης στο άρθρο 290 Α προβλέπεται ποινή φυλάκισης για όσους οδηγούν ανάποδα σε οποιοδήποτε σημείο. Μάλιστα, αν έχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, ο οδηγός καταδικάζεται έως και σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο κ. Χαρμπής αποκάλυψε επίσης πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οδηγός που θα προκαλέσει τροχαίο με πάνω από ένα θύματα μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη και «αν βάλεις βόμβα και σκοτώσεις τους ίδιους ανθρώπους καταδικάζεσαι σε δέκα χρόνια!».

Πηγή: Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako